Latest News

Misteri Kehilangan MH370: Antara Pengajarannya: Anwar Panik

Anwar Panik!!!! itulah antara pengajaran yang didapati apabila Pesawat Penerbangan Malaysia (MAS) B777-200ER MH370 hilang misteri hingga kini.

Pesawat malang itu berlepas pada 12.41 pagi Sabtu 8 Mac 2014 laluan Kuala Lumpur Beijing, dan sepatutnya mendarat pada 6.30 pagi hari yang sama, namun hingga kini tidak pernah sampai.

MH370, pada mulanya hilang daripada radar menara Subang pada 1.30 pagi, kemudian hilang daripada radar tentera pada 2.40 pagi. Kehilangan pesawat itu, pada awalnya tidak memanikkan para pegawai MAS, atas sebab itu, syarikat itu lambat memberi respon. Kerajaan juga pada awalnya downplay kehilangan pesawat itu, apabila hanya memberi respon lebih 12 jam selepas pesawat malang itu hilang.

Teori awal, semua pakar bersetuju, semua yang terlibat bersetuju, bahawa pesawat terhempas. Atas sebab itu asset 12 negara ditumpukan di dua lokasi Lautan China Selatan laluan asal pesawat itu dan kemudian Selat Melaka. Selepas seminggu, pasukan mencari dan menyelamat tidak menemukan sebarang clue berkaitan pesawat malang itu.Akhirnya Malaysia panik.. ini suatu krisis!!!!

Masuk hari ke-8 baru timbul teori baru, inipun berasaskan data satellite; sebuah data yang sangat umum; namun setidak-tidaknya boleh menjadi asas pencarian pesawat MH370. Meskipun data satellite tidak semestinya "in real time" akan tetapi itulah clue yang boleh digunapakai bagi mencari pesawat malang itu ketika ini.

Data satellite yang diberikan Amerika dan British, akhirnya benar-benar mempengaruhi Malaysia untuk membuat satu pengakuan bahawa pesawat itu sebenarnya dirampas oleh seseorang yang pakar.

Selepas berbagai sudut siasatan, akhirnya pihak risikan membuat kesimpulan, bahawa pesawat MH370 dirampas oleh juruterbangnya sendiri.

Berasaskan pendedahan ini, berbagai pihak cuba merungkai. Daily Mail sebuah portal berita barat, mendedahkan bahawa mengapa juruterbang pesawat itu merampas pesawatnya sendiri. Maklumat yang digunapakai adalah, sebelum juruterbang itu menerbangkan pesawat malang itu, beliau menghadiri perbicaraan sodomi II yang mendapat Anwar Ibrahim bersalah dan dijatuhi hukuman 5 tahun penjara atas kesalahan sodomi, satu kesalahan undang-undang negara Malaysia.

Selang beberapa jam, beliau menerbangkan pesawat malang itu laluan Kuala Lumpur beijing, kemudian pesawat malang itu hilang misteri hingga kini.

Kapten Zahrie Ahmad Shah juruterbang MH370 adalah ahli seumur hidup PKR dan dikatakan penyokong kepada Anwar Ibrahim.

Teori mengarah kepada tindakan juruterbang pesawat malang itu merampas pesawatnya sendiri, kemungkinan besar ada kaitan dengan protes selain digunakan sebagai faktor perundingan kemungkinan untuk melepaskan Anwar daripada hukuman penjara. Atas sebab, hingga kini, tiada sebarang tuntutan dibuat berkaitan dengan rampasan itu.

Pihak penyiasat berkeyakinan bahawa pesawat malang itu telah didaratkan di suatu lokasi rahsia, dan pesawat itu dianggap masih selamat, atas sebab pesawat itu menghantar pings sehingga 8.11 pagi Sabtu 8 jam selepas pesawat itu hilang daripada radar menara trafik udara Subang. Pings adalah signal, pemberitahun pesawat, jika semua alat komunikasi diputuskan secara sengaja atau akibat putusnya kuasa pada pesawat.

Akibat pendedahan Dail Mail itu, Anwar Panik, selain melenting, seperti kebiasaan kelakuan beliau, apabila sesuatu rahsia besar diketahui/terbongkar.

13 Responses to "Misteri Kehilangan MH370: Antara Pengajarannya: Anwar Panik"

Anonymous said...

APT, kalau pilot PKR tu terlibat atau tidak, insiden MAS ini disyaki pd. asasnya melibatkan geopolitik global yg. paling DAJAL oleh CIA-MI6-Mossad-NATO - yg. juga disyaki MENAJA PEMBANGKANGSONGSANG!

