Latest News

PRK CHINI- MAJORITI BN LEBIH 91 PERATUS

Seperti diramal, majoriti kemangan BN amat tinggi. Peratus majoriti kemenangan calon Bn pada PRU-14 adalah 46.1%.

Penulis sebelum jika peratus majoriti kemenangan BN melebihi petatus majoriti PRU-14, maka menunjukkan, bahawa kerajaan PN diterima rakyat yang membawa pengertian, bahawa PH ditolak.

Peluang PH jika diadakan PRU-15 mengejut adalah amat tipis, sebab itu mereka memperjudikan nasib untuk ke Putrajaya mempergunakan  222 ahli parlimen semasa sidang Dewan Rakyat. 

Kemenangan yang besar BN/MN/PN pada PRK ini, adalah satu isyarat untuk mengadakan PRU-15 secara mengejut. Jangan berlengah lagi, selagi besi panas ketuk lah dia.

SURUHANJAYA Pilihan Raya (SPR) mengesahkan setakat 8 malam ini, calon BN, Mohd Sharim Md Zain, 41, mendahului Pilihan Raya Kecil (PRK) Dewan Undangan Negeri (DUN) Chini dengan memperoleh majoriti 12,650

Berdasarkan portal rasmi SPR, keputusan tidak rasmi menunjukkan Mohd Sharim memperoleh 13,872 undi, manakala calon Bebas, Datuk Tengku Zainul Hisham Tengku Hussin, 64, beroleh 1,222 undi dan seorang lagi calon Bebas, Mohd Shukri Mohd Ramli, 49, hanya mendapat undi 137 undi.

SPR memaklumkan sebanyak 74 peratus daripada 20,816 pemilih berdaftar menunaikan tanggungjawab itu di 13 pusat mengundi yang dibuka bermula 8 pagi hari ini.

PRK ini adalah PRK ke-11 selepas Pilihan Raya Umum Ke-14 (PRU14) dan yang pertama buat Perikatan Nasional (PN) selepas mengambil alih kepimpinan negara daripada Pakatan Harapan (PH) pada Mac lalu.

PRK DUN Chini turut mencatat sejarah sebagai pilihan raya berlangsung dalam kebiasaan baharu yang membabitkan pelbagai perubahan dibuat susulan pandemik Covid-19.

3 Responses to "PRK CHINI- MAJORITI BN LEBIH 91 PERATUS"

Anonymous said...

Undi 1,222 yg diperolehi oleh calon Bersatu itu lah jumlah penyokong parti Bersatu dan sedikit kaum Cina India yang membantah Mufakat Nasional.

Jumlah penyokong Bersatu yang itu dlm PRU15 bolehkah Bersatu diambil jadi Perdana Menteri PRU 15 nanti..!?

lu fikir la sendiri...!!

FRADESY RIRITIA said...

Hai semua

Nama saya FRADESY RIRITIA, saya berasal dari indonesia, saya ingin menggunakan media ini untuk memberitahu anda semua kebenaran, setiap orang yang anda lihat pada catatan mereka di blog dan laman web ini adalah pencuri (SCAMMERS), saya telah menjadi mangsa cerita mereka dan mereka telah merosakkan hidup saya.
Saya tidak di sini untuk memberitahu anda kisah bagaimana saya ditipu dan bagaimana saya kehilangan banyak wang kepada mereka.

Saya di sini untuk memberitahu anda SYARIKAT PINJAMAN sebenar dan sahajalah yang ALLAH hantar untuk mengubah hidup saya, mereka adalah SEMUA PINJAMAN PEMBERIAN GLOBAL, mereka adalah satu-satunya syarikat pinjaman tulen yang diiktiraf dan dibiayai oleh WORLD BANK.

Mereka adalah satu-satunya syarikat pinjaman tulen, mereka mempunyai terma dan syarat pinjaman yang cukup besar, untuk menutup semua pinjaman mereka mampu dimiliki dan cepat dilunaskan tidak seperti syarikat palsu lain yang anda lihat di sini dalam talian yang akan mengambil wang anda tanpa mengeluarkan pinjaman anda,
Tolong jangan tertipu oleh saksi yang mempunyai nombor dan whatsapp indonesia, semuanya penipu, bagaimana syarikat individu boleh memberi pinjaman ?, itu harus menjadi pertanyaan pertama anda.

Rakan-rakan saya di Asia, saya mohon anda mendengarkan saya ketika saya bersumpah kepada anda dengan nama Allah, bahawa saya mengatakan kepada anda semua kebenaran, Syarikat ALL GLOBAL GRANT LOAN, satu-satunya syarikat yang boleh dipercayai dan mereka akan memastikan anda menerima pinjaman anda setelah anda menyelesaikan proses pinjaman seperti yang diperlukan.
Mengapa anda tidak menjadi antara berita baik ini dengan menghubungi mereka segera sekiranya anda SANGAT MENARIK untuk meninggalkan perjuangan kewangan anda dan meningkatkan tahap kehidupan anda, berikut adalah EMAIL allglobalgrantloan@gmail.com mereka.

Anda bebas menghubungi saya di EMAIL fradesyriritia12@gmail.com saya untuk maklumat lebih lanjut, saya dengan senang hati akan mendengar anda berkongsi kisah kebahagiaan anda sendiri.
Terima kasih semua, dan semoga ALLAH memberkati SEMUA PINJAMAN PEMBERIAN GLOBAL kerana memberi saya kegembiraan baru ini.

NAMA Syarikat: SEMUA PINJAMAN GRANT GLOBAL
syarikat: allglobalgrantloan@gmail.com
Whatsapp Syarikat +1 (304) 997-4034
E-mel saya: fradesyriritia12@gmail.com

Anonymous said...

Menang tabur duit jutaan
Janji palsu yang tiada bajet
Rakyat chini di hambakan
Dimomokan cerita dogeng

Dapat habuan sehari
Merana bertahun
Tiada kerja
Air kenarau
Hutan gondol
Lombong digali
Bangunan terbiar
Bajet tiada

Sawit murah
Buah takde
Perahan rendah
Lebihan takdapat
Saham kpf tiada

Rakyat chini disuap duit
Rakyat chini didodoi projek
Rakyat chini disumbat janji kemewahan...mat jenin

Blog Archive