Latest News

MH370: Menuju Negara Teluk?

Pihak Amerika yakin sangat, bahawa pesawat B777-200ER MH370 menuju negara teluk, kemungkinan Iran, selepas enam hari operasi Mencari dan Menyelamat yang tertumpu di Laut China Selatan dan Selat Melaka radius 100 batu nautika, gagal menemui sebarang indikasi berkaitan pesawat malang itu.

Pihak Amerika mempercayai bahawa selepas pesawat malang itu terputus hubungan dengan menara kawalan udara di Subang pada 1.30 pagi, pesawat malang itu meneruskan penerbangan selama 4 jam ke arah barat (berpatah balik) kerana data satellite negara adi kuasa itu menunjukkan bahawa pesawat malang itu cuba terbang menuju satu lokasi di Asia Barat.

Semalam, Malaysia menafikan bahawa pesawat malang itu meneruskan penerbangan selepas hilang daripada radar, atas sebab ACARS (Aircraft Communications Addressing and Reporting System) yang terdapat pada pesawat itu kali terakhir menghantar data pada 1.07 pagi Sabtu, 23 minit selepas itu, pesawat hilang daripada skren radar.

Pada awal pencarian, memang pihak RAMF Malaysia, memberi indikasi, bahawa kemungkinan besar pesawat itu berpatah balik, kemudian terbang rendah dengan semua transponder dinonaktifkan, bagi mengelak dikesan. Nampaknya, indikasi ini, disokong oleh maklumat satellite Amerika, atas sebab itu, negara itu secara "persendirian" mengalihkan operasi SAR di kawasan barat, terutama lautan India, kawasan maksima yang boleh dicapai pesawat itu, mengingat bekalan minyak yang ada.-dikatakan pesawat itu membawa minyak cukup untuk 7.5 jam terbang dengan kelajuan biasa ( note: maximum range bagi jenis pesawat itu 17,395 km).

MH370 bersama 239 penumpang termasuk 12 krew berlepas daripada KLIA pada pukul 12.41 pagi Sabtu laluan Beijing, sepatutnya mendarat pada pukul 6.30 hari yang sama, namun sehingga kini tidak pernah sampai.

Pesawat malang itu, selain membawa dua penumpang warga iran yang menggunakan passport palsu, juga membawa 20 penumpang jurutera "electronic warfare".

Selepas 6 hari operasi SAR, sehingga kini, tiada tanda-tanda berkaitan pesawat malang itu. Semua teori, semua clue dianalisis dan disisaat melalui operasi 12 negara yang menggunakan 43 kapal laut dan 40 pesawat serta 10 satellite, namun gagal mengesan di mana pesawat malang itu.
Apa kah teori Amerika akan terbukti betul? Untuk operasi seperti ini yang melibat teknologi canggih, Amerika masih didepan.  Ikuti teori Amerika itu disini

Teori awal AYT pada pagi 8 Mac seperti ini ( If the plane did continue flying after disappearing, another possible explanation is that a rupture in the aircraft led to the decompression of the cabin, depriving pilots of oxygen and leaving them disorientated, unconscious and then dead. In this scenario, the plane would have continued on autopilot until it ran out of fuel and crashed.)

3 Responses to "MH370: Menuju Negara Teluk?"

Anonymous said...

Tak habis-habis blog ini keluarkan teori pro-US!

Bah. Pertama:

Saya mengesyaki Pangkalan Tentera Udara Amerika Syarikat di Diego Garcia yg. terletak di Lautan Hindi, mungkin terlibat dlm. TERORISMA dajal ini (di - http://www.mazidulakmal.com/2014/03/cabal-times-dedahkan-tentang-diego.html , CABAL TIMES DEDAHKAN TENTANG DIEGO GARCIA DAN MH370 , Khamis, Mac 13, 2014; dan http://darah-satria.blogspot.com/2014/03/agenda-tersirat-disebalik-rampasan.html, Agenda tersirat disebalik rampasan pesawat MAS MH370 Thursday, 13 March 2014)! Kemungkinan yg. sungguh MENGGERUNKan - cara TERORISMA yg. terbaru dan paling GANAS, oleh Barat-ZIONIS! Selepas berita ini tersiar, CIA dan Pentagon tiba-tiba mengeluarkan teori , kapal perang USS Kidd akan SEGERA mencari di Lautan Hindi pula akibat kemungkian MAS terhempas di situ, tapi mengapa pula MAS boleh terbang sampai ke situ; jadi teori Diego Garcia ini tidak mustahil – disyaki MAS di’hijack’ dulu ke Diego Garcia ini dan kemudiannya MAS kononnya dijumpai di Lautan Hindi, kononnya terhempas setelah dirampas ‘teroris’!
Ini disyaki akibat kehadiran sekaligus, 12 jurutera/saintis teknologi TINGGI dari Malaysia dan 8 dr. China, yg. sgt. penting. dr. syarikat Freescale Semiconductor – sy. yg. terlibat dlm industri Microchip, Data, Angkasa dan Pertahanan, (lihat di http://www.techbriefs.com/component/content/article/31-ntb/webcasts/on-demand-webinars/17016 , Freescale’s Portfolio of Microprocessors, Microcontrollers, and RF Devices for Aerospace and Defense , 06 August 2013; dan lihat di http://www.thestar.com.my/Business/Business-News/2014/03/10/Loss-Of-Employees-On-Malaysia-Flight-A-Blow-US-Chipmaker-Says/ , Loss of employees on MAS flight a blow, US chipmaker says, March 10, 2014 )!

Disyaki Mossad-CIA-MI6-NATO akan MENSASARkan pakar Bukan Barat, terutamanya yg. Islam dan dr. China dlm industri ini , terutamanya dlm. industri PERTAHANAN (lihatlah bagaimana Mossad telah membunuh saintis-saintis nuklear Islam dr. Iran - di http://www.businessinsider.com/mossad-in-iranian-scientist-murders-2011-8 , Mossad Suspected In Murder Of Iranian Nuclear Scientists , Vincent Trivett, Aug. 5, 2011). Dan sebab itu agaknya si CIA (yg. dikuasai Mossad-ZIONIS/ISRAEL) asyik nak membidas teori letupan dan juga begitu galak MENUDUH juruterbang Islam/Melayu kita atau 20 jurutera/pakar kita dan dr. China, dr. Freescale Semiconductor, kononnya mungkin bunuh diri atau terlibat terorisma!

Makcik Sambal Belacan – PERTAHAN Islam dan umatnya, Raja-Raja Melayu/PM-TPM/UMNO/Bahasa Melayu, hak BUMIPUTERA Melayu dan BUMIPUTERA lain; dan hak orang miskin dari semua bangsa yang hormat Islam, dan bangsa dan hak Bumiputera (Bumiputera juga bermakna Pribumi/Orang Asal-Asli/Indigenous/Native/Aboriginal/First Nation).

Anonymous said...

Bah. kedua:
Juga Barat-ZIONIS disyaki mahu MEMBANKRAPkan MAS (supaya terpaksa bergabung dgn. sy. penerbangan Barat-ZIONIS melalui One World Alliance, yg. baru disertai MAS) dan menghancurkan hubungan Diplomatik baik antara China dan Malaysia, serta menghuru-harakan NEGARA ISLAM kita ini, hingga terpaksa bekerjasama lebih rapat dgn. Barat-ZIONIS melalui CIA-MI6/tentera US-British, dan perisikan/tentera Singapura (yg. diKUASAI CIA-Mossad, lihat di - http://rainbowoftruth.blogspot.com/2009/09/singapore-israel-love-affair.html , THE SINGAPORE ISRAEL LOVE AFFAIR, September 2, 2009). Serta memaksa Malaysia dan Brunei menyertai TPPA, yg. di KUASAI Barat-ZIONIS ini.

Ini tak mustahil kerana si Barat-ZIONIS asyik menyerang dan membunuh umat Islam sesuka hati, dlm pembunuhan beramai (GENOCIDE) di Dunia Islam yg. kaya minyak-gas, melalui PENJAJAHAN terus, penggunaan Drone atau bom kimia, atau menggunakan pengganas al-Qaeda atau mana-mana “pengganas Islam” yg. sebenarnya dicipta Barat-ZIONIS sendiri - untuk tujuan MENJATUHKAN Islam/umatnya dan untuk melaksanakan PENJAJAHAN Barat-Israel, ke atas negara-negara Islam yg. kaya minyak gas, yg. bermula dr. Palestin, hingga ke Iraq, Libya, Syria, Mali, Somalia, Yemen, Pakistan, Mali, Nigeria, Republik Africa Tengah dsbnya (lihat di http://www.globalresearch.ca/fighting-al-qaeda-by-supporting-al-qaeda-in-syria-the-obama-administration-is-a state-sponsor-of-terrorism/5339728, Fighting Al Qaeda by Supporting Al Qaeda in Syria: The Obama Administration is a “State Sponsor of Terrorism”, By Prof Michel Chossudovsky, Global Research, June 19, 2013; dan http://www.presstv.ir/detail/2013/09/15/324167/excia-agent-911-lies-big-and-tragic/, Ex-CIA agent: 9/11 lies bigger than already known, Sep 15, 2013).

Kerajaan kita dan China, mesti MENYIASAT kemungkinan ini, melalui apa cara pun, demi MENYELAMATkan penumpang MAS tersebut! Jgn. remehkan sebagai teori 'konspirasi' semata - setiap maklumat adalah PENTING!

Makcik Sambal Belacan.

esiana said...

Good explaination by Macik Anon a.k.a Makcik Sambal Belacan

Blog Archive