Latest News

DENDAM DAN CEMBURU AZIZ JAMMAN TERHADAP TS MUSA TIDAK PADAM-PADAM

1. APA kena mengena pembebasan dan pelepasan Tan Sri Musa Aman daripada tuduhan rasuah dengan dakwaan Tan Sri Hamid Bador-mantan Ketua Polis Negara yang baru saja tamat kontrak, kononnya menteri campur tangan dalam pengurusan PDRM?

2. Ketua Wira Parti Warisan yang juga MP Sepanggar, dalam satu kenyataan akhbar pada 1 Mei, 2021 menghubungkaitkan kenyataan mantan KPN tersebut dengan pembebasan dan pelepasan Musa daripada semua tuduhan oleh mahkamah.

3. Atas sebab dendam yang amat serious, di kalangan pemimpin Warisan terutama kumpulan rapat kepada Datuk Shafie Apdal, termasuklah Aziz Jamman, apabila mengulas atau memberi sebarang kenyataan pasti menghubungkiatkan Musa, sebagai penambah rasa pada kenyataan tersebut, sedangkan isu yang diulas tersebut tidak ada keterkaitan dengan mantan Ketua Menteri Sabah tersebut.

4. Kerana dengki dan dendam, Aziz tidak mampu berfikir secara betul, sehinggakan tidak dapat membezakan antara fungsi PDRM dan mahkamah.

5. Aziz cuba membangun persepsi rakyat, bahawa mahkamah TIDAK bebas, melainkan boleh dipengaruhi oleh pihak lain, misalnya seorang menteri.

6. Hakikatnya, apa yang tersirat pada kenyataan Aziz tersebut sebagai tindakan proaktif, agar rakyat percaya, bahawa pemimpin Warisan yang didakwa di mahkamah mahupun yang disiasat kerana rasuah dan salahgunakuasa, termasuk keterkaitan dengan GENG NICKY, bermotifkan politik.

7. Juga, Aziz masih tidak dapat menerima, tumbangnya kerajaan Warisan tahun lalu, akibat kehilangan sokongan daripada beberapa wakil rakyat. Dalam masa yang sama, Aziz terlupa, bahawa Warisan tidak pernah menang pilihanraya, dan tidak pernah diberi mandat untuk menjadi kerajaan.

8. Memang pahit bagi sesebuah parti diberi mandat oleh rakyat menjadi kerajaan tumbang kerana impak lompat parti sepertimana berlaku pada Tan Sri Musa pada 12 Mei, 2018. Namun, hakikat kena diterima di alam demokrasi, mengubah sokongan bukan lah satu kesalahan dalam segi undang-undang.

9. Pihak SPRM dengan jelas, menyatakan, lompat parti selagi TIDAK melibatkan kewangan, maka suruhanjaya tersebut tidak mempunyai kuasa menjalankan siasatan.

10. Hanya menumpang kepada petikan satu sidang akhbar Tan Sri Hamid Bador, Aziz mengambil kesimpulan, bahawa wakil rakyat yang lompat parti terlibat rasuah maka perlu disiasat. Jika demikian pendirian Ketua Wira Warisan tersebut, mengapa semasa 6 ADUN BN lompat parti pada Mei, 2018 yang menyebabkan Shafie menjadi Ketua Menteri, TIDAK dianggap terlibat rasuah?

11. Aziz cuba menafikan keadaan sebenar, mengapa kerajaan Warisan kehilangan sokongan pada Julai, 2020, dan wakil rakyat menyokong Tan Sri Musa Aman untuk mengambil semula jawatan Ketua Menteri Sabah yang dirampas secara tidak sah, kerana selama 26 bulan kerajaan Warisan memerintah, bukan sahaja memusnahkan perekonomian negeri, malah pentadbiran awam juga tunggang terbalik, kerana campur tangan pemimpin politik dalam semua urusan awam.

12. Para wakil rakyat Sabah yang tahu bagai mana perkembangan ekonomi dan pembangunan semasa Musa sebagai Ketua Kerajaan, tidak sanggup lagi melihat, merudumnya ekonomi Sabah saban tahun sejak Shafie menjadi Ketua Menteri. Atas pertimbangan tersebut, 32 ADUN meminta Musa mengambil alih semua kerajaan pada Julai, 2020. Para ADUN meminta, ertinya, TIDAK melibatkan gerakan jual beli seperti mana dakwaan Aziz.

