Latest News

MH370: Black Box Bakal Dijumpai atau Never

Hanya mengira jam, untuk menjumpai Black Box MH370; jika gagal, ada kemungkinan memerlukan masa yang lama seperti France Air 447 (2 tahun baru dijumpai) atau tidak akan menjumpainya.

Memang pasukan pencari sangat terdesak, menemui Black Box, atas sebab selama 28 hari digunakan hanya mencari serpihan. Penemuan serpihan adalah bagi memudahkan menentukan lokasi penggunaan underwater locator, atas sebab alat itu perlu ditunda dengan kelajuan yang lambat sekali 3mph, ertinya untuk meneroka lautan yang luas, maka memerlukan masa yang lama untuk merondanya. Namun, selepas 28 hari, tiada juga sebarang serpihan dijumpai, mahu tidak mahu, underwater locator terpaksa juga digunakan.

Selain Underwater locator yang ditunda HMS Ocean Shield dan HMS Echo, pesawat Amerika juga Poseidon seperti grafik mempergunakan teknologi yang ada pada negara itu mengesan kotak hitam pesawat malang MH370.1 Response to "MH370: Black Box Bakal Dijumpai atau Never"

Ben Mazalan said...

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Mohon blog tuan support portal berita mahasiswa yang baru belajar ini .. mohon link ke universitynewscapital.com

Blog Archive