Latest News

Naib Pengerusi DAP Tunku Abdul Aziz Keluar Parti

Naib Pengerusi DAP, Tunku Abdul Aziz Tunku Ibrahim meletakkan jawatannya dan keluar daripada parti itu.

Keputusan perletakan jawatan itu berikutan kritikan beliau terhadap perhimpunan Bersih 3.0 mendapat reaksi negatif daripada para pemimpin DAP.

Sehubungan itu, katanya, tempoh senatornya yang akan tamat pada 31 Mei ini tidak akan diperbaharui.

Dalam temu bual bersama NTV7 pada malam Isnin, Tunku Abdul Aziz berkata, beliau akan memaklumkan mengenai peletakan jawatan beliau selepas ini.

"Saya fikir sudah tiba masanya bagi saya untuk melihat secara serius terhadap kedudukan saya sendiri dalam parti.

"Memandangkan terdapat perbezaan yang sangat luas sekarang, yang tidak selari, dan tiada alternatif lain, saya akan keluar dengan cara bermaruah.

"Dengan itu saya akan meletakkan keahlian saya daripada DAP dan akan memaklumkan kepada parti dalam tempoh beberapa minit yang akan datang," katanya semasa temu bual yang berakhir pada pukul 9.30 malam.

Pemimpin seperti TUNKU ABDUL AZIZpun dipermainkan oleh DAP..apatah lagi yang lain... iktibar kepada orang melayu yang menyertai DAP... HABIS MANIS SEPAH DIBUANG...

1 Response to "Naib Pengerusi DAP Tunku Abdul Aziz Keluar Parti"

anonymous said...

melayu berjawatan dlm DAP mcm tunku aziz pun boleh kena 'kencing'.apa lg org melayu lain dlm parti tu dan sekutunya.dr 2009 jawatan senator,kritik sikit dah kena 'pecat' DAP.sblm ni tunku jd 'signboard' konon parti x rasis,jd lantik tunku aziz.'signboard' yg bercakap pun dan diturunkan..ganti dgn yg bisu plak lepas ni..mari kita lihat siapa yg kena...

Blog Archive