Latest News

MH370: Pilot dan Co-Pilot Pingsan?

Jika benarlah dua kepingan yang dikesan satellite Australia pada 16 Mac berukuran 78 kaki dan satu lebih kecil berasal daripada MH370, maka sesuatu yang pelik berlaku, atas sebab jarak yang ditempuh itu bukan sahaja jauh, akan tetapi tiada tujuan langsung untuk mencari lokasi pendaratan.

Dua kepingan yang dipercayai berasal daripada MH370, 1,500 batu daripada barat laut Perth, Australia.

Melihat perjalanan antara Kuala Lumpur, memerlukan masa sekurang-kurangnya 5 jam, maka minyak yang ada dalam pesawat sebenarnya mencukupi untuk mendarat di suatu lokasi di Perth, Australia; namun melihat kepada lokasi, di mana kepingan pesawat yang dipercayai daripada MH370, sepertinya, pesawat itu terbang tanpa dikendali manusia.

Memang berlaku campur tangan manusia, pada awal penerbangan; terutama, apabila pesawat malang secara tiba-tiba hilang daripada radar trafik udara Subang. Besar kemungkinan, apabila pilot atau co-pilot menyedari sesuatu sedang berlaku dalam pesawat, maka pilot berusaha menukar arah pesawat (berpatah balik) dan berusaha mendaratkan pesawat, namun belumpun pilot sempat sepenuhnya update arah pesawat dalam navigasi, pilot dan co-pilot pingsan, sedangkan auto pilot telahpun diaktifkan semasa pesawat melintasi timur laut Kelantan, menunju Beijing, sebelum memasuki ruang udara Vietnam.

Pesawat yang mendadak naik sehingga 45,000 kaki di atas permukaan laut melepasi limit yang dibenarkan, dan kemudian turun mendadak ke paras 23,000 kaki dan selepas itu kembali keparas normal 35,000 kaki atas permukaan laut, menunjukkkan bahawa komputer navigasi pesawat berjaya menstabilkan pesawat dan terbang dalam keadaaan auto pilot selama lima jam, ke arah selatan, dan apabila kehabisan minyak, maka pesawat terjunam ke laut.

Kenapa krew termasuk pilot pingsan? atas sebab seseorang mematikan saluran oksigen dalam pesawat. Apabila saluran oksigen terputus, dan berlakunya tekanan melampau, telah menyebabkan semua penumpang "knock out". Mengapa co-pilot sempat memberi salam terakhir ke menara Subang dengan kata-kata "All Right, Goodnight" dengan bersahaja, besar kemungkinan, mereka berdua (pilot dan co-pilot) sangka, ianya bukan berkaitan teknikal  dan boleh diatasi, atas sebab hanya berkaitan bekalan oksigen, bukannya masalah teknikal. Mengapa tiada panggilan kecemasan atau mayday, tetap dengan alasan yang sama, pilot dan co-pilot merasa kehilangan oksigen secara mendadak, bukan masalah teknikal, atas sebab panel pesawat tidak menunjukkan signal kecemasan. Namun, kehilangan oksigen telah menyebabkan depressurization secara mendadak, yang telah mengakibatkan pilot dan co-pilot "knock out". Mungkin ini lah penyebabnya mengapa pesawat terbang ke arah Selatan, tanpa tujuan.

7 Responses to "MH370: Pilot dan Co-Pilot Pingsan?"

Anonymous said...

Yg herannya kenapa satelit ini tak dikesan dr. awal, oleh Australia mahupun pengkalan US di Diego GarCIA, walaupun CIA dah YAKIN terhempas di Lautan Hindi sebelum ini! Disyaki cebisan pesawat dibawa dr. Diego Garcia spt. yg. telah diramalkan Cabal Times dlm 'poll' dan artikelnya, dr. awal lagi!

Lihat pengkalan tentera US di Diego GarCIA telah membatalkan semua penerbangan selama 3 HARI pd. hari MAS hilang (walau pengkalan Diego GarCIA ini juga ada 2,000 pekerja bukan tentera contohnya kontaktor dll – tapi latarbelakang dan pergerakan pekerja-pekerja ini dan pelawat -pelawat ditapis/dikawal dgn. ketat, dan kenderaan bermotor persendirian tak dibenarkan; lihat di http://www.militaryinstallations.dod.mil/pls/psgprod/f?p=132:CONTENT:0::NO::P4_INST_ID,P4_INST_TYPE:930%2CINSTALLATION )!

