Latest News

Khalid Hadir Berbuka Puasa Anjuran Umno Selangor- Ada Apa-Apa Kah?

Mungkin Tan Sri Khalid Ibrahim merasakan bahawa gerakan yang cuba menjatuhkan beliau sebagai Menteri Besar oleh kalangan pemimpin PKR sendiri yang ditunggangi Dato Seri Anwar Ibrahim, iaitu langkah Kajang yang digerakan oleh Rafizi Ramli dan langkah usul tidak percaya melalui ADUN yang diketuai Azmin Ali tidak mampu menggugat kedudukannya untuk sementara waktu; maka untuk menyanggah gerakan itu, maka beliau melakukan langkah sendiri.

Kehadiran MB Selangor itu di majlis berbuka puasa anjuran Umno Selangor adalah julung-julung kalinya sejak tahun 2008. Ada apa-apa kah? berkaitan langkah itu?

Ahli Parlimen Shah Alam Khalid Samad, "downplay" tindakan MB Selangor itu, sambil menyatakan bahawa kehadiran MB itu atas kapasitinya sebagai MB Selangor.

Kemelut Selangor, bukan daripada pihak mana-mana, kemelut Selangor adalah ciptaan Anwar sendiri. Umno atau BN tidak mempuyai kaitan dengan kemelut itu. 

Dalam PRU-13 lalu, BN hanya menang 12 kerusi daripada 56 kerusi DUN Selangor, manakala PKR-14; DAP-15 dan PAS-15. Secara matematik; kalau BN bersama PAS berastu, maka berjumlah 27 kerusi plus Khalid Ibrahim menjadi 28; maka akan keududukan ADUN akan seri; jika satu atau dua ADUN menyebelahi Khalid, maka tumbangkan kerajaaan PKR-DAP-PAS, sebaliknya akan tertubuh kerajaan PAS atau BN Plus. Apa kah kemungkinan itu berlaku?

0 Response to "Khalid Hadir Berbuka Puasa Anjuran Umno Selangor- Ada Apa-Apa Kah?"

Blog Archive