Ini artikel terbaru, penuh maklumat - mengapa pengkalan tentera US di Diego Garcia ini amat MENCURIGAKAN - lihat di http://www.abovetopsecret.com/forum/thread1002237/pg1, Diego Garcia “Island Paradise or Torture Chamber?”, Mar, 13 2014; http://medantempurkedah.blogspot.com/2014/03/panass-mh370-bekas-cia-kutuk-malaysia.html, PANASS #MH370 !! BEKAS CIA KUTUK MALAYSIA & MENGAKU AGENSI PERNAH HIJACK PESAWAT TANPA DI KESAN !!,17 March 2014; dan http://21stcenturywire.com/2014/03/16/the-case-of-malaysias-missing-airliner-mh370-part-two/, The Case of Malaysia’s Missing Airliner MH370 – Part Two, March 16, 2014, By Shawn Helton:

….from retired 35 year Delta pilot, Field McConnell, who states that since 1995, Boeing Uninterruptible Auto Pilots have been equipped in Boeing planes. This information was not released until March of 2007, following a subsequent lawsuit by McConnell.

...Boeing is said to have stated that by end of 2009 all Boeing planes would be fitted with the BUAP - making them impossible to manually hijack within the plane but susceptible to remote control by the military, according the flight veteran...

McConnell and his associates further explain the device used to control aircraft through his site abledanger.net, stating that Hillary Clinton and Rose Law Firm had originally obtained the patent for the Quartz Rate Sensor used in many military craft:

“The QRS-11 GyroChip sensor is used on commercial aircraft to rotate the antenna to receive signals from satellites for the in-flight entertainment system, radar tracking and flight controls. If the aircraft is equipped with a uninterruptible autopilot, signals can be received from a satellite to remotely fly the aircraft.

The sensor provides stabilization, flight control, and guidance. It also is used in missiles, Unmanned Aerial Vehicles (UAV ) and other military as well as space and industrial applications. Because of the sensitive nature of its military applications, the export of the technology is regulated.”….

……Additionally, if what McConnell alleges is true, why hasn’t his crucial Boeing information been discussed among the many so-called experts in avionics and air traffic control on larger media outlets?....

Makcik Sambal Belacan – PERTAHAN Islam dan umatnya, Raja-Raja Melayu/PM-TPM/UMNO/Bahasa Melayu, hak BUMIPUTERA Melayu dan BUMIPUTERA lain; dan hak orang miskin dari semua bangsa yang hormat Islam, dan bangsa dan hak Bumiputera (Bumiputera juga bermakna Pribumi/Orang Asal-Asli/Indigenous/Native/Aboriginal/First Nation).

Anonymous said...

Tu la anwar jgn dok pinjam budi orang Yahudi, hg kata kat depa hg jadi PM sume utang setel la ni depa tengok hg dh xboleh p jadi PM... Lahad Datu pun gagal,MB Selangor gagal, 2b PM langsung xleh. La ni nk jadi Presiden PKR ,,, aaaii kan nk kena dok penjara mcm mana hg nk dok Presiden. Hg mau najib melutut kat hang ke atau msia lepas hg dr penjara xtau kapal terjumpa. Kalau betullah ramalan ini , hang memang ........... .

Anonymous said...

Salam,

Sekiranya dikatakan bahawa pesawat ini dirampas oleh juruterbangnya sebagai satu protes terhadap keputusan mahkamah terhadap Anwar Ibrahim, hakikatnya ialah

a ] Selagimana ia dilakukan bukan atas arahan Anwar Ibrahim, bukan atas perancangan Anwar Ibrahim, bukan atas desakan Anwar Ibrahim,bukan atas restu Anwar Ibrahim, maka ianya bukan salah Anwar Ibrahim.

Ini adalah mengikut hukum logik, hukum Allah dan juga undang-undang manusia.

Bolehkan blogger Musram Rankuman membuktikan bahawa Anwar Ibrahim telah merestui, merancang, memberi arahan atau mendesak agar Kapten Zaharie merampas kapal terbang itu ?

Tentunya tidak boleh.

b ] Ia tidak membebaskan kerajaan BN-UMNO daripada kecuaian yang tidak sepatutnya.

Siapapun yang merancang kehilangan MH370, ia tidak memaafkan kerajaan BN-UMNO yang telah gagal untuk melestarikan sistem keselamatan yang seharusnya.

