Latest News

Pemimpin PKR: Yang seorang gila jadi PM, seorang lagi angau nak jadi MB

ASAS penubuhan PKR adalah kenderaan untuk digunakan untuk menjadikan Anwar Perdana Menteri. Kini, parti itu diperluas cakupannya, apabila Azmin pula angau mahu menjadi MB Selangor.

Kenyataan Azmin, bahawa apabila PR menubuhkan kerajaan Pusat, maka Khalid akan di bawah ke Pusat, dengan kata lain, jawatan MB boleh diambil alih oleh Azmin.

Kenyataan Azmin itu, mendapat reaksi negatif daripada PAS, dan parti negara berkebajikan itu, turut menyatakan bahawa kenyhataan Azmin itu, bukanlah pendirian PR secara umum. Ini kerana perkara itu tidak pernahpun dibincangkan.

PKR nampaknya sudah membayangkan betapa kemaruk kuasanya para pemimpin mereka, apabila sebelum ini, kenyataan Ketua Penerangan PKR Selangor, turut berkata bahawa 20 pemimpin PKR akan dilantik sebagai anggota kabinet atau dilantik sebagai Ketua-ketua agensi kerajaan.
 
Sesiapa yang menyokong dan mengundi PKR sebenarnya untuk meletakkan para pemimpin gila pangkat ini. Boleh kah mereka membangun negara? kalau asyik menimpang pangkat dan jawatan..

0 Response to "Pemimpin PKR: Yang seorang gila jadi PM, seorang lagi angau nak jadi MB"

Blog Archive