Latest News

Disebalik minatnya Parti Pas pada ARTIS

Namanya juga Artis, pasti ada peminat terutama golongan muda. Hanya setahun terakhir ini, Pas agak terbuka pada artis, kerana sebelumnya parti Nik Aziz itu enggan berhubung rapat dengan dunia artis,kerana parti itu menganggap, dunia artis ada adalah dunia maksiat.

Faktor apa yang mendorong Parti Pas membuka ruang seluas-luasnya kepada artis, terutama artis wanita yang cantik-cantik?

Sebabnya parti itu telah kehilangan sentuhan terhadap golongan muda. Contoh terbaik adalah Pas Kelantan, jika dahulu tidak menggemari golongan artis, kini mungkin memerlukan kerjasama artis dalam kempen mereka di Kelantan kerana tertekan dengan kejayaan BN mendekati golongan muda, kata Pengerusi Badan Perhubungan Umno Kelantan Datuk Seri Mustapa Mohamed.

Beliau berkata BN telah berjaya menarik golongan muda menerusi program kesukarelawan 1Malaysia Youth For You (1M4U) yang dilancarkan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak Ahad lepas dan ia memberi tekanan kepada PAS.

Katanya dahulu di Kelantan persembahan artis termasuk dikir barat dan Mak Yong diharamkan dan PAS juga tidak begitu gemar dengan golongan artis kerana didakwa terlibat dalam kegiatan tidak bermoral.

"Tetapi kini mereka perlu mencari pendekatan baharu untuk mendekati golongan muda yang merupakan kelompok penting pengundi," katanya ketika diminta mengulas usaha PAS Kelantan membawa artis ke negeri itu untuk berkempen.

Beliau bekata BN sejak dahulu mesra dengan golongan artis kerana mereka mempunyai kemampuan mengeratkan hubungan parti itu dengan anak muda.

Katanya golongan artis bukan hanya terhad kepada pelakon dan penyanyi tetapi melibatkan pengamal dikir barat, Mak Yong, pesilat serta ahli tomoi dan budayawan.

0 Response to "Disebalik minatnya Parti Pas pada ARTIS"

Blog Archive