Bagaimana penumpang boleh menaiki pesawat dengan passport curi ? Ini tidak ada kena mengena pun dengan Anwar Ibrahim.

c ] Siapapun yang merancang kehilangan MH370, tidak membebaskan kegagalan kerajaan BN-UMNO untuk mencarinya sehingga sekarang.

Ini tidak ada kena mengena pun dengan Anwar Ibrahim.

d ] Siapapun yang merancang kehilangan MH370, tidak membebaskan kegagalan kerajaan BN-UMNO untuk menjaga maruah negara dan rakyat Malaysia.

Siapakah yang mengundang Mahaguru Kaki Penipu Penampar Buaya Ibrahim Mat Zin untuk membuat ritual di KLIA dihadapan media asing ?

Kerana Ibrahim Mat Zin, website Al-Arabiyah menyatakan Malaysia telah sanggup menggunakan sihir untuk mencari MH370. Kerana Ibrahim Mat Zin, di dunia barat Malaysia ditertawakan kerana menggunakan "witch doctor" untuk mencari MH370.

Tentunya yang mengundang Ibrahim Mat Zin bukannya Anwar Ibrahim, bukan juga PKR, PAS atau DAP.

Malahan, mengikut pengakuan Ibrahim Mat Zin, dia diundang oleh seseorang dalam kerajaan BN-UMNO. Malahan, Ibrahim Mat Zin adalah ahli Umno seumur hidup sejak Umno cap kapal layar lagi.

Ia tidak ada kena mengena dengan Anwar Ibrahim pun.

Dan AKHIR SEKALI, blogger Musram Rankuman harus tahu suatu perkara - akhbar The Daily Mail bukanlah akhbar yang dikenali sebagai akhbar arus perdana. Ia tidak setanding dengan akhbar Britain yang lain seperti the Guardian atau the Independent.

Sepertimana Utusan Malaysia, the Daily Mail sudah beberapa kali disaman [ dan kalah ] kerana menyebarkan berita yang tidak benar.

Kepada blogger pro-Umno, saya sarankan agar banyakkan istighfar. Tinggalkanlah fitnah. Tinggalkanlah perpecahan. Tinggalkan permusuhan.


Wassalam

Salman Al-Khatiri

Anonymous said...


Oh, rupa-rupanya Kapten Zaharie sedang bercuti dia dipanggil dengan segera untuk kembali bertugas.

Siapa yang ada kuasa untuk memanggilnya ? Anwar Ibrahim ke, atau Najib Abdul Razak ke ?


http://addindeen.blogspot.sg/2014/03/kisah-sebenar-kapten-zaharie-ahmad-shah.html

Anonymous said...

Saya sarankan tuan banyakan istighfar, tinggalkan fitnah, tinggalkan perpecahan, tinggalkan permusuhan. Sistem kehakiman kita adalah adill.

Al zarqawi said...

Marilah Kita lihat kerja spin penyokong PR yang tak habis nak implicate kerajaan BN dalam isu ini sebenarnya.

1)Oh, rupa-rupanya Kapten Zaharie sedang bercuti dia dipanggil dengan segera untuk kembali bertugas.

Siapa yang ada kuasa untuk memanggilnya ? Anwar Ibrahim ke, atau Najib Abdul Razak ke ?

SEJAK BILA MENJADI PORTFOLIO SEORANG PERDANA MENTERI DAN KERAJAAN MALAYSIA UNTUK MENENTUKAN ROTATION PILOT DALAM SYARIKAT PENERBANGAN MAS ? ADAKAH WUJUD DOKUMEN MEMBUKTIKAN CAMPURTANGAN KERAJAAN DALAM PEMILIHAN PILOT DALAM PENERBANGAN INI?

YANG FAKTA DISINI ADALAH PILOT INI MERUPAKAN PENYOKONG PKR DAN MENJADI AHLI SEUMUR HIDUP PKR. INI DIBUKTIkAN OLEH PENGAKUAN PKR SENDIRI DAN INFORMASI DARI FACEBOOK KAPTEN TERSEBUT.

PILOT INI MEMPUNYAI SIMULATOR DI RUMAHNYA SENDIRI WALAUPUN MEMPUNYAI PENGALAMAN PENERBANGAN BERPULUH RIBU JAM. KENAPA ? MINAT ATAU PERSEDIAAN MEMBUAT SATU MISI.BIAR KITA TUNGGU PENYIASATAN PIHAK POLIS DULU.