Maka, K’jaan kita JANGANlah nak PERCAYA sgt. si KAPIR DAJAL Intelligence FBI/CIA/Pentagon-MI6-NATO (Barat) (yg. sebenaqnya sudah dikuasai Mossad-Israel/ZIONIS)! CIA dan ejen tempatannya dr. PENGGANAS Red Bean serta PEMBANGKANGPELIWATSONGSANG, tak habis-habis nak mengalih perhatian dari DIEGO GARCIA di tengah Lautan Hindi! Dan pi MAMPOSlah si DALANG-DUA-MUKA White HouseZIONIS itu!

Lagipun, hairan betul media-media besar Barat-Zionis terutamanya CNN, tak lansung bangkitkan kenapa pengkalan militari US di Diego GarCIA ini, dgn. sistem satelit yg. pasti amat canggih, tak dapat kesan lansung MAS di RADARnya, kalau kononnya melintasi Lautan Hindi ke atas Kepulauan Andaman dari awal lagi!

Sedgkn tentu pengkalan militari US ini akan memantau seluruh Lautan Hindi di RADARnya utk. kemungkinan ia disasarkan ‘teroris’ melaui laut atau udara, termasuk melalui peluru berpandu (yg. takkan ada radar pun). Tapi CIA/Pentagon sebelum ini tahu pula MAS dah ‘terhempas’ di Lautan Hindi – sekarg. dah nafi pula! Lihat di di http://maelpengerang.blogspot.com/2014/03/mh370-prayformh307-kenapa-satellite.html, Kenapa Satellite Amerika Gagal Kesan MH370? , March 15, 2014; dan https://www.facebook.com/PeopleForTrueRuleOfLaw/posts/10203269067105644, A MILITARY HIJACK BY AMERICAN AWACS PLANES (over patent rights owned by a Rothschild)?; http://www.mazidulakmal.com/2014/03/diego-garcia-satu-kebarangkalian.html, DIEGO GARCIA : SATU KEBARANGKALIAN, Mac 20, 2014; dan http://musramrakunman.blogspot.com/2014/03/mh370-masuk-hari-ke-14-kehilangannya.html, MH370: Masuk Hari ke-14 Kehilangannya- Sebenarnya Amerika Tahu Di Mana Pesawat Itu, 20 March 2014; http://www.nst.com.my/nation/general/could-vital-info-be-down-under-1.520539, Could vital info be Down Under?, By HARIS HUSSAIN AND FARRAH NAZ KARIM, 19 March 2014 !

Lihat di http://beforeitsnews.com/global-unrest/2014/03/flight-mh370-mystery-diego-garcia-suspended-all-flights-on-march-8th-for-72-hrs-2458394.html:

Flight MH370 Mystery. Diego Garcia Suspended All Flights On March 8th for 72 hrs.

March 19, 2014
(Before It's News)

By now, it should be obvious to people they are hiding something in Diego Garcia. The latest info just piles on top of a mountain of evidence that flight 370 is in a hangar in Diego Garcia.

….Notice they have completely erased all posts between March 6th, and March 9th. There is some very weird stuff going on down in creepy Diego Garcia, a place where the US operates completely independant of the constitution.

Edit to add, here is a link to the Diego Garcia Passenger facebook page with the March 8th flight schedule. Notice all other flight schedules throughout the month all had several flights schedules. The fact that no flight were scheduled for 3 days during the time MH370 went missing, all maintenance crew most likely were off on leave. Great time to sneak in an aircraft.

https://www.facebook.com/pages/Diego-Garcia-Passenger-Terminal/242934902443795

Makcik Sambal Belacan – PERTAHAN Islam dan umatnya, Raja-Raja Melayu/PM-TPM/UMNO/Bahasa Melayu, hak BUMIPUTERA Melayu dan BUMIPUTERA lain; dan hak orang miskin dari semua bangsa yang hormat Islam, dan bangsa dan hak Bumiputera (Bumiputera juga bermakna Pribumi/Orang Asal-Asli/Indigenous/Native/Aboriginal/First Nation).

Anonymous said...

Possible....Or something to do dgn US dan Australian yg kantoi spying kat malaysian territory few month back..

Anonymous said...

PEMBETULAN: (perenggan pertama)

Yg herannya kenapa MAS tak dikesan dr. awal, oleh satellite Australia mahupun pengkalan US di Diego GarCIA, walaupun CIA dah YAKIN melintasi atau terhempas di Lautan Hindi sebelum ini! Disyaki cebisan pesawat kalau jumpa dibawa dr. Diego Garcia spt. yg. telah diramalkan Cabal Times dlm 'poll' dan artikelnya, dr. awal lagi!

Makcik Sambal Belacan.

Anonymous said...

