Latest News

Langkah Kajang Anwar Satu Kejayaan Strategi 2A

BAGI mereka yang faham bagaimana cara Dato Seri Anwar Ibrahim bermain politik, Langkah Kajang yang berakhir dengan perlantikan Azmin Ali merupakan kejayaan Strategi 2A (Anwar-Azmin).

Langkah Kajang yang dicipta Anwar sebenarnya adalah untuk Azmin, kerana Anwar tahu daripada mula lagi, bahawa beliau tidak akan dapat bertanding, kerana masalah mahkamah yang dihadapinya. 

Untuk merealisasikan Strategi 2A, Anwar melakukan jalan yang jauh dan berliku. Anwar menamakan isterinya sebagai calon PRK Kajang, kemudian menamakan beliau sebagai calon tunggal MB Selangor. Anwar sanggup berbalah dengan istana, semata-mata untuk menyakinkan Azizah, bahawa suaminya benar-benar mahukan beliau sebagai MB, bukannya orang lain termasuk Azmin.

Anwar tahu, bahawa jika beliau menamakan Azmin, bukan sahaja Azizah membantah tetapi pemimpin lain termasuk Saifuddin Nasution Ismail, malah Khalid Ibrahim.

Poltik Anwar memang licik, sehingga mampu memperdaya penganalisis politik, kononnya, Langkah Kajang membawa malapetaka kepada Pakatan Rakyat. Namun seorang pemimpin politik veteran dan kini masih mempunyai jawatan politik peringkat tinggi, awal-awal lagi memberi tahu AYT, bahawa Langkah Kajang adalah untuk Azmin Ali, bukan untuk mana-mana pemimpin politik pembangkang termasuk Anwar.

Pada awalnya AYT, kurang menerima kenyataan itu, namun kini semuanya terbukti, bahawa Langkah Kajang sah milik Azmin Ali, apabila ADUN Bukit Antarabangsa dan MP Gombak merangkap Timbalan Presiden PKR dilantik ke jawatan MB Selangor ke-15 pada jam 10.40 pada Selesa. 23 September 2014.

Menurut pemimpin veteran itu, hanya melalui Azmin, Anwar mampu mencapai cita-citanya untuk menjadi Perdana Menteri Malaysia; dan hanya melalui Azmin juga, usaha agar Anwar jangan masuk penjara akan tercapai.

5 Responses to "Langkah Kajang Anwar Satu Kejayaan Strategi 2A"

Anonymous said...

Harap Shamsidar dan Anwar tidak main kayu tiga seperti di Tivoli Bangsar

Anonymous said...

Memang tepat !! mmg itulah yg dikehendaki oleh KETUM Al Juburit itu..

Setelah sekian lama jambunya berjasa dan setia sejak dari kementerian kewangan lagi..

Anu war berahi al juburit ini tidak pernah mendahulukan isterinya pada bila bila masa pun, keutamaanya hanyalah kepada jambu yang ada di sekelilingnya Mungkin Ezam terasa 'rugi'dalam keadaan sekarang ini, namun itu lebih baik daripada menjadi barua kepada KETUM Al Juburit.

Dari awal kemenangan PR di Selangor, Azmin disebut sebut untuk menjadi MB...lobi yang berterusannya oleh kroninya siang malam untuk menempatkan dia di kerusi nombor satu, namun Khalid perlu diutamakan kerana pelaburannya mencecah puluhan juta ringgit.

Regu Azizah ialah Khalid Ibrahim sedangkan Khalid dan Azmin seperti anjing dan kucing. Kalaulah nak jatuhkan TSKI dan digantikan dengan Azmin..orang pertama yg menentang usaha itu ialah Datin Presiden..tapi kerana anu war al juburit main politik tinggi, sepat kering pun tertipu dan akhirnya tersipu dimata kawan dan lawan, namun anu war tak pedulikan maruah isterinya itu, yg penting naluri songsangnya itu terpelihara dan terus disinambungkan..

Ahli akar umbi sangat faham kedudukan azmin di sisi anu war al juburi, mereka yg rapat dengan mereka aka machai bertaraf barua pun faham akan sindawara 'wayang tinggi' ini...

Oleh kerana orang luar tak berapa nak faham dan tahu..yg pasti orang dalam lah yang akan menyerang azmin

Tunggu dan saksikan perang saudara di kalangan mereka selepas ini

Anonymous said...

Teori ni dah ditulis dalam Utusan pagi tadi. Ayat demi ayat. Sama je. Tak da teori lain ke. Jgnlah ambil idea orang bro..

Anonymous said...

Whatever is it congrats to all stupid Selangorean!!

For having an MB "Makan Aiskrin Dalam Jamban" and hvg wife also like AIkrim and Open Leg for his Boss!!!

Selangorean you are such an IDIOT!!

Wahkahkahkahkahkah...

Anonymous said...

How about yourself, never ever had affairs like them? How about your wife or daughter? If not, very good. BTW good people will not post such comments as yours. Sorry to say idiots are absolutely better than you.

Blog Archive