SEJAK ISU INI DIKELUARKAN OLEH DAILY MAIL DAN CNN PEMIMPIN PEMBANGKANG SIBUK MEMBUAT PRESS STATEMENT MENAFIKAN FAKTA PENGLIBATAN PKR DALAM ISU INI DAN MENUNDING JARI SEOLAH KERAJAAN YG MENUDUH.WALHAL KEDUA MEDIA INI BEBAS DARI PENGARUH BN. TAKKAN NAK CAKAP CNN DAN DAILY MAIL MACAI BN PULAK.WALHAL TIADA SEBARANG PRESS STATEMENT DARI KERAJAAN YG MENGAITKAN PKR PUN DALAM ISU INI LAGI.

Al zarqawi said...

Marilah Kita lihat kerja spin penyokong PR yang tak habis nak implicate kerajaan BN dalam isu ini sebenarnya.

1)Oh, rupa-rupanya Kapten Zaharie sedang bercuti dia dipanggil dengan segera untuk kembali bertugas.

Siapa yang ada kuasa untuk memanggilnya ? Anwar Ibrahim ke, atau Najib Abdul Razak ke ?

SEJAK BILA MENJADI PORTFOLIO SEORANG PERDANA MENTERI DAN KERAJAAN MALAYSIA UNTUK MENENTUKAN ROTATION PILOT DALAM SYARIKAT PENERBANGAN MAS ? ADAKAH WUJUD DOKUMEN MEMBUKTIKAN CAMPURTANGAN KERAJAAN DALAM PEMILIHAN PILOT DALAM PENERBANGAN INI?

YANG FAKTA DISINI ADALAH PILOT INI MERUPAKAN PENYOKONG PKR DAN MENJADI AHLI SEUMUR HIDUP PKR. INI DIBUKTIkAN OLEH PENGAKUAN PKR SENDIRI DAN INFORMASI DARI FACEBOOK KAPTEN TERSEBUT.

PILOT INI MEMPUNYAI SIMULATOR DI RUMAHNYA SENDIRI WALAUPUN MEMPUNYAI PENGALAMAN PENERBANGAN BERPULUH RIBU JAM. KENAPA ? MINAT ATAU PERSEDIAAN MEMBUAT SATU MISI.BIAR KITA TUNGGU PENYIASATAN PIHAK POLIS DULU.

SEJAK ISU INI DIKELUARKAN OLEH DAILY MAIL DAN CNN PEMIMPIN PEMBANGKANG SIBUK MEMBUAT PRESS STATEMENT MENAFIKAN FAKTA PENGLIBATAN PKR DALAM ISU INI DAN MENUNDING JARI SEOLAH KERAJAAN YG MENUDUH.WALHAL KEDUA MEDIA INI BEBAS DARI PENGARUH BN. TAKKAN NAK CAKAP CNN DAN DAILY MAIL MACAI BN PULAK.WALHAL TIADA SEBARANG PRESS STATEMENT DARI KERAJAAN YG MENGAITKAN PKR PUN DALAM ISU INI LAGI.

alzarqawi said...

b ] Ia tidak membebaskan kerajaan BN-UMNO daripada kecuaian yang tidak sepatutnya.

Siapapun yang merancang kehilangan MH370, ia tidak memaafkan kerajaan BN-UMNO yang telah gagal untuk melestarikan sistem keselamatan yang seharusnya.

Bagaimana penumpang boleh menaiki pesawat dengan passport curi ? Ini tidak ada kena mengena pun dengan Anwar Ibrahim.

ADAKAH MALAYSIA SAHAJA YANG MENGALAMI MASALAH PENGGUNAAN PASSPORT CURI SEDANGKAN AGEN MOSSAD SENDIRI PERNAH GUNAKAN TAKTIK YANG SAMA MENGGUNAKAN PASSPORT CURI DI CANADA TETAPI SATU DUNIA TAK BUAT ISU. LAGIPUN PASSPORT CURI INI ADALAH REDHERRING DALAM ISU INI APABILA iNTERPOL MENYATAKAN IDENTITI DUA PENGGUNA PASPORT ITU BUKAN DALAM LIST TERRORIST MEREKA.

LAIN KALI ANWAR TAK PAYAH BISING APABILA KENA REJECT UNTUK MEMASUKI NEGARA LAIN ATAS DASAR KESELAMATAN SEPERTIMANA DIA BUAT KECOH MASA TAK DAPAT MASUK JEPUN.

al-zarqawi said...

c ] Siapapun yang merancang kehilangan MH370, tidak membebaskan kegagalan kerajaan BN-UMNO untuk mencarinya sehingga sekarang.

