Latest News

Azmin Heli : Sah kekasih Eli yang lari

Satu cubaan "hack" yang dilakukan blogger MyMassa berasaskan kepada maklumat yang dinyatakan media Indonesia" Dari hasil pemeriksaan petugas Imigrasi Batam, diketahui pria itu bernama Azmin Heli lahir di Kuala Lumpur 27 Maret 1975. Alamat Jalan 4H Ampang Selangor 68000 Malaysia. WNA ini ternyata salah seorang anggota Oposisi Partai Keadilan Rakyat (PKR) Malaysia."

Blogger MyMassa mencuba meng"hack" siapakah lelaki misteri bernama Azmin Heli itu?

Ikuti cerita selanjutnya:

Setakat ini maklumat yang kita dapat adalah Azmin Heli berkad pengenalan 750327-14-XXXX.

Daripada pengamatan MyMassa, kebanyakan lelaki berumur 30 an akan bemula dengan 5000 pada nombor akhir kad pengenalan. Bermula dengan 750327145001, MyMassa mula mencari no kad pengenalan Hazimin jika dia adalah orang yang sama. Satu lagi tips MyMassa nak kongsi, gunakan nombor ganjil.

Dari petang sampai sebentar tadi, MyMassa berjaya menjumpai kad pengenalan Helmi Hazimin Malik yang sama dengan maklumat yang disiarkan oleh media Indonesia. Seperti sebelum ini, MyMassa menggunakan sistem pendaftaran pengundi di laman web SPR. Dan ini adalah hasilnya.

Sama tak maklumat pengundi Hazimin dengan Azmin Heli?

Kalau pembaca merasakan ianya sama dengan maklumat dalam media Indonesia iaitu pada tarikh lahir dan alamat, maka sahlah Hazimin dengan Azmin adalah orang yang sama.

Cuma MyMassa musykil, kalau Hazimin nak menyamar, kenapa nama akhir penyamarannya menggunakan nama HELI. Adakah merujuk kepada KEKASIH GELAPNYA iaitu ELI WONG?

Bukti Eli Wong mengucapkan terima kasih kepada kekasihnya Helmi selepas menang PRU ke-12.
sumber : http://elizabethwong.wordpress.com/2008/03/10/ge12-thank-you/

Padanlah PKR menggelabah sampai terpaksa menggunakan Kerajaan Negeri untuk buat damage control.
SHAH ALAM 6 Feb. – Kerajaan Selangor mengambil berat tentang spekulasi laporan penahanan seorang lelaki yang dikaitkan dengan penyebaran foto Pengerusi Jawatankuasa Tetap Pelancongan, Hal Ehwal Pengguna dan Alam Sekitar Negeri, Elizabeth Wong, oleh pihak berkuasa Indonesia.

Lelaki itu dipercayai melarikan diri selepas foto Elizabeth dalam keadaan bogel tersebar dalam Internet pada 2009 dan lelaki itu juga dikehendaki oleh polis Malaysia bagi membantu siasatan mengenai penyebaran foto-foto itu.

Menurut kenyataan yang dikeluarkan Sekretariat Akhbar Pejabat Menteri Besar Selangor di sini hari ini, kerajaan negeri akan meneliti laporan itu dan akan membuat tindakan susulan jika ia memberi implikasi kepada kerajaan, pemimpin dan pentadbiran negeri Selangor.

"Isu ini juga akan dibawa ke mesyuarat Biro Politik Parti Keadilan Rakyat Rabu ini dan sebarang keputusan akan diumumkan,” menurut kenyataan itu lagi.

Portal berita Free Malaysia Today hari ini melaporkan bahawa pihak imigresen Indonesia telah menahan seorang lelaki di Batam Jumaat lepas yang dikatakan mungkin bekas teman lelaki Elizabeth. – BERNAMA

*Kalau pembaca tak percaya, boleh cuba sendiri di blog SPR. Tinggal 2 digit sahaja yang MyMassa padamkan. Jika ada pembaca rasa cara MyMassa mendedahkan maklumat, MyMassa minta maaf kerana hanya tiru cara blogger pembangkang dedahkan maklumat pengundi semasa kes Mismah.

0 Response to "Azmin Heli : Sah kekasih Eli yang lari"

Blog Archive