Latest News

MH370: Mengapa Selepas Sebulan Amerika Sangkal Mendarat Di Diego Garcia

Amerika memerlukan masa lebih sebulan untuk menafikan bahawa pesawat MH370 yang membawa 239 penumpang termasuk kru yang hilang pada 8 Mac lalu semasa menuju Beijing mendarat di Diego Garcia. Dalam satu email kepada Star, seorang jurucakap Kedutaan Negara itu di Kuala Lumpur menafikan bahawa pesawat itu pernah menuju kepulauan Maldives lalu ke Diego Garcia. Jarak Kuala Lumpur dengan pulau itu adlah 3,500km satu jarak yang boleh dicapai pesawat itu berasaskan bekalan minyak yang ada.

Pesawat MH370 semasa dikesan kali terakhir oleh radar tentera pada 2.11 pagi Sabtu 8 Mac, pesawat itu berada 320km Utara Pulau Pinang, terbang serendah 4,000 kaki atas permukaan laut, dan perjalanannya mengelak daratan; tujuan kepada cara menerbangkan pesawat serupa itu adalah untuk mengelak radar daratan.

Dalam perkembangan terakhir, Perdana Menteri Australia mengatakan, bahawa pasukan pencari, hanya beberapa kilometer di lokasi di mana pesawat malang itu terhempas, namun dipercayai bahawa lokasi pesawat itu diperkirakan berada 14,000-15,000 kaki di dasar laut.

0 Response to "MH370: Mengapa Selepas Sebulan Amerika Sangkal Mendarat Di Diego Garcia"

Blog Archive