13. Untuk rekod, pertumbuhan ekonomi Sabah pada tahun 2017 diatas 8 peratus, akan tetapi sebaik Shafie mengambil alih Ketua Menteri, pertumbuhan Sabah menjunam di bawah 2 peratus, tahun 2019, kurang 1 peratus, malah tahun 2020 kerana impak pentadibran Shafie, pertumbuhan ekonomi Sabah negatif 15 peratus.

14. Kesimpulannya, sampai bila-bila, apa sahaja kenyataan daripada pemimpin Warisan pasti mengaitkan nama Tan Sri Musa, sebagai bumbu, untuk menyegarkan rasa dengki dan dendam kepada mantan Ketua Menteri tersebut.

15. Apabila rasa dendam dan dengki beraja dalam hati, TIDAK mudah padam, walaupun seseorang yang menjadi pemusnah bukan lagi SEBAHAGIAN DARIPADA KERAJAAN.

16. Musa, tidak bertanding pada PRN-16 Sabah bagi DUN Sungai Sibuga yang beliau wakili sejak tahun 1994 membuktikan bahawa mantan Ketua Menteri tersebut tiada ciri-ciri gila kuasa seperti mana dakwaan pihak para pemimpin Warisan.

3 Responses to "DENDAM DAN CEMBURU AZIZ JAMMAN TERHADAP TS MUSA TIDAK PADAM-PADAM"

Pertahan Hak Orang Asal Islam/Melayu Malaysia (Defend Indigenous Malaysian Muslim/Malay Peoples' Rights) said...

Tgklah! Mungkin akan bebas PEROMPAK2 DAPpenjajah/warisanHOMO ni!

Sbb. Sistem KEHAKIMAN & PERUNDANGAN yg. telah diCABUL habis2an oleh si puak DAP BANGKAI ANJING-BERSATU liberal NAZI - terus BIAQkan si PEGUAM2 PARIAH LONGKANG dan PENIPU dr. rejim DAP Parasit ZIONIS terus BERKELIARAN kat Institusi Peguam Negara tu!!

Sbb. tu, sampai skrg., kes2 RASUAH syafiee Warisan TAK dibuka balik, yg. diTUTUP sewenangnya oleh bekas peguam negara PARIAH PENIPU, si tommy thomas DAP BANGKAI tu, yg. juga patut diDAKWA bersama geng PARIAH Gopal Sri Ram PENIPU dia dll tu!!

Lihat di - http://sabahkini2.com/en/news/2857/datuk-peter-anthony-didakwa-lagi-esok/v

Pertahan Hak Orang Asal Islam/Melayu Malaysia (Defend Indigenous Malaysian Muslim/Malay Peoples' Rights) said...

Ni, SPRM/LHDN/PDRM/PEGUAM NEGARA baru plg. TAK GUNA - bila nak BUKA balik kes RASUAH/PENGGUBAHAN WANG HARAM/SALAH GUNA KUASA/PECAH AMANAH $1.5 BILIION Kem. Luar Bdr, syafie HOMO Warisan ni & keluarga, serta KRONI2 depa - yg. diTUTUP sewenangnya oleh si PENIPU bekas peguam negara PARIAH DAP Babgkai PARASIT?!

Si MENTERI UNDG2 dr. PAS -tak tau apa fungsi dia selain dr. jadi KULI PEKAK, BISU & BUTA pd. Melayu2 LIBERAL Bersatu - terus MENYAMBUNG legasi amat JAHAT si rejim PENJAJAH Zionis PH/DIKTATOR mahathir PARIAH kerala/Warisan JIJIK/PKR homo/DAP BANGKAI, yg. telah menJAHANAMkan Sistem PERUNDANGAN & KEHAKIMAN Negara kita!!

Lihat di - http://sabahkini2.com/en/news/2897/kes-rasuah-shafie-rm15b-menteri-jpm-ag-sprm-perlu-buka-kes-dan-dakwa-shafie/posted

Pertahan Hak Orang Asal Islam/Melayu Malaysia (Defend Indigenous Malaysian Muslim/Malay Peoples' Rights) said...

Dan mana PDRM utk. REMAN & DENDA $10,000 - terhdp. PENJENAYAH Warisan ni kerana juga MELANGGAQ SOP amat SERIUS Covid-19, serta MENIPU Mahkamah?!!

Di - https://musramrakunman.blogspot.com/2021/04/peter-anthony-mahkamahpun-boleh.html

Blog Archive