Friday, August 06, 2021

JANGGALNYA TAFSIRAN ZAHID BERKAITAN DERHAKA

Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi yang berselindung dibelakang MKT Umno menjadikan sebab nombor satu, kononnya kerana Kabinet kerajaan PN derhaka, maka mengarahkan ahli-ahli parlimen parti itu menarik sokongan. Janggal bunyinya, sedangkan majoriti anggota kabinet kerajaan PN merupakan ahli parlimen parti itu.

Selain janggal, mereka yang diarah letak jawatan sedang menunaikan tanggungjawab besar kepada rakyat, tanggungjawab menyelamatkan nyawa.

Mengapa Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi sanggup mengorbankan tanggungjawab menyelamat rakyat daripada kematian?

Tiada sekumit rasa berdosa kah pada menteri-menteri Umno tersebut yang telah hampir dua tahun tanpa henti bertungkus lumus melawan covid-19, pun demikian, jangkitan terus mencanak naik, dan kemungkinan mencapai puncak 25,000 jangkitan sehari menjelang September depan.

Tidak terbayang kah oleh Presiden Umno, jika berlakunya pergantian menteri-menteri yang sudah menimbah pengalaman menerusi trial and error, kemudian diganti dengan individu-individu lain yang juga melalui trial and error?

Barangkali MP Bagan Datuk tersebut, menyadari bahawa PICK semakin mendekati imuniti kelompok, makna kata, menteri-menteri baharu, hanya menuai hasil!!!

Dan menteri-menteri yang bakal mendapat nama, bukan daripada Umno, akan tetapi parti lain. Apa kah itu satu kepuasan bagi Zahid, dalam misi menumbangkan kerajaan?

Menumbangkan kerajaan PN, bukan hanya melibatkan Bersatu,musuh utama Umno, akan tetapi PAS, rakan dalam Muafakat Nasional, GPS- Sarawak, MCA, MIC, STAR, PBRS dan PBS.

Rupanya misi, parti Umno adalah berpisah dengan rakan-rakan, kerana merasa yakin dengan kekuatan sendiri.

Akan tetapi, kekuatan itu, masih tidak terpakai masa ini, atas sebab, dalam demokrasi, nombor yang menentukan segala-galanya.

Dengan kekuatan 38 ahli parlimen, tidak boleh membentuk kerajaan, melainkan bekerjasama dengan parti-parti lain untuk mendapatkan majoriti mudah, 111 daripada 220. Kerjasama tersebut, hanya didapati pada Pakatan Harapan (PH) yang dikuasai DAP, diikuti PKR dan Amanah dengan bantuan Warisan.

Rakyat tahu, Datuk Ahmad Zahid, ahli parlimen Bagan Datuk, Perak, maka sudah tentu sayangkan cara negeri beliau. Cara Perak, berhasil menumbangkan kerajaan negeri dan seterusnya menerajui kerajaan, kerana bantuan PH. Apa kah cara demikian yang sedang dituju? Jika ya, syukur lah, akan tetapi, jika sebaliknya, sungguh malang. Peribahasa mengajar kita, yang digendong berciciran yang dikejar tak dapat.

Tidak terdetik kah di hati Zahid rasa berdosa apabila menuduh kerajaan derhaka, yang mana tuduhan tersebut bukan sahaja memaliti ahli-ahli parlimen Umno, akan tetapi juga PAS dan parti-parti lain, selain Bersatu. Mengapa bakar kelambu kerana seekor nyamuk? Sedangkan nyamuk yang dimaksudkan, tiada pun.

Apa kah Zahid terlupa perjuangan Umno, demi agama, bangsa dan tanah air (ABATA), dulu,kini dan selamanya; sedangkan Umno bertindak, semasa rakyat benar-benar mengharapkan pembelaan dan pertolongan, selain menyelamatkan nyawa mereka?

Penulis yakin, sebahagian besar ahli parti itu, tidak bersetuju dengan tindakan MKT parti, apa tah lagi rakyat secara umum.

Sebahagian besar rakyat melihat tindakan Presiden Umno bersama sebahagian MKT, hanya bermatlamat memenuhi kepentingan peribadi.

Tiada mana-mana pihak yang masih waras dapat menerima, tindakan menumbangkan kerajaan, semasa dalam peperangan, adalah tindakan betul. 

1 comment:

pakresky said...

Assalamualaikum wr.wb,saya pak resky pekerjaan saya sehari-harinya cuma seorang TKI pembantu di negara tentangga yaitu di malaysia yang pendapatannya tidak seberapa dan suami saya cuma kerja di kelapa sawit,buat biaya anak sekolah aja tidak cukup di kampung apalagi untuk mencukupi kebutuhan hidup keluarga sehari-harinya dan suatu malam saya buka internet dan tidak sengaja saya temukan number HP EYANG WORO MANGGOLO langsung saya telpon beliau dan menceritakan semua keluahan saya dan akhirya di kasih ANGKA GHAIB 6D benar-benar tembus dengan adanya EYANG semua hutang-hutang saya di kampung sudah lunas semua ,bahkan sekarang saya sudah buka usaha WARUNG MAKAN di malaysia!!! sekali lagi saya mengucapkan banyak terimah kasih kepada EYANG WORO MANGGOLO atas bantuan Eyang kini impian saya selama ini sudah jadi kenyataan dan berkat bantuan EYANG WORO MANGGOLO pula yang telah memberikan angka ghaib hasil ritual,beliau kepada saya yaitu 6D dan alhamdulillah telah berhasil memenangkan 5x berturut-turut tembus .
Solusi yang tepat jangan anda putus aza karna EYANG akan membantu anda semua dengan Angka ritwal/GHOIB apa bila anda butuh angka togel 2D-3D-4D-5D-6D, dijamin 100% jebol.
Apabila ada waktu silahkan/SMS EYANG WORO MANGGOLO di number 082-391-772-208 .
DAN BELIAU JUGA BISA MENBANTU ANDA TUK PUTARAN YANG ADA DI BAWA.
angka;GHOIB: singapur
angka;GHOIB: hongkong
angka;GHOIB; malaysia
angka;GHOIB; toto magnum 4d
angka"GHOIB; laos…
angka"GHOIB; macau
angka"GHOIB; sidney
angka"GHOIB: vietnam
angka"GHOIB: korea
angka"GHOIB: kudalari
sekali lagi makasih yaa Eyang waktu itu saya cuma bermodal uang cuma 300 ribu dan akhirnya saya menang banyak dan berkat angka gaib hasil ritual Eyang saya sudah buka usaha Kini kehidupan keluarga saya jauh lebih baik dari sebelumnya,bagi anda yang ingin seperti saya silahkan HUB/SMS EYANG WORO MANGGOLO di number 082-391-772-208 insya allah beliau akan menbantu anda semua.trimakasih

Blog Archive