Latest News

Nahas MH370: Disengajakan?

Terhempasnya? Pesawat malang MH370 di Lautan Selatan, 1,500 batu barat laut Perth, Australia adalah disebabkan oleh perbuatan manusia. Manusia yang boleh berbuat demikian adalah seseorang yang mempunyai pengalaman mengendalikan pesawat seumpama itu, seseorang yang mahir berkaitan navigasi dan alat komunikasi pesawat. Dan orang itu mendekati kepakaran juruterbang pesawat malang itu, Kapten Zaharie Ahmad Shah.

MH370 dipercayai tiga kali menukar arah dan dua ketinggian. Hanya pesawat yang dikendalikan manusia sahaja boleh berbuat demikian.

Menurut pakar penerbangan mengubah arah pesawat, tangan manusia diperlukan; atas sebab komputer pesawat memerlukan kod baru bagi arah baru samada untuk kegunaan auto pilot atau pesawat diterbangkan secara manual. Kod baru hanya boleh dilakukan oleh manusia.

MH370 dikatakan mengubah ketinggian daripada 35,000 kaki kepada 45,000 kemudian turun ke 5,000 kaki atas permukaan laut. Mengubah-ubah ketinggian ini memerlukan seseorang memasukan ketinggian pada komputer pesawat.
 
Selain itu pesawat membuat dua pusingan pertama ke arah North West dan kemudian ke arah selatan. Keadaan ini hanya memungkinkan melalui tangan manusia.
 
Pesawat terbang semula ke paras 35,000 ketinggian normal bagi pesawat komersil, selain menjimatkan minyak juga pesawat boleh terbang lebih laju. Juga melalui ketinggian itu, radar tentera tidak akan bertindak memintas, apatah lagi, laluan pesawat adalah laluan pesawat komersil.
 
Pesawat MH370 diterbangkan ke arah selatan, satu kawasan terpencil, dengan harapan bangkai pesawat tidak akan ditemui. Hanya seseorang yang mengetahui bahawa apabila pada ketinggian 35,000 kaki atas permukaan laut, apabila pesawat kehabisan minyak, maka pesawat akan menjunam dengan kelajuan supersonic. Dengan kelajuan itu, badan pesawat akan berkecai di udara sebelum sampai ke permukaan laut. Tujuan semua ini adalah untuk menghapus jejak pesawat. 

Senario ini hanya boleh berlaku, apabila juruterbang mempunyai niat membunuh diri. Kematian tanpa nisan merupakan nawaitu juruterbang  itu. Tindakan sebegini, boleh berlaku kepada seseorang yang sangat kecewa. Kekecewaan yang sukar dikendali. Pakar psikologi, pasti mengerti, apa itu kekecewaan yang tidak terkendali.

Apa yang berlaku pada pesawat malang semasa berlegar-legar di udara Malaysia, adalah menjadikan semua penumpang pingsan termasuk co pilot, kemudian mengaktifkan auto pilot sesuai dengan ketinggian; selepas itu juruterbang mengakhiri kehidupannya. Tidak mungkin, selama penerbangan itu, 7 jam selepas hilang daripada radar, tiada seorang penumpangpun menghidupkan handphone, mungkin ada diantara penumpang mempunyai handphone menggunakan sattelite. 

Melihat kepada keadaan pesawat itu, apabila hilang daripada radar jam 1.30 pagi, di kawasan black hole i.e. pertukaran ruang udara antara Malaysia dan Vietnam, di situlah bermulanya misteri kehilangan pesawat malang itu. 

Tindakan menerbangkan pesawat pada ketinggian 45,000 kaki selama 23 minit dengan menutup oksigen di ruang kabin, cukup mematikan semua penumpang. Turun ke ketinggian 5,000 kaki, selain mengelak radar, juga memberikan tindakan akhir kepada penumpang, untuk terus terlena, tanpa boleh sedar lagi. Fakta yang boleh dikaitkan dengan penutupan saluran oksigen, apabila semua alat komunikasi terputus, ertinya fuse yang mengontrol itu dicabut atau dittutup sepenuhnya.

Apa kah semua perbuatan dalam kokpit pesawat masih lagi boleh ditelusuri melalui kotak hitam atau CVR jika alat itu ditemui? atau hanya rekod, bahawa pesawat mengalami kemalangan atas sebab kehabisan minyak.

5 Responses to "Nahas MH370: Disengajakan?"

Anonymous said...

CNN itu memang si CELAKA News Network, spt. yg. digelar Pena Minang!

Si FBI/CIA/Pentagon-MI6-NATO (Barat) (yg. sebenaqnya sudah dikuasai puak SYAITAN Illuminati Mossad-Israel/ZIONIS) dan ejen tempatannya dr. PENGGANAS Red Bean, DAPBANGKAI serta PELIWATPEMBANGKANGSONGSANG, memangnya tak habis-habis nak mengalih perhatian dari bukti penglibatan Diego GarCIA di tengah Lautan Hindi (MAS disyaki di ‘hijack’ ke pengakaln tentera US-British situ dulu sebelum di'hempaskan' di Lautan Hindi)!

Dan pi MAMPOSlah si DALANG-DUA-MUKA White House-ZIONIS itu - lihat di http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=40983, Repost: Obama’s Sodomite Past Comes Back To Haunt Him, By Wayne Madsen , January 8, 2012 (kalau berita ini tak benar, tentu Obama dan geng GAY Illuminati ZIONISnya yg. ramai dlm rejim Amerika, dah SAMAN)!

Dan apa maknanya Illuminati ini - lihat di http://www.blissful-wisdom.com/rothschild-sponsored-zionism-world-banking-control-and-israel.html , Rothschild sponsored Zionism, World Banking Control, and Israel, by Bill Woollam; di http://www.tokenrock.com/explain-order-of-skull-and-bones-the-78.htm , The Order of Skull and Bone; di http://vigilantcitizen.com/hidden-knowledge/the-order-of-the-illuminati/ , The Order of the Illuminati: Its Origins, Its Methods and Its Influence on the World Events, Dec 12th, 2012; dan di http://www.youtube.com/watch?v=4x-cHySUlw , Illuminati Satanism, by EYEOFILLUMINATI2012.

Lihat berita terbaru tentang MH370 di http://www.presstv.ir/detail/2014/03/25/355959/the-cia-hoax-flight-370-revealed/:

Flight 370 The CIA Hoax

Tue Mar 25, 2014

By Gordon Duff : Gordon Duff is a Marine Vietnam veteran, a combat infantryman, and Senior Editor at Veterans Today. ….

Today we are told that the fate of Flight 370 is known, not yet identified debris has been spotted in what is called “the Southern Indian Ocean,” perhaps more appropriately described as “north of Antarctica.”

We also know that the 777/200 is a “fly by wire” aircraft with controls in place that allow the CIA to remotely pilot the plan “in case of emergency.” We were able to verify the design and implementation of this system through Boeing, Raytheon and commercial pilots.

....The descriptions today in the New York Times and other...at worst “criminal.”

CIA CONTROLS COMMERCIAL AIRCRAFT

When Malaysian Airlines Flight 370 was reported as having crashed in the South China Sea, a massive cover up began yet no one will speak of it, nothing is written of it and its broad consequences are a subject of no investigation.

While people around the world were told the plane was “lost” or “crashed,” it was being monitored by NORAD (North American Aerospace Defense Command) and its regional defense partners through secret systems installed in the plane.

In 2006, Boeing announced the following, from a John Croft article in Flight Global:
Boeing last week received a US patent for a system that, once activated, removes all controls from pilots to automatically return a commercial airliner to a predetermined landing location.
The "uninterruptible" autopilot would be activated - either by pilots, by onboard sensors or even remotely via radio or satellite links by government agencies like the Central Intelligence Agency, if terrorists attempt to gain control of a flight deck.

Boeing says: "We are constantly studying ways we can enhance the safety, security and efficiency of the world's airline fleet."…..

Sources claim the plane landed on Diego Garcia, was refueled, dead passengers “disembarked” and was moved elsewhere?....

Anonymous said...

Masalahnya skrg Najib tgh syok dipelok Amerika CIA.. tk henti Hisham H20 asyik kembang hidung puji diri sendiri..konon 26 negara mahu bantu kita.. kalau 100 negara sekalipun bantu tp penuh dengan konspirasi.. apa guna nya?

Bodoh sungguh Krjn mcm mana boleh sepenuhnya berkiblatkan Amerika dan Baritain melalui hanya data satelit.. bukti sebenar belum dijumpai tp dn memandai2 tamatkan cerita.

Sepatutnya pihak berkuasa China dilibatkan sepenuhnya dlm siasatan ini supaya mengimbangi ketidakjujuran FBI-CIA melalui proksi mereka dlm NTSB dan IAAB.

Kita semua dibodohkan dgn penyelesaian yg penuh misteri..

Najib tinggalkan kita dan semua keluarga mangsa dengan penuh persoalan selepas dia buat pengunguman terakhir.. macam drama yg diaturkan pulak.. sudah tahu keputusan sebelum tamat perjuangan..

Anonymous said...

Kalau declare cerita sebenar mengenai misteri..dan amerika ishtihar perang dgn M'sia kemudian meletusnya perang dunia ke 3 apa kemungkinan kesudahan nya?

Anonymous said...

BERKATA BENAR WALAUPU PAHIT sbb KITA ADA ALALH YANG ESA! AMERIA tu DAJJAL tau dak..

Ckp BENAR krjn Allah.. YAKINLAH Allah akan DATANGKAN BANTUAN-NYA

So takut dgn AMERIKA, ckp BOHONG.. lepas ni pesawat mana pulak yg CIA teringin nk hijacked dr MAS lagi??

Kita dh tk selamat skrg krn cara Najib dn Krjn handle kes ni secara misteri dan bertuhankan AMerika..

Minta doa supaya Allah SWT pelihara negara ini dr kejahatan2.. Ameen!

Dearie Pearls said...

terlalu banyak kemungkinan. tapi kebenaran tak muncul2.. huhu

Blog Archive