Tidak logik untuk menerima teori ini sebab pesawat terbang rendah di kepulauan mardive yg dilihat oleh penduduk menunjukkan pesawat ini imasih dalam kawalan pilot. Kemudian mungkin 99 kehabisan minyak kerana tidak sapat mendarat. Menerbang kan pesawat menghala ke kawasan lautan hindi memang dah dirancang iaitu d pulau diego garsia yg dicadangkan oleh ketua mereka tetapi malangnya pesawat MH370 tidak dibenar mendarat yg membuat ia hilang arah kehabisan mereka. Pilot ini mungkin tertipu oleh seseorg yg confiden

Anonymous said...

Nampaknya makin ramai si ekoq-qkoq PENGGANASBANGKAIBABI Red Bean yg. ditaja puak SYAITAN Barat-Zionis dan DAPBANGKAIBABI, termasuk MENYAMAQ guna nama Melayu/Islam, sedg. MENGAMOK, nak halang sebarang maklumat yg. BENAR, tentang KEJAHATAN Diego GarCIA, tersebar!

Anonymous said...

Saya amat yakin MH370 adalah konspirasi jahat CIA-Amerika. Cara ke sini dikambing hitamkan pd Malaysia amat jelas. Data maklumat disorok oleh agensi2 penguasa satelit berpengkalan di Britain dn USA.. tp Malaysia yg tidak ada apa2 bahan dipersalahkan seluruh dunia.

Kasihan DS Najib ditekan dan diuji dengan macam2 ujian berat mentadbir negara.. sudahlah setan2 tajaan Anwar pun dh cukup ramau tuk huru harakan Negara.

Skrg ini konspirasi besar.. MH370 sgt jelas data menunjukkn ia di rampas secara elektronik. Siapa yg bekalakan sistem Boeing? Taliban ke? atau US sndiri?

Kenapa Diego Garcia tidak langsung disentuh CNN dan Media2 Barat? Tk henti2 mereka hanya serang Krjn Malaysia?

Sedangkan penduduk Maldives dgn mata telinga mereka lihat jelas pesawat mirip MAS MH370.. apakah mereka semua di kg itu sedang dilamun mimpin dn berjalan dlm tidur?

Krjn US menafikan semua yg berkait. Data satelit mereka rahsiakan..hasilnya Krjn Malaysia jd mangsa. Kesilapan awal kita ialah tidak memintas jet pd malam kejadian di radar tentera. Pegawai tentera malam itu WAJIB dipecat krn LALAI dan berbohong.

Hasilnya semua plot jahat ini berjalan. Diego Garcia adalah tempat yg diyakini MH370 disembunyikan utk tujuan konspirasi besar dunia..

Malaysia tersepit oleh kejahtan2 ini.. apa yg termampu ialah doa pd Allah.. semoga MH370 dpt ditemui dgn semuanya selamat..digagalkan perancangan jahat musuh2.

Perancang plot ini gagal krn radar tentera kita dh kesa turn back. Sbb itu awal2 dlu kita dihalang oleh kuasa besar ini mengatakan pesawat itu patah balik. & hari masa dibuang di laut China Selatan..

US govt dan CIA terrorist sebenar atas muka bumi ini. Mereka snggup bunuh rakyat mereka sendiri demi 9/11 utk cita2 lebih besar..

apakah setakat utk korbankan rakyat asing 200 lebih ini suatu masalah?

apakah masalah besar bg US dan sekutu2 CIA ini utk taburkan cebisan B777 yg company US sndiri yg bina.. Stealth B Jet ialah pesawat halimunan anti radar.. siapa boleh kesan jika ia telah melintasi Malaysia?

fikirlah.. ini bukan karut tp hayatilah kronologi pelik MH370.. diversion pada simulator pilot hanyalah tipu helah CIA..

Wallahualam



Anonymous said...

from Yahoo News posting..


I believed this is another successful conspiracy by America-CIA. Playing along with their weird fake 'help' to this missing plane, while the White House knows everything. All their sponsored-by US media such as CNN, YahooNews,WSJ pushing irrelevant issues much than the most closest plot so called Diego Garcia on-going mission. None of their media co-relating these data with this place, obviously avoid to let people know about it. The America & CIA doing well hiding this plane by putting much fakes evidence at South China sea to waste 7 days there. CIA the well-known most top conspirator in the world, associating with Mossad Israeli which they are the real terrorist maker on the earth besides of creating many fakes terrorism plots-Osama Laden, 9/11 drama, Taliban, Iran nuclear.. again the Diego Garcia plays good drama for dissapearing the MH370. While Malaysian Govt. being fooled by those America and their troops country...consistently projecting messy updates.. 'incompetence' acting by Malaysia as being accused is just to pull our head under them. How many months then Mr Hishamudin will acting the 5.30pm PC just to convince the China & entire world?? Fooled by America-CIA conspiracy blindly!! Pity MAS Airlines put much money at America's Boeing and Malaysia doomed by the world giant conspiray games. CIA agents everyday laughing at us...

Blog Archive