Latest News

HADAPI COVID-19: KERAJAAN GRS BERSAMA RAKYAT-HAJIJI

KERAJAAN Gabungan Rakyat Sabah (GRS) yang diterajui Datuk Seri Hajiji Haji Noor, menzahirkan, di kala pandemik COVID-19, kerajaan sentiasa BERSAMA rakyat.

Kerajaan negeri, selain mempergunakan kewangan negeri berjumlah RM120,469,481 untuk Bantuan Sabah Prihatin 3.0 dan juga tambahan RM34.4juta untuk bantuan bakul makanan kepada semua sektor yang terkesan akibat pandemik  akan tetapi juga semua menteri dan pembantu menteri menyumbang 50% gaji bagi bulan jun dan julai sebagai dana untuk membantu rakyat mengharungi pandemik Covid-19.

Bukan itu sahaja, semua ADUN GRS secara sukarela menyumbang 30% eluan sebulan mereka untuk dana pengurusan pandemik ini di Sabah.

Kesanggupan semua wakil rakyat kerajaan menyumbang gaji mereka untuk tujuan pengurusan pandemik, untuk menunjukkan kebersamaan kepada rakyat mengharungi musibah yang amat dahsyat ini.

Sabah dilanda jangkitan mencnak covid-19 ekoran pelaksanaan PRN-16 Sabah pada September, 2020.

Sebahagian besar pemimpin GRS pada masa itu, tidak bersetuju diadakan PRN bagi Sabah, kerana ancaman pandemik covid-19, namun apa kan daya, DUN dibubarkan oleh Ketua Menteri masa itu.

Demi kepentingan rakyat yang sebahagian besarnya terkesan dengan pemerintahan Warisan yang diterajui Datuk Shafie Apdal, maka semua parti GRS turut menyertai PRN, walaupun ancaman covid-19 sedang berlaku.

Kerana PRN-16 Sabah tersebut, rakyat membayar  besar termasuk nyawa, semata-mata untuk menyokong kerajaan Sabah hari ini. Dengan pengertian tersebut, adalah tepat sekali, kenyataan Ketua Menteri Sabah, bahawa semua jajaran kepimpinan GRS, sentiasa bersama RAKYAT SABAH.

6 Responses to "HADAPI COVID-19: KERAJAAN GRS BERSAMA RAKYAT-HAJIJI"

Pertahan Hak Orang Asal Islam/Melayu Malaysia (Defend Indigenous Malaysian Muslim/Malay Peoples' Rights) said...

Mcm. mana WARGA ASING dr. INDIA yg. disyaki EJEN Pengganas ZONIS US/ISrael, yg. diJANGKITI Virus terbaru Varian INDIA - diBENAQkan naik KAPALTERBANG utk. MERENTAS NEGERI dr. KL ke LABUAN - yg. VIRUS INDIA ni dah MEMBUNUH & menJANGKITI ranai Rakyat kita di LABUAN pula?!!

Mana PDRM - PENJARAkan warga INDIA ni & SIASAT habis2an!! Di - https://www.facebook.com/157851205951/posts/masih-tunggu-jawapantakde-siapa-dari-kerajaan-yang-berasa-mereka-perlu-bertanggu/10157942936595952/

Pertahan Hak Orang Asal Islam/Melayu Malaysia (Defend Indigenous Malaysian Muslim/Malay Peoples' Rights) said...

NOTA: Yg. PELIKnya tu, PENDATANG2 PARIAH pun makin ramai kat LABUAN, tu!!

Disyaki VIRUS Varian INDIA ni SENGAJA diSEBARkan - utk. MEMBUNUH seramai bangsa ORANG ASAL Islam/Melayu kita, dlm. GENOSID, terutamanya dr. KPG2 NELAYAN traditional TEPI LAUT yg. sgt. INDAH di LABUAN - yg. sgt. diIDAMkan PENJAJAH2 Zionis DAPpengganas/US/ISrael/NATO - apalagi, LABUAN terletak di bahagian amat STRATEGIK di LAUT CHINA SELATAN!!

Pertahan Hak Orang Asal Islam/Melayu Malaysia (Defend Indigenous Malaysian Muslim/Malay Peoples' Rights) said...

'Pakar' PENDATANG Cina SEWEL & amat JAHAT ni, si PENASIHAT KKM - boleh pula memPERLEKEHkan Kebaikan Ubat IVERMECTIN - sdgkan BERIBU2 Rakyat kita, SEKARANG, yg. disyaki MAJORITI adalah bangsa ORANG ASAL Islam/Melayu kita, diBIAQkan MATI sewenangnya, dr. pelbagai VIRUS terbaru COVID-19 yg. RAWAK (yg. disyaki diCIPTA oleh rejim2 PENGGANAS Zionis US/ISrael, yg. menSASARkan DNA2 bangsa tertentu, termsk. bangsa ISLAM/MELAYU kita, utk. diBUNUH seramai mungkin dlm. GENOSID) - kerana program VAKSIN punya LEMBAP nak MAMPOS @ diSABOTAJ oleh EJEN2 Zionis DAPpengganas!!

