Latest News

Sodomi II: Peguam Anwar Berspekulasi Bahawa Air Mani Anwar Bukan Daripada Dubur Saiful

Hanya kerana 11 sampel swab yang diambil daripada mangsa sampai ke jabatan kimia lebih kurang 96 jam daripada sampel itu diambil, maka peguabela Anwar berspekulasi, bahawa sampel yang diuji oleh jabatan kimia bukan berasal daripada dubur Saiful. Kalau bukan? darimana asal sampel itu? sejak bila jabatan kimia menerima sampel air mani Anwar? pada malam Anwar di tangkap 28 June 2008 Ketua Pembangkang itu tidak menyerahkan sampel darah apatah lagi sampel air mani.

Hujah peguambela Anwar dalam rayuan pembebasan Ketua Pembangkang itu pada 9 Januari 2012 hanya bersifat denial, tidak berhujah untuk mematahkan perkara pokok seperti mana dibangkitkan oleh Tan Sri Shafee Abdullah- Mengapa Air Mani Anwar ada 4cm dalam dubur Saiful; mengapa peguam Anwar tidak berhujah berakitan kehadiran tertuduh dilokasi kejadian; mengapa peguam Anwar tidak berhujah membalas kesaksian Saiful melalui rakaman kamera di mahkamah? Selain itu, mengapa peguam Anwar tidak menunjukan bahawa keterangan pakar yang diupah mereka itu pernah diguna di mana-mana mahkamah?

Benarlah, kesediaan Tan Sri Shafee Abdullah mengambil kes ini, kerana terdapat banyak kesilapan yang dilakukan oleh Hakim Mahkamah Tinggi yang membebaskan Anwar secara teknikal.

Pada Isnin petang, keputusan Mahkamah rayuan, apakah rayuan sodomi II mendapati Anwar bersalah. Impak kepada rayuan sodomi II apabila Anwar didapati bersalah, adalah beliau tidak akan boleh menjadi calon PRK Kajang, melalui Kajang Move, bagi membolehkan beliau menjadi Menteri Besar Selangor.

3 Responses to "Sodomi II: Peguam Anwar Berspekulasi Bahawa Air Mani Anwar Bukan Daripada Dubur Saiful"

Anonymous said...

AKU RASA ANWAR SEKARANG TIDUR TAK LENA, MANDI TAK BASAH, MAKAN TAK LALU, MINUM TAK HILANG DAHAGA, PEGANG KAK WAN DIMALAM HARI TAK BERAHI, NAK KEMPEN KAT KAJANG DAH TAK ADA MODAL LAGI. ..NAK MENARI PUN BUNTUT DAH TAK NAK GOYANG SELAGI KES YANG DI KENDALIKAN OLEH TAN SRI SHAFIE ABDULLAH KEATASNYA TAK SELESAI. BIARKAN SI LUNCAI ( LUNCAI ANWAR)HANYUT DENGAN MIMPI SEDIHNYA. TAMBAHAN PULA DIA DAH DIPERMAINKAN PULA OLEH KHALID GAGAB...SEKARANG DIA PULAK YANG TERGAGAP GAGAP NAK MENJAWAB DALAM MAHKAMAH...KAH...KAH...KAH.

Anonymous said...

Ini Kalilah.....! Nampak gayanya Anwar menuju kearah KEHANCURAN. TAPI awas nanti ada pula RAYUAN atas RAYUAN, TANGGUH dalam TANGGUH untuk HUKUMAN.....

Anonymous said...

KENAPA PADA HARI INI ANWARBERKATA MAHKAMAH TIDAK IKUT PROSEDUR DAN FAKTA DAN MENGUCAPKAN TERIMA KASIH KEPADA PEGUAM BELA? BUKAN KAH MAHKAMAH YANG SAMA JUGA MEMBEBASKAN ANWAR DARI TUDUHAN MELIWAT DAN ANWAR BERKATA MAHKAMAH TELAH MENJALANKAN TANGUNGJAWAB SEBAGAI BADAN PERUNDANGAN YANG BEBAS DAN BERINTEGRATI. WALAUPUN ANWAR BERKATA AIR MANI LELAKI Y ITU BUKAN MILIK BELIAU, TETAPI KENAPA KARPAL TIDAK MENGARAHKAN ANWAR MEMBERI SAMPEL DARAH UNTUK UJIAN DNA SEHINGGA KE HARI INI?
OO NASIB KU AZIZAH ....ANWAR ADA NYANYI LAGU TANYA SAMA NAJIB APA SEBAB GOYANG, NANTI JAWAB NAJIB SABAH DAH HILANG....,,JADI KITA TANYA ANWAR PULAK YEA TANYA SAMA ANWAR APA SEBAB GOYANG NANTI JAWAB ANWAR NASIB KU MALANG..TANYA SAMA ANWAR APA SEBAB GOYANG NANTI JAWAB
ANWAR OH DIRI KU MALANG...

Blog Archive