Latest News

Najib Can Win The War Against Dr Mahathir- But Will Lost The Battle

Najib has the support of MT and the Ketua Bahagian, the support from prime media and so call a group of mangling in PMO office. Najib has the resource as a PM and President of Umno, might against Dr Mahathir in term of war paraphernalia, and based of that, he can win the war, but he will lost the battle. No point winning the war, if you lost the battle.

In GE13, in fact, Bn lost the battle, winning the war, despite having 133 seats in parliament later 134, but lost the popular votes.

This will happened, if war within Umno prolongs, i.e. attacking Tun Daim and Tun Dr Mahathir as a way to shut them up. In Bn, losing a battle, means losing Putrajaya. Najib as a commander, should step in to put a stop , act as a commander of the party and nation.

Najib should emulate whatever move that end in internal fighting, because Umno no longer could handle. Umno today not as strong years ago.

5 Responses to "Najib Can Win The War Against Dr Mahathir- But Will Lost The Battle"

berasiam said...

Najib turut terjangkit penyakit peringkat bahagian. kepemimpinan bahagian memang sentiasa berusaha untuk mengangkat dirinya sebagai wira dengan segala strategi dan taktik murahan. menyerang dan merendahkan pesaing sesama parti adalah salah satu cara yang berleluasa digunakan. bila najib mula menyerang TDZ secara terbuka, nampak sangat beliau turut menganuti amalan murahan di peringkat bahagian. almaklumlah, orang yang tidak pernah menang melalui pertandingan, mungkin bagi beliau cara sedemikian cukup gah untuk mengangkat martabat dirinya sebagai wira. sepanjang sejarah politiknya, najib mana pernah bertanding. oleh itu, bila merasa kedudukannya tercabar oleh kritikan bertalu-talu, beliau jadi menggelabah. beliau sendiri yang menggelar blogger upahannya sebagai "banga" dalam pau yang lepas. beberapa ketika, pasukannya sendiri menyerang TDZ dengan begitu hebat. bukankah TDZ juga orang UMNO, maka menyerang TDZ adalah menyerang kawan sendiri. bukankah itu yang dimaksudkannya sebagai "bangang". siapa sebenarnya "bangang" sekarang.

jika benar berlaku pun, kes berkenaan telah terlalu lama dan tidak terjangkau oleh Akta SPRM. SPRM hanya boleh bertindak dalam jangka waktu yang tertentu. jadi nampak sangat tindakan yang dirasakan sangat cerdik oleh pasukan najib dengan cuba melibatkan SPRM dalam tohmahan terhadap TDZ sebenarnya kurang cerdik ataupun "bangang" sebagaimana yang dituturkan oleh najib sendiri. dengan kata lain, kalau nak dakwa, masa anwar ibrahim jadi tpm dan menteri kewangan dulu kes berkenaan telah dibuka untuk diketengahkan kerana waktu itu masih dalam jangkauan masa Akta SPRM.

Anonymous said...

Masa Pak Lah dulu,Pak lah senyap je,akhirnya Pak lah hanyut.Sekarang giliran Najib,Najib ni anak Tun Razak,tak bolehlah senyap je misti lawan balik,bila dia lawan balik mulalah ada yg terkial-kial.Ada yg cuba bawa isu seks pula utk lindung isu rasuah,otak penyagak betul.

Kalau tak mahu di pukul janganlah pukul orang dulu,man aci.Sekarang SPRM dah lain,bukan macam dulu,dulu senag-senang bos BPR boleh tutup buku tapi sekarang kena buat lapuran pada Suruhanyaja dulu dan individu dalam Suruhajya bukan calang-calang orang weh.Berani buat beranilah tanggung jangan nak gunakan ungkapan 'win the war lost the battle' ni,hadapi9 saja kenyataan.

Anonymous said...

Dah terbalik ke?

Suppose to be "Win the battle but lose the war" kalau tak silap.

Overall, a pointless and confusing article.

Anonymous said...

I notice that too - a very glaring mistake. However at first I thought it was a typo mistake but when it was repeated in line 3 of para 1, what else could I conclude! I wish the writer will be more careful in future especially when it involves bold-letter-headlines

Anonymous said...

Attacking and pressurizing in media is not the way. The right venue is the UMNO election. Let 150,000 UMNO members decide.

Blog Archive