Latest News

SERANG PAPAGOMO- BUDAYA SELATAN FILIPINA MEREBAK DI SABAH

Di Filipina, jika TIDAK berlaku kematian semasa pilihanraya, seolah-olah TIDAK sah pilihanraya itu.

Budaya tersebut merebak ke Sabah, meskipun belum melibatkan kematian.

Serangan terhadap PAPAGOMO atau Wan Muhammad Azri Wan Deris di Lapangan Terbang Antarabangsa Kota Kinabalu (KKIA), kononnya ekoran tindakan Exco Pemuda Umno tersebut mengoyakkan poster yang ada gambar Datuk Shafie Apdal sempena bantahan TOLAK PSS dalam tempoh kempen PRK Kimanis telah menyebabkan kemarahan para penyokong Shafie.

Di negara ini, menconteng, membakar, menginjak gambar-gambar lawan politik, bukan sahaja berlaku pada Shafie, akan tetapi juga kepada Tun Dr Mahathir, DS Najib Razak, Tan Sri Musa Aman, malah melibatkan pemimpin lain seperti Lim Kit Siang dan anak beliau Lim Guan Eng, namun para penyokong mereka, tidak bertindak ganas, kerana mereka tahu ianya salah satu asam garam dunia politik.

Tindakan sekumpulan individu yang diketuai "sultan Sulu" Datuk Akjan Mohd Ali di lapangan terbang Kota Kinabalu, bukan sahaja memberi imej buruk kepada Sabah tetapi budaya samseng yang bukan budaya rakyat asal Sabah seolah-olah subur di era pemerintahan Shafie.

Bayangkan, jika 600 ribu dariada kumpulan itu dibenarkan untuk terus kekal tinggal di Sabah- Sabah bakal menjadi SELATAN FILIPINA ke-2, yang terus bergolak.

Rakyat asal Sabah perlu bersatu hati menolak budaya samseng ini, dan meneruskan momentum menolak menghalalkan PATI Sabah menerusi pemberian PSS untuk membolehkan kekal tinggal di Sabah dalam tempoh masa yang panjang.

Rakyat asal Sabah khususnya mereka yang mengundi Parti Warisan Sabah pada PRU-14 lalu, perlu melihat kembali tindakan mereka itu, kerana jika berterusan, bumi Sabah tidak akan selamat lagi.

1 Response to "SERANG PAPAGOMO- BUDAYA SELATAN FILIPINA MEREBAK DI SABAH"

Anonymous said...

Dimana ada taik hanyut berlonggok disitu dia berenang dari terkapai kelemasan bila dia mula terasa nak mati kelemasan ....

Pepatah Wawasan 2020 - Tak ada timbunan sampah sarap longgokan taik hanyut berguna juga akhirnya

kikikiki...
Tulur fossil purba dijumpai...!!


species apa saksikan fakta nya..!!


ATOK UMPAMA MAHARAJA KERALA DISARONG TAHTA BERLIAN DIKEPALA MAKLUMLAH MAMAK MUDAH LUPA..!!
LUPA SARUNG PAKAIAN DI BADAN NYA..

kikikiki..!!

KIKIKIKIKIKI...!! pakai mahkota ke hulu hiliorr tanpa pakaian apa lagi tulur fossil purba yg berusia 95 tahun bergoyang laju lerr yeoppp ooiii...bergoyang..yangg..yyanggg. kikikiki..!!!

MAMAKNDA DIJULANG MACAI UMPAMA RAJA SEGALA RAJA
ACAH ACAH RASA ADA POWER MAHA BERKUASA MENCIPAN
SEKALI DAP TENGKING PIBG LAGI POWER AKHIRNYA
UMPAMA PAKAI MAHKOTA D'KAPLA TANPA PAKAIAN DIBADAN..

kikikikiki..

Dr Mahathir mengulangi lagi mantera negara ini berada dalam keadaan teruk kerana hutang yang ditinggalkan oleh kerajaan lama.

Pada zaman media terhad dan terikat, propaganda berulang ini akan menjadi satu dongengan yang akan diterima rakyat sebagai kebenaran.

Namun dalam dunia media yang begitu terbuka dan luas, dongengan yang terus diulang-ulang hanya menjadi Dr Mahathir seperti kisah ‘Maharaja yang tidak berpakaian’ boleng telanjang bulat ke hulu hilior, tulur fossil purba specis mamak beracun berayun ayun ikut langkah sumbang nya... kikikikiki..!!

Dr Mahathir tidak sedar bahawa kebanyakan kenyataan beliau sekarang hanya menjadi bahan tertawa masyarakat kerana para pegawai beliau tidak lagi menceritakan kebenaran.


FORMULAACAHPOWER = TEPUK + POPCORN TAMBAH + BMF

Blog Archive