Latest News

KATAK-HIPOKRITNYA SHAFIE

SEDAR kah Shafie, bahawa parti Warisan juga dipenuhi katak-katak, termasuk lah beliau. Shafie merupakan pemimpin Umno sebelum keluar daripada parti itu pada tahun 2016. Demikian juga  Datuk Jaujan, Darell Leiking, Junz Wong, dan pemimpin lain dalam parti itu merupakan pemimpin katak.

Shafie dapat membentuk kerajaan pada 12 Mei, 2018, kerana bantuan katak, namun pada masa itu, menyambut mereka yang menyokong beliau sebagai hero, tetapi apabila meninggalkan beliau, dianggap sebagai katak.

Shafie jangan lah hipokrit sangat, kerana rakyat tahu asal usul kamu. 

Shafie bukan lah penentu, apa kah wakil rakyat yang berpindah-pindah parti kerana semata-mata mengejar kemajuan untuk kawasan yang diwakili, kerana mereka ini juga mempunyai mulut untuk menerangkan kepada pengundi mereka.

Tugas wakil rakyat adalah untuk memajukan kawasan masing-masing. Memajukan dan membangun kawasan perlukan dana dan peruntukan, sebab itu wakil rakyat sedemikian sentiasa align dengan kerajaan off the day, khususnya kerajaan Persekutuan.

Sedar kah Shafie, mengapa Kerajaan beliau ditolak oleh 13 ADUN? sebabnya mereka itu, tidak mahu sebahagian daripada wakil rakyat yang menjahanamkan perekonomian negeri.

Ekonomi negeri sejak Shafie mengambil alih pada Mei, 2018 telah menjunam dengan teruk. Tahun 2018 merudum ke paras 1.5%, tahun 2019 ke paras 0.5%, dan pada tahun 2020 dijangka negatif.

Hanya, Shafie dan konco-konco mahu mempertahankan keadaan ekonomi yang teruk, bukan wakil rakyat yang progresif seperti mana para ADUN yang menyokong membentuk kerajaan Perikatan Nasional yang menyokong Kerajaan Persekutuan pimpinan Tan Sri Muhiyiddin Yassin.

Kedudukan TSMY akan kekal beyond PRU-15, kerana berbagai pihak menyokong beliau meneraju negara, kerana telah kepimpinan beliau telah terbukti semasa krisis, mampu mengurus negara dengan baik sekali.

Rakyat Sabah yang progresif sudah tentu mahu sebahagian daripada kerajaan yang mampu mengurus negara, bukannya seperti kerajaan PH yang tumbang pada 24 Februari, 2020 dan Kerajaan Shafie yang tumbang pada 29 Julai, 2020.

1 Response to "KATAK-HIPOKRITNYA SHAFIE"

pakresky said...

Assalamualaikum wr.wb,saya pak resky pekerjaan saya sehari-harinya cuma seorang TKI pembantu di negara tentangga yaitu di malaysia yang pendapatannya tidak seberapa dan suami saya cuma kerja di kelapa sawit,buat biaya anak sekolah aja tidak cukup di kampung apalagi untuk mencukupi kebutuhan hidup keluarga sehari-harinya dan suatu malam saya buka internet dan tidak sengaja saya temukan number HP EYANG WORO MANGGOLO langsung saya telpon beliau dan menceritakan semua keluahan saya dan akhirya di kasih ANGKA GHAIB 6D benar-benar tembus dengan adanya EYANG semua hutang-hutang saya di kampung sudah lunas semua ,bahkan sekarang saya sudah buka usaha WARUNG MAKAN di malaysia!!! sekali lagi saya mengucapkan banyak terimah kasih kepada EYANG WORO MANGGOLO atas bantuan Eyang kini impian saya selama ini sudah jadi kenyataan dan berkat bantuan EYANG WORO MANGGOLO pula yang telah memberikan angka ghaib hasil ritual,beliau kepada saya yaitu 6D dan alhamdulillah telah berhasil memenangkan 5x berturut-turut tembus .
Solusi yang tepat jangan anda putus aza karna EYANG akan membantu anda semua dengan Angka ritwal/GHOIB apa bila anda butuh angka togel 2D-3D-4D-5D-6D, dijamin 100% jebol.
Apabila ada waktu silahkan/SMS EYANG WORO MANGGOLO di number 082-391-772-208 .
DAN BELIAU JUGA BISA MENBANTU ANDA TUK PUTARAN YANG ADA DI BAWA.
angka;GHOIB: singapur
angka;GHOIB: hongkong
angka;GHOIB; malaysia
angka;GHOIB; toto magnum 4d
angka"GHOIB; laos…
angka"GHOIB; macau
angka"GHOIB; sidney
angka"GHOIB: vietnam
angka"GHOIB: korea
angka"GHOIB: kudalari
sekali lagi makasih yaa Eyang waktu itu saya cuma bermodal uang cuma 300 ribu dan akhirnya saya menang banyak dan berkat angka gaib hasil ritual Eyang saya sudah buka usaha Kini kehidupan keluarga saya jauh lebih baik dari sebelumnya,bagi anda yang ingin seperti saya silahkan HUB/SMS EYANG WORO MANGGOLO di number 082-391-772-208 insya allah beliau akan menbantu anda semua.trimakasih...

Blog Archive