Latest News

Darurat: Rupanya Lim Kit Siang Ada Muslihat

RUPANYA desakkan darurat Lim Kit Siang mempunyai muslihat. Kalau kerajaan umumkan darurat, maka mangsa tidak boleh menuntut insuran.

Keroskan akibat banjir yang melanda Pantai Timur Semenanjung, dan kini merebak ke Johor, Kedah dan Perlis bernilai ribuan juta. Hanya syarikat insuran yang boleh membantu kerajaan mengurangkan beban kerugian mangsa.

Bantuan khas RM500 juta untuk semua negeri, hanya meringankan beban para mangsa, bukannya sebagai pengganti akibat bencana alam itu.

Rupanya Kit Siang berniat jahat, apabila bertali arus mendesak Perdana Menteri mengistiharkan darurat.

11 Responses to "Darurat: Rupanya Lim Kit Siang Ada Muslihat"

Anonymous said...

Mana ada undang2 semasa Darurat takleh claim insurans?????????

musram rakunman said...

Mana2 syarikat insuran, menulis, kalau dalam keadaan darurat tak boleh tuntut insuran. baca balik insuran anda.

Anonymous said...

keji nak mampus org tua ni... dia nak malaysia bankrap agaknye baru dia puas hati...mmg babi betul

Anonymous said...

Baca balik polisi insuran tu bro. Kalau tak paham bahasa inggeris, minta orang yang reti baca terjemahkan. Jangan terperanjat pulak bila dah tau nanti ye....

Anonymous said...

Anon #1 tu sure sign je insurans keta dia. Term force majurere tu dia igt air force kot

Anonymous said...

Berapa ramai org Melayu di kampung yg ambik insurans apatah lagi insurans banjir? Dalam insurans kereta pun, coverage untuk banjir adalah optional. Tapi berapa ramai pula kaum Cina yg ambik insurans banjir? Sapa yg untung sebenarnya?

Anonymous said...

Anon No. 1 tu hanya pandai beli nombor ekor aje kot, sebab tu tak tau langsung pasal terma-terma insurans.

Atau dia baru keluar dari dalam gua apabila terasa air dah melimpah masuk kedalam?

Apek tua dinasour ganas dap tu memang begitulah perangai dia sejak 13 Mei 1969, lain tak tau nak buat, yg pandai utk menyusahkan orang lain.

Anonymous said...

Yang menipu rakyat sekarang adalah blogger2 UMNO yang nak cover songlapan demi songlapan yang dibuat UMNO . Tak hairan lah yang duit RM500juta itu akan disalurkan kepada blogger2 pelacur ini dan juga kepada org2 UMNO dikawasan banjir dan bukan kpd mangsa2. Jangan hairan RM500 juta akan diguna utk beli Mercedes, ingatlah bangsa ku bangsa lanun, mana boleh jujur , sampai khiamat inilah kerja kita.

Anonymous said...

Yang menipu rakyat sekarang adalah blogger2 UMNO yang nak cover songlapan demi songlapan yang dibuat UMNO . Tak hairan lah yang duit RM500juta itu akan disalurkan kepada blogger2 pelacur ini dan juga kepada org2 UMNO dikawasan banjir dan bukan kpd mangsa2. Jangan hairan RM500 juta akan diguna utk beli Mercedes, ingatlah bangsa ku bangsa lanun, mana boleh jujur , sampai khiamat inilah kerja kita.

Anonymous said...

si bodoh yang sembang...nk slhkn umno konon,pegila minx kt bulan yg kaw sanjung2 tu,ni laen yg mentadbir dkt org laen yg kaw menyalak

Anonymous said...

Buruknya perangai anon 1.58. Ni mesti org pas atau pkr atau dap. Lain tak de kerja, menghasut, menipu dan menfitnah.
Biasa jumpa org macam ni kat luar maya pon. Konon org pas, tapi mulut jahat. Org pkr pon sama, mengutuk semua orang lain, tanpa bukti, hanya mendengar dari mulut penghasut yang lain. Trending la konon. Saya yg atas pagar pon dia kutuk. Apa salah saya pada dia?
Dap pula dah memang la...mulut busuk, dalam maya lagi la...macam bodoh pon ade, cakap dan tulis tak berfakta atau sengaja putar belit. Cuma org yg malas berfikir jer yg blh percaya karut marut mereka ni. Dah banjir besar macam ni, insaf la.

Blog Archive