Latest News

DARURAT- PM BERKUASA MUTLAK?

MEREKA yang anti darurat, sebelum ini, begitu hingar bingar, jika darurat dilaksanakan, maka Perdana Menteri akan mempunyai kuasa mutlak.

Kini, ketika darurat sedang berkuatkuasa, mereka yang sama juga hingar bingkar, Perdana Menteri tiada kuasa, ertinya, SPBA tidak perlu lagi mendapat/mendengar nasihat daripada Perdana Menteri.

Kumpulan ini, sebenarnya tergolong kumpulan yang menghalalkan cara, yang mana pendapat mereka disesuaikan dengan keinginan. Malangnya, ada di antara mereka terdiri daripada peguam, ahli akademik. Mengapa mereka TIDAK bertindak konsisten? Sehingga melacurkan, status mereka?.

Keterujaan mereka berkaitan TITAH SPBA bahawa parlimen perlu bersidang SECEPAT MUNGKIN, sehinggakan ada diantara berfikir, diluar Perlembagaan dan undang-undang negara, seolah-olah titah SPBA tersebut tidak perlu pengurusan yang menepati Perlembagaan dan Undang-undang negara, sebaliknya menganggapnya seperti memasak MEE SEGERA “cepat dimasak cepat dimakan”.

Kerajaan sudah bertindak tepat, apabila menjunjung titah SPBA, berasaskan Perlembagaan dan Undang-undang negara.

Mengapa mereka ini, kerasukan mengadakan sidang parlimen dengan segera? Sudah tentu, ada maksud besar yang mereka ingin lakukan.

Siapa yang boleh menjamin, bahawa mereka yang kerasukan ini, hanya membahas ordinan-ordinan darurat dan pelan pemulihan kesihatan dan ekonomi? Sudah terbukti, sebelum ini pun, mereka ini tidak patuh pada TITAH SPBA. Mereka ini, hanya PATUH secara terpilih, yang menepati keinginan mereka PATUH, yang tidak INGKAR!!!.

Rakyat negara ini, kena bijak menilai, pendapat, hujah mereka yang termasuk dalam golongan menghalalkan cara ini.Kegagalan rakyat membacanya, akan membawa musibah lebih besar kepada rakyat secara umum.

Rakyat perlu menilai, mengkaji dengan seteliti mungkin, bahawa tindakan kerajaan hari ini, tiada duanya, berhadapan dengan MUSIBAH luarbiasa ini.

Bagi penulis, jika seandainya KERAJAAN HARI INI tumbang, maka rakyat akan berhadapan situasi yang amat megerunkan, kerana apa? Rakyat akan sekali lagi dijadikan “kelinci uji cuba”, rakyat akan berhadapan dengan “trail and error”.

Rakyat jangan sesekali terjebak dengan “para pemimpin”yang mencari “nyawa politik”, dan yakin lah, mereka itu hanya menggunakan rakyat sebagai topeng, untuk menjamin masa depan kedudukan mereka.

7 Responses to "DARURAT- PM BERKUASA MUTLAK?"

Pertahan Hak Orang Asal Islam/Melayu Malaysia (Defend Indigenous Malaysian Muslim/Malay Peoples' Rights) said...

Oi BANGKAI ANJING - BABI lu mengHINA/mengGERTAK akan KESULTANAN Islam/Melayu kami & UNDG2 PERLEMBAGAAN kami!! Bila masa seorg. PM ada KUASA MUTLAK, si HARAM JADAH oi? Lu ingat Sistem RAJA BERPERLEMBAGAAN dlm. UNDG2 PERLEMBAGAAN kami tu bahan LAWAK lu kah, si BANGKAI BABI oi?!!!!!!!!! MAMP*S lu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Pertahan Hak Orang Asal Islam/Melayu Malaysia (Defend Indigenous Malaysian Muslim/Malay Peoples' Rights) said...

Pandangan DYMM YDPA & MAJLIS RAJA2 adalah DECREE dlm. UNDG2, iaitu PERINTAH - berDASARkan HAK/KUASA/TANGGUNGJAWAB DYMM YDPA & MAJLIS RAJA dlm. UNDG2 PERLEMBAGAAN, terutamanya berkaitan Perkara-perkara 3, 32, 37, 38, 40,41, 43 & 153!!

Maka mesti diPATUHI - BUKAN mcm. si mamat paling LEMBU dr. PAS ni, yg. MEREMEH2kan mcm. ULAQ SAWA JIJIK akan DECREE DYMM YDPA & MAJLIS RAJA2 Islam/Melayu kita ni!!

Di - https://www.bharian.com.my/berita/nasional/2021/06/828676/tuanku-berpandangan-secepat-mungkin-tak-sebut-bulan-berapa-takiyuddin

Pertahan Hak Orang Asal Islam/Melayu Malaysia (Defend Indigenous Malaysian Muslim/Malay Peoples' Rights) said...

Tunjukkan BUKTI Proklamasi DARURAT - yg. kononnya ditandatangan guna nama IC Mahiaddin, PEGUAM NEGARA paling TAK GUNA oi!!

