Latest News

HUBUNGAN DENGAN BERSATU-UMNO BERTEKA TEKI

JULUNGKALI berlaku, hasil mesyuarat Majlis Kerja Tertinggi (MKT) Umno tidak dihebahkan. Pada Jumaat, MKT telah mengadakan mesyuarat khas di Janda Baik, Pahang.

Tiada siapa yang tahu agenda masyuarat khas tersebut, kecuali ahli MKT.

Penulis cuba, mendapatkan klu mengenai agenda mesyuarat tersebut, juga tidak berhasil, walaupun banyak tersiarkan, ada yang mendakwa bahawa mesyuarat tersebut untuk memutuskan rumusan hasil mesyuarat bahagian-bahagian Umno, yang biasanya di bawa ke PAU untuk keputusan.

PAU yang dijadualkan pada 30 dan 31 Januari lalu ditangguhkan ekoran proklamasi darurat kesihatan kerana pandemik covid-19.

Kalau melihat keputusan bahagian-bahagian parti, maka isunya adalah- DESAKAN UNTUK TIDAK BEKERJASAMA DENGAN BERSATU PADA PRU-15.

Pertimbangan parti, adalah berkaitan AGIHAN KERUSI, kerana berlakunya pertindihan kawasan antara dua parti tersebut, lagi pun merebut pengundi daripada KOLAM yang sama.

Duri dalam daging antara Umno dan Bersatu adalah kawasan pilihan raya, khususnya kerusi-kerusi yang pada asalnya dimenangi UMNO tapi kini menjadi milik Bersatu kerana wakil rakyat UMNO dulu telah melompat parti menyertai Bersatu.

Sebagai contoh, sekadar menyebut beberapa kerusi misalnya Beluran (Sabah), Larut (Perak), Mersing (Johor), Tasek Gelugur (Pulau Pinang) dan Hulu Terengganu (Terengganu).

Teka teki hubungan Umno dan Bersatu, hanya berlaku di Semenanjung, kerana Umno Sabah terus bersama Bersatu Sabah untuk memperkukuh dan memperkuat Gabungan Rakyat Sabah (GRS).

1 Response to "HUBUNGAN DENGAN BERSATU-UMNO BERTEKA TEKI"

pakresky said...

Assalamualaikum wr.wb,saya pak resky pekerjaan saya sehari-harinya cuma seorang TKI pembantu di negara tentangga yaitu di malaysia yang pendapatannya tidak seberapa dan suami saya cuma kerja di kelapa sawit,buat biaya anak sekolah aja tidak cukup di kampung apalagi untuk mencukupi kebutuhan hidup keluarga sehari-harinya dan suatu malam saya buka internet dan tidak sengaja saya temukan number HP EYANG WORO MANGGOLO langsung saya telpon beliau dan menceritakan semua keluahan saya dan akhirya di kasih ANGKA GHAIB 6D benar-benar tembus dengan adanya EYANG semua hutang-hutang saya di kampung sudah lunas semua ,bahkan sekarang saya sudah buka usaha WARUNG MAKAN di malaysia!!! sekali lagi saya mengucapkan banyak terimah kasih kepada EYANG WORO MANGGOLO atas bantuan Eyang kini impian saya selama ini sudah jadi kenyataan dan berkat bantuan EYANG WORO MANGGOLO pula yang telah memberikan angka ghaib hasil ritual,beliau kepada saya yaitu 6D dan alhamdulillah telah berhasil memenangkan 5x berturut-turut tembus .
Solusi yang tepat jangan anda putus aza karna EYANG akan membantu anda semua dengan Angka ritwal/GHOIB apa bila anda butuh angka togel 2D-3D-4D-5D-6D, dijamin 100% jebol.
Apabila ada waktu silahkan/SMS EYANG WORO MANGGOLO di number 082-391-772-208 .
DAN BELIAU JUGA BISA MENBANTU ANDA TUK PUTARAN YANG ADA DI BAWA.
angka;GHOIB: singapur
angka;GHOIB: hongkong
angka;GHOIB; malaysia
angka;GHOIB; toto magnum 4d
angka"GHOIB; laos…
angka"GHOIB; macau
angka"GHOIB; sidney
angka"GHOIB: vietnam
angka"GHOIB: korea
angka"GHOIB: kudalari
sekali lagi makasih yaa Eyang waktu itu saya cuma bermodal uang cuma 300 ribu dan akhirnya saya menang banyak dan berkat angka gaib hasil ritual Eyang saya sudah buka usaha Kini kehidupan keluarga saya jauh lebih baik dari sebelumnya,bagi anda yang ingin seperti saya silahkan HUB/SMS EYANG WORO MANGGOLO di number 082-391-772-208 insya allah beliau akan menbantu anda semua.trimakasih...

Blog archive