Latest News

PERTIMBANGKAN PRU-15 MENGEJUT

KERAJAAN Sabah pada Tahun 2016, ada ura-ura mengadakan PRN lebih awal, selepas PRN Sarawak. Walaupun, masa itu, pembuburan DUN Sabah hampir pasti, akan tetapi, tidak menjadi kenyataan, kerana pemimpin Pusat tidak bersetuju.

Jika PRN Sabah diadakan pada tahun 2016, Kerajaan Sabah sekarang masih kekal di bawah kerajaan BN, seperti mana Sarawak, walaupun semua parti BN di negeri itu membentuk gabungan baharu- Gabungan Parti-Parti Sarawak (GPS), ekoran kekalahan BN pada PRU-14.

Pengalaman Sabah jangan berulang. 

Untuk mengelak, pengalaman Sabah itu jangan berulang, maka disarankan agar diadakan PRU-15 mengejut.

AMBIL peluang pada populariti Tan Sri Muhiyiddin Yassin dan bercelarunya pembangkang. 

PRU-15 lagi cepat lagi baik, untuk mengwujudkan kerajaan yang stabil. 

Kerana kesuntukan masa, kemungkinan Logo Perikatan Nasional tidak dapat digunakan, sebaliknya, semua parti perlu bersetuju dengan logo yang dikenali rakyat. 

Logo –logo parti yang dikenali rakyat yang merupakan pendokong Kerajaan Tan Sri Muhiyiddin adalah BN dan PAS di Semenanjung, manakala di Sabah selain BN, juga logo parti masing-masing. Manakala di Sarawak, walaupun GPS telah wujud, tetapi logo BN merupakan logo yang sekian lama digunakan di negeri tersebut setiap pilihanraya. 

Semua parti yang mendokong PN, boleh memertimbangkan LOGO BN, hanya menerusi manifesto, dijelaskan, bahawa BN mewakili PN. 

Bermula daripada sekarang, semua parti-parti penyokong PN, perlu bersetuju jumlah kerusi dan kawasan-kawasan yang ditandingi. Tindakan menang-menang perlu dijadikan pendekatan. 

Anggap semua parti adalah abang adik-adik abang. Pastikan keseimbangan, supaya dapat menang sebanyak mungkin kerusi. 

Pendekatan dalam PN cukup sempurna, kerana parti yang jumlah kerusi sedikit boleh menduduki kerusi Perdana Menteri. Teruskan cara ini, jangan lagi bernostalgia masa lalu. Masa lalu itu telah dinoktahkan pada PRU-14.

4 Responses to "PERTIMBANGKAN PRU-15 MENGEJUT"

Anonymous said...

yg pasti hancurkan ajaran syiah Pluralisma murtad, COMANGO Gereja, Avenglista Komunis dan liberalis barua yahudi....

FRADESY RIRITIA said...

Hai semua

Nama saya FRADESY RIRITIA, saya berasal dari indonesia, saya ingin menggunakan media ini untuk memberitahu anda semua kebenaran, setiap orang yang anda lihat pada catatan mereka di blog dan laman web ini adalah pencuri (SCAMMERS), saya telah menjadi mangsa cerita mereka dan mereka telah merosakkan hidup saya.
Saya tidak di sini untuk memberitahu anda kisah bagaimana saya ditipu dan bagaimana saya kehilangan banyak wang kepada mereka.

Saya di sini untuk memberitahu anda SYARIKAT PINJAMAN sebenar dan sahajalah yang ALLAH hantar untuk mengubah hidup saya, mereka adalah SEMUA PINJAMAN PEMBERIAN GLOBAL, mereka adalah satu-satunya syarikat pinjaman tulen yang diiktiraf dan dibiayai oleh WORLD BANK.

Mereka adalah satu-satunya syarikat pinjaman tulen, mereka mempunyai terma dan syarat pinjaman yang cukup besar, untuk menutup semua pinjaman mereka mampu dimiliki dan cepat dilunaskan tidak seperti syarikat palsu lain yang anda lihat di sini dalam talian yang akan mengambil wang anda tanpa mengeluarkan pinjaman anda,
Tolong jangan tertipu oleh saksi yang mempunyai nombor dan whatsapp indonesia, semuanya penipu, bagaimana syarikat individu boleh memberi pinjaman ?, itu harus menjadi pertanyaan pertama anda.

Rakan-rakan saya di Asia, saya mohon anda mendengarkan saya ketika saya bersumpah kepada anda dengan nama Allah, bahawa saya mengatakan kepada anda semua kebenaran, Syarikat ALL GLOBAL GRANT LOAN, satu-satunya syarikat yang boleh dipercayai dan mereka akan memastikan anda menerima pinjaman anda setelah anda menyelesaikan proses pinjaman seperti yang diperlukan.
Mengapa anda tidak menjadi antara berita baik ini dengan menghubungi mereka segera sekiranya anda SANGAT MENARIK untuk meninggalkan perjuangan kewangan anda dan meningkatkan tahap kehidupan anda, berikut adalah EMAIL allglobalgrantloan@gmail.com mereka.

Anda bebas menghubungi saya di EMAIL fradesyriritia12@gmail.com saya untuk maklumat lebih lanjut, saya dengan senang hati akan mendengar anda berkongsi kisah kebahagiaan anda sendiri.
Terima kasih semua, dan semoga ALLAH memberkati SEMUA PINJAMAN PEMBERIAN GLOBAL kerana memberi saya kegembiraan baru ini.

NAMA Syarikat: SEMUA PINJAMAN GRANT GLOBAL
syarikat: allglobalgrantloan@gmail.com
Whatsapp Syarikat +1 (304) 997-4034
E-mel saya: fradesyriritia12@gmail.com

KEMALA JAYACHANDRA said...

Assalamualaikum
Nama saya Kemala Jayachandra
Dari Jakarta selatan Indonesia
e-mail: kemalajayachandra438@gmail.com
Saya berterima kasih kepada ALLAH untuk membuat kesedihan saya berakhir melalui RYAN CEANIC LOAN FIRM untuk beberapa waktu sekarang perdagangan saya telah turun dan saya telah mencari pinjaman besar untuk meningkatkan perdagangan saya kembali, saya telah ditipu berkali-kali semua janji saya pada pinjaman tetapi mereka selalu menipu dan berbohong kepada saya, jadi saya bertemu RYAN CEANIC dan memberi saya pinjaman Rp 1 miliar (Rp 1.000.000.000), saya hanya melakukan pembayaran untuk asuransi pinjaman dan biaya transfer sebelum pinjaman saya ditransfer ke rekening saya, mereka yang mencari pinjaman harus hati-hati karena 75% dari pinjaman online itu palsu, bagi mereka yang mencari pinjaman harus menghubungi RYAN CEANIC LOAN FIRM adalah 100% peminjam pinjaman online,
E-mail: ryanceanicloanfm@protonmail.ch
Whatsapps: +4915772501298

AHAMAD FAUDZI ABD said...

Hai semua

Nama saya Ahamad Faudzi Abd dari MALAYSIA. Saya mengalami trauma kewangan kerana saya ditipu dan ditipu oleh banyak syarikat pinjaman dalam talian dan saya fikir bahawa tidak ada yang baik yang dapat keluar dari transaksi dalam talian tetapi semua keraguan saya segera ditenangkan dan hilang ketika rakan saya mula-mula memperkenalkan saya kepada syarikat ALL GLOBAL PEMBERIAN PINJAMAN, saya fikir ia masih akan menjadi permainan penipu yang sama, tetapi rakan saya meyakinkan saya, dan saya juga melihat kesaksian orang lain, saya terpaksa memaksa diri untuk mengikuti semua proses, yang paling mengejutkan setelah memenuhi semua syarat, saya mendapat pinjaman RM 5.000.000 di akaun bank MUAMALAT saya Semasa saya dimaklumkan di telefon saya, saya tidak pernah mempercayainya, nampaknya saya bergegas ke bank untuk memastikan bahawa ia benar dan nyata, dan pinjaman itu ada di sana akaun, saya menariknya tanpa komplikasi dan melaburkannya dalam perniagaan saya Venture.

Sekiranya anda mahukan pinjaman hari ini untuk perniagaan dan memulakan hidup, syarikat, dan kontrak besar, sila hubungi SEMUA PINJAMAN PEMBERIAN PEMBERIAN GLOBAL di e-mel mereka di bawah.
E-mel ............. allglobalgrantloan@gmail.com

Dan jika anda mahukan maklumat yang tepat dari saya, maka anda boleh menghubungi saya melalui e-mel peribadi saya (aahamadfaudziabdlatif5@gmail.com)

Saya adalah PEMANDU Lori biasa, tetapi sekarang saya memiliki Lori dan saya menjadi penyokong besar, saya memberi jaminan kepada anda semua bahawa anda akan mendapat pinjaman anda dari SYARIKAT yang baik ini.

SYARIKAT: SEMUA PINJAMAN PEMBERIAN PEMBERIAN GLOBAL
E-mel: allglobalgrantloan@gmail.com
Tel ............. +1(304)997-4034
e_mail .......... [aahamadfaudziabdlatif5@gmail.com]

Blog Archive