Dan yg. PELIKnya tu - kenapa baru keluaq BERITA ni skrg. walau kononnya bertarikh 3hb. JUN, 2021?!!

Di - https://permadumalaysia.blogspot.com/2021/06/pmo-arah-guna-nama-mahiaddin-bukan.html?m=1

NOTA: Bahkan laman web PEJ. PEGUAM NEGARA & DOKUMEN PROKLAMASI DARURAT di Pej. PEGUAM NEGARA - dah TAK boleh BUKA!!

Pertahan Hak Orang Asal Islam/Melayu Malaysia (Defend Indigenous Malaysian Muslim/Malay Peoples' Rights) said...

Tgk. ni, setelah PERINTAH2 terbaru (Decree) DYMM YDPA & MAJLIS RAJA2 diPERLEKEH2kan oleh rejim2 BINATANG2 BUAS Parasit Nazi BERSATU/PAS- si PENDERHAKA2 pd. KESULTANAN Islam/Melayu kita - pihak ISTANA terpaksa keluarkan kan bah. PERINTAH utk. PEMBUKAAN Parlimen SEGERA/SECEPAT MUNGKIN - SEKALI lagi, di FACEBOOK pula!!

Di -https://www.utusan.com.my/berita/2021/06/facebook-istana-negara-memuat-naik-petikan-titah-pandangan-agong/

Pertahan Hak Orang Asal Islam/Melayu Malaysia (Defend Indigenous Malaysian Muslim/Malay Peoples' Rights) said...

Dan ini pandangan PAKAR2 UNDG2 & PERLEMBAGAAN - yg. MENJELASkan apa makna 'SECEPAT MUNGKIN', si LEMBU Nazi BERSATU/PAS oi!!

Lu si rejim2 PARASIT Nazi BERSATU/PAS - ingat DYMM YDPA, MAJLIS RAJA2 & RAKYAT terutama bangsa ORANG ASAL Islam/Melayu kami ni - si KULI2 lu sampai nak memPERLEKEH2kan PERINTAH2 (Decree) yg. ADIL & BIJAKSANA oleh DYMM YDPA & MAJLIS RAJA2 & Sistem RAJA BERPERLEMBAGAAN kami, yg. MEMAYUNGI (BUKAN diPAYUNGI) Sistem DEMOKRASI berPARLIMEN aahhhhh, terutamanya berdasarkan UNDG2 PERLEMBAGAAN?!!

SEWEL betul si NAZI2 BERSATU/PAS ni!!

Di - https://www.bharian.com.my/berita/nasional/2021/06/829168/sidang-parlimen-perlu-diadakan-sebelum-darurat-tamat

Pertahan Hak Orang Asal Islam/Melayu Malaysia (Defend Indigenous Malaysian Muslim/Malay Peoples' Rights) said...

Tgk. sejak PERINTAH2 Adil & Berani DYMM YDPA & DYMM RAJA2 Orang Asal ISLAM/MELAYU kita, utk. memBELA habis2an akhirnya, RAKYAT kita yg. sdg. diBUNUH BERAMAI2 & diTINDAS dlm. GENOSID Covid-19 bawah rejim2 PEROMPAK/PEMBUNUH Zionis NAZI PH/DAP-BERSATU, si PEMBUNUH/PEROMPAK azmin HOMO Binatang BUAS Zionis-MUSUH Islam/Umatnya pula, terus begitu BONGKAK menCABAR dgn. amat KEJI, dgn. MELANGGAR akan Perintah2 DYMM YDPA & MAJLIS RAJA2, & UNDG2 PERLEMBAGAAN & NEGARA kita - di mana azmin HOMO binatang BUAS ni nak terus MEROMPAK Vaksin2 RAKYAT utk. memVAKSINkan segera berJUTA2 Pekerja2 ASING/PATI2 yg. menDOMINASI akan INDUSTRI2 tempatan & asing yg. GERGASI & KAYA-RAYA!!

Di - https://www.hmetro.com.my/mutakhir/2021/06/719538/ppv-pikas-kedua-di-johor-beroperasi-28-jun-ini

Pertahan Hak Orang Asal Islam/Melayu Malaysia (Defend Indigenous Malaysian Muslim/Malay Peoples' Rights) said...

Dan JANGAN nak TEMBERANGlah si HOMO2 BANGKAI ANJING Pembunuh/Perompak Zionis NAZI Bersatu/DIKTATOR muhyiddin-guna IDENTITI PALSU/GILA SEKS - psl. UNDG2 PERLEMBAGAAN & psl. ORDINAN DARURAT pula skrg.!! Lu TAK dak KUASA MUTLAK HARAM kat NEGARA ISLAM, bawah Sistem RAJA BERPERLEMBAGAAN, pusaka Nenek Moyang BUMIPUTERA berzaman kami ni!!

Di - https://www.utusan.com.my/berita/2021/06/agong-boleh-arah-parlimen-bersidang-tanpa-nasihat-perdana-menteri/

Blog Archive