Latest News

MH370: Teori Mid-Air Disintegration

Sudah 48 jam, tiada clue mengenai pesawat Malaysia MH370. Pesawat malang itu yang berlepas daripada KLIA laluan Kuala Lumpur Beijing pada pukul 12.41 pagi Sabtu dan hilang daripada radar menara kawalan sejam selepas berlepas sehingga kini masih misteri.

Pakar-pakar penerbangan yang terlibat dengan operasi mencari dan menyelamat, tidak menafikan bahawa teori perurian udara telah berlaku terhadap pesawat itu semasa sedang naik pada ketinggian 35,000 kaki atas permukaan laut.

Teori peruraian di udara adalah kemungkinan yang berlaku terhadap pesawat itu, sebabnya jika berlaku demikian, maka adalah sukar menemukan kepingan pesawat. Keadaan inilah yang berlaku terhadap pesawat malang itu. Sehingga kini team SAR, belum menemukan atau menjumpai sebarang clue yang boleh dikaitkan dengan Boeing 777-200ER kempunyaan Sistem Penerbangan Malaysia (mas) itu.

Sekiranya pesawat terhempas, sudah tentunya, badan pesawat akan pecah apabila berlakunya impak. Namun sehingga kini, tiada tanda-tanda bahawa pesawat yang membawa 239 penumpang termasuk 12 krew itu terhempas.

Melalui Mid Air Disintegration, bukan sahaja sukar menjumpai kepingan pesawat itu, kesan minyak juga sukar dijumpai.

Walaupun spekulasi bahawa pengganas mungkin terlibat dengan kehilangan pesawat itu, atas sebab dua penumpang yang menggunakan passport curi menaiki pesawat itu, namun tiada clue menunjukkan ke arah itu, atas sebab pihak Pentagon Amerika Serikat, tidak mengesan sebarang letupan diudara semasa pesawat malang itu hilang secara tiba-tiba daripada radar.

Teori Mid Air Disitegration, adalah satu punca yang mendekati kepada kepadaan pesawat itu, atas sebab tiada tanda-tanda panggilan kecemasan atau kod rahsia daripada juruterbang, bahawa pesawat mengalami masalah teknikal atau kecemasan.

Faktor Mid Air Disintegration dihubungkan dengan masalah mekanikal pesawat itu termasuk masalah struktural pesawat.

Pesawat itu dikatakan diselenggarakan hanya 10 hari lalu. Apa kah sesuatu konspirasi berlaku semasa penyelenggaran? Pihak penyiasat berkaitan kehilangan pesawat ini, perlu melihat semua sudut, memandangkan pesawat itu selalu melayani sektor KUL- Beijing, dan diketahui ramai rakyat China merupakan penumpang.

Minggu lalu telah berlaku amok di Selatan China, Kunming, di mana 33 terkorban dan 143 cedera. Kerajaan China menganggap kejadian itu seperti "9-11" semasa serangan Twin Towers New York tahun 2001. Serangan amok di Kuniming itu ada kaitan dengan kaum Ulgurs, yang berjuang menuntut kemerdekaan daripada China.

5 Responses to "MH370: Teori Mid-Air Disintegration "

Anonymous said...

CIA-Mossad yg. disyaki letupkan Twin Towers pd. 9/11 melalui kaedah 'Disintegration ini - utk. menjatuhkan Islam dan MENJAJAH Dunia Islam yg. kaya minyak-gas, bermula dgn. Afghanistan!

Saya syak yg. HILANG Passport tu ejen-ejen Mossad-CIA; maka Kem. Luar kita juga harus minta siasatan terperinci terhadap dua rakyat Eropah Itali dan Austria tersebut; jgn. hanya tumpukan pd yg. 'mencuri' passport mereka! Ramai rakyat Eropah yang juga ejen ZIONIS (lihat http://www.presstv.ir/detail/2014/02/22/351741/germany-offers-to-represent-israel/, Germany offers to represent Israel in some Muslim countries, Feb 22, 2014)!

Makcik Sambal Belacan – PERTAHAN Islam dan umatnya, Raja-Raja Melayu/PM-TPM/UMNO/Bahasa Melayu, hak BUMIPUTERA Melayu dan BUMIPUTERA lain; dan hak orang miskin dari semua bangsa yang hormat Islam, dan bangsa dan hak Bumiputera (Bumiputera juga bermakna Pribumi/Orang Asal-Asli/Indigenous/Native/Aboriginal/First Nation).

Anonymous said...

Kem. Luar diharap JANGAN membenarkan perisik Amerika/British mahupun S'pura menyiasat - kerana CIA-MI6 dan perisikan S'pura dikuasai Mossad-ZIONIS (lihat di - http://rainbowoftruth.blogspot.com/2009/09/singapore-israel-love-affair.html, THE SINGAPORE ISRAEL LOVE AFFAIR, September 2, 2009)! Baik panggil Kedutaan Russia utk. membantu - yg. punya pakar terkemuka dan bukan pengampu Barat-Zionis! Lagipun kan ada rakyat Russia yg. juga penumpang MAS itu.

Walaupun kita dalam kesedihan ini, jgn. lalai dgn. mempertahankan keselamatan agama, bangsa dan negara, dgn. memberi peluang kpd. musuh-musuh DALANG-DUA-MUKA KAPIR DAJAL mengambil peluang!

Saya syaki, kejahatan perampasan pesawat MAS kita ini, mungkin perbuatan CIA-Mossad, yg. berkaitan politik Geopolitik yg. paling dajal, dgn. tujuan, seumpama peribahasa “killing two birds with one stone” (mensasarkan Malaysia dan China dgn. sekali gus - lihat bagaimana pengganas TALEBAN dan AL-QAEDA adalah diCIPTA oleh Barