Latest News

Gara-gara Khalwat: Pengarah Kesihatan Malaysia digantung kerja

PUTRAJAYA - Mesyuarat Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA) yang diadakan semalam memutuskan untuk menggantung kerja Ketua Pengarah Kesihatan Datuk Seri Dr Hasan Abdul Rahman berkuat kuasa 14 November lepas, kata Pengerusi SPA Tan Sri Mahmood Adam.

Namun tidak diketahui keputusan bagi pasangan Dr Hassan yang juga pegawai kementerian yang sama yang ditangkap khalwat bersama-sama pada pagi 14 September lalu di sebuah bilik Hotel Fullman, Putrajaya.

"SPA dalam mesyuarat itu telah menimbangkan kertas cadangan untuk menggantung kerja mengikut Peraturan 28(6) dan Peraturan 45, Peraturan-Peraturan Pegawai Awam (Kelakuan dan Tatatertib) 1993 terhadap Dr Hasan, Pegawai Perubatan Gred Utama Turus II,Kementerian Kesihatan," katanya dalam satu kenyataan.

Mahmood berkata, Dr Hasan digantung kerja sehingga keputusan tatatertib diputuskan oleh Suruhanjaya terhadapnya dalam mesyuarat seterusnya, pada 3 Disember depan.

Dr Hasan, 56, dan pasangannya Wan Syarifah Nooraazmanita Wan Hassan, 36,  masing-masing didenda RM3,000 dan RM2,900 oleh Mahkamah Tinggi Syariah setelah mengaku bersalah berkhalwat.

0 Response to "Gara-gara Khalwat: Pengarah Kesihatan Malaysia digantung kerja"

Blog Archive