Bahkan DOKTOR2 telah diberikan KUASA MUTLAK yg. HARAM oleh hisham PEMBUNUH rejim BERSATU Nazi - utk. menentukan PESAKIT Covid-19 yg. mana boleh HIDUP @ diBIAQkan MATI mcm. SAMPAH!! JAHATnya si puak Melayu LIBERAL/HOMO-si ULAR2 IBLIS yg. PENJILAT2 Kafir2 DAJAL Zionis ni!!

Di - https://www.nst.com.my/news/nation/2021/06/697444/more-studies-needed-ivermectin (TAK dak berita dlm B. MELAYU)!!

Pertahan Hak Orang Asal Islam/Melayu Malaysia (Defend Indigenous Malaysian Muslim/Malay Peoples' Rights) said...

Lihat PESAKIT2 Covid-19 dr. bangsa ORANG ASAL Islam/Melayu kita, yg. diJANGKITI bersama hampir seluruh KELUARGA depa- yg. TAK dpt. VAKSIN walau dah MENDAFTAR!!

Dahlah tu, PELIK - kenapa DOKTOR mereka TAK benaqkan berikan VAKSIN pd. mereka skrg. pula- yg. mana, kononnya depa kena tunggu 3 bulan pula sbb. Sistem Immun mereka lemah kononnya, sbb. telah dijangkiti Covid-19!!

Bayangkan BAHAYA yg. PESAKIT2 Covid-19 ni kena hadapi lagi kerana terpaksa tunggu begitu lama utk. diVAKSIN, setelah sembuh!!

Maka, cubalah KKM pertimbang gunakan ubat IVERMECTIN tu segera bawah KECEMASAN, berdasarkan KAJIAN2 berBULAN2 yg. telah dijlnkan oleh SAINTIS2, termsk. dr. BARAT sendiri, sementara bekas PESAKIT2 Covid-19 kita juga skrg. terpaksa tunggu pula VAKSIN selama 3 BULAN lamanya - & dari biar BERIBU lagi Rakyat kita MATI sewenangnya!!

SEWELnya KKM ni!!

Di - https://www.thestar.com.my/news/nation/2021/06/10/recovered-covid-19-patients-recall-their-painful-experience

Pertahan Hak Orang Asal Islam/Melayu Malaysia (Defend Indigenous Malaysian Muslim/Malay Peoples' Rights) said...

Tgk. juga ni, TAK DAK Penjarakan Sosial!! MENTERI MKN mesti pastikan hanya anggota2 ATM & PETUGAS2 KESIHATAN yg. dah diVAKSIN - diKERAHkan utk. apa2 program VAKSIN!!

Di - https://www.astroawani.com/berita-malaysia/vaksin-covid19-32-ppv-bergerak-di-kapit-302574

pakresky said...

Assalamualaikum wr.wb,saya pak resky pekerjaan saya sehari-harinya cuma seorang TKI pembantu di negara tentangga yaitu di malaysia yang pendapatannya tidak seberapa dan suami saya cuma kerja di kelapa sawit,buat biaya anak sekolah aja tidak cukup di kampung apalagi untuk mencukupi kebutuhan hidup keluarga sehari-harinya dan suatu malam saya buka internet dan tidak sengaja saya temukan number HP EYANG WORO MANGGOLO langsung saya telpon beliau dan menceritakan semua keluahan saya dan akhirya di kasih ANGKA GHAIB 6D benar-benar tembus dengan adanya EYANG semua hutang-hutang saya di kampung sudah lunas semua ,bahkan sekarang saya sudah buka usaha WARUNG MAKAN di malaysia!!! sekali lagi saya mengucapkan banyak terimah kasih kepada EYANG WORO MANGGOLO atas bantuan Eyang kini impian saya selama ini sudah jadi kenyataan dan berkat bantuan EYANG WORO MANGGOLO pula yang telah memberikan angka ghaib hasil ritual,beliau kepada saya yaitu 6D dan alhamdulillah telah berhasil memenangkan 5x berturut-turut tembus .
Solusi yang tepat jangan anda putus aza karna EYANG akan membantu anda semua dengan Angka ritwal/GHOIB apa bila anda butuh angka togel 2D-3D-4D-5D-6D, dijamin 100% jebol.
Apabila ada waktu silahkan/SMS EYANG WORO MANGGOLO di number 082-391-772-208 .
DAN BELIAU JUGA BISA MENBANTU ANDA TUK PUTARAN YANG ADA DI BAWA.
angka;GHOIB: singapur
angka;GHOIB: hongkong
angka;GHOIB; malaysia
angka;GHOIB; toto magnum 4d
angka"GHOIB; laos…
angka"GHOIB; macau
angka"GHOIB; sidney
angka"GHOIB: vietnam
angka"GHOIB: korea
angka"GHOIB: kudalari
sekali lagi makasih yaa Eyang waktu itu saya cuma bermodal uang cuma 300 ribu dan akhirnya saya menang banyak dan berkat angka gaib hasil ritual Eyang saya sudah buka usaha Kini kehidupan keluarga saya jauh lebih baik dari sebelumnya,bagi anda yang ingin seperti saya silahkan HUB/SMS EYANG WORO MANGGOLO di number 082-391-772-208 insya allah beliau akan menbantu anda semua.trimakasih...

Blog Archive