Ini tidak ada kena mengena pun dengan Anwar Ibrahim.

ADAKAH KEGAGALAN INI PADA BAHU KERAJAAN MALAYSIA SAHAJA ? SEDANGKAN RAMAI NEGARA YG TURUT SERTA DENGAN PENGGUNAAN ASET CANGGIH SEPERTI SATELIT TENTERA PUN TAK BOLEH MENGESAN DAN PIN POINT LOKASI TEPAT KAPAL TERBANG TERSEBUT.KES INI MASIH DISIASAT SO KITA BELUM BOLEH RULE OUT SEBARANG KEMUNGKINAN TERMASUK MOTIF POLITIK DALAM ISU INI.

al-zarqawi said...

d ] Siapapun yang merancang kehilangan MH370, tidak membebaskan kegagalan kerajaan BN-UMNO untuk menjaga maruah negara dan rakyat Malaysia.

Siapakah yang mengundang Mahaguru Kaki Penipu Penampar Buaya Ibrahim Mat Zin untuk membuat ritual di KLIA dihadapan media asing ?

Kerana Ibrahim Mat Zin, website Al-Arabiyah menyatakan Malaysia telah sanggup menggunakan sihir untuk mencari MH370. Kerana Ibrahim Mat Zin, di dunia barat Malaysia ditertawakan kerana menggunakan "witch doctor" untuk mencari MH370.

Tentunya yang mengundang Ibrahim Mat Zin bukannya Anwar Ibrahim, bukan juga PKR, PAS atau DAP.

Malahan, mengikut pengakuan Ibrahim Mat Zin, dia diundang oleh seseorang dalam kerajaan BN-UMNO. Malahan, Ibrahim Mat Zin adalah ahli Umno seumur hidup sejak Umno cap kapal layar lagi.


ADA BUKTIKE ? SEDANGKAN KERAJAAN DAH BUAT PRESS STATEMENT MENAFIKAN KERAJAAN INVITE TOK BOMOH TU. DAH TENGOK KE KAT U TUBE YANG BOMOH NI PREDICT PAKATAN MENANG 65%. INI PUN UMNO YG UPAH KE ? NIK AZIZ DAN LIM GUAN ENG PUN PERNAH PAKAI BATCH I MALAYSIA ADAKAH DIORANG PUN MACAI BN KE ?

al-zarqawi said...

Dan AKHIR SEKALI, blogger Musram Rankuman harus tahu suatu perkara - akhbar The Daily Mail bukanlah akhbar yang dikenali sebagai akhbar arus perdana. Ia tidak setanding dengan akhbar Britain yang lain seperti the Guardian atau the Independent.

Sepertimana Utusan Malaysia, the Daily Mail sudah beberapa kali disaman [ dan kalah ] kerana menyebarkan berita yang tidak benar.

Kepada blogger pro-Umno, saya sarankan agar banyakkan istighfar. Tinggalkanlah fitnah. Tinggalkanlah perpecahan. Tinggalkan permusuhan.


Wassalam

Salman Al-Khatiri

DAILY MAIL FIRST PUBLISH 1896 BRO DAN LEBIH KURANG SAMA LEVEL DENGAN THE SUN SEBAGAI AKHBAR HARIAN. JAUH LAGI ESTABLIHED DARI HARAKAH ATAU SUARA KEADILAN TAPI ORANG PAKATAN TETAP BACA DUA AKHBAR TU .JANGAN LUPA HARAKAH PUN PERNAH KENA SAMA BARU2 NI.

Anonymous said...

terbaik la...en Al ZARKAWI...sy setuju lagi2 ayat akhir...oleh Salman Al-Khatiri Kepada blogger pro-Umno, saya sarankan agar banyakkan istighfar. Tinggalkanlah fitnah. Tinggalkanlah perpecahan. Tinggalkan permusuhan. Nape xkata pada HARAKAH n KEADILAN DAILY yang suka putar alam tu...udoh udohler ..ngata orang weh...tang kena org deme smua fitnah bila kena tang BN kaw-kaw hantam mcm kes BOMOH tue...ada bukti ke dia orang UMNO...stakat bergambo jer, xkn dh kata sekongkol ..so yg pilot amik gambo..kata sekadar amik gambo...haishhh pening korang ni...

Wak Otai said...

bnyk nyer pnyokong 'AI'

lg satu.. jgn bersyak wsangka.. gunakan fakta... br org pecaye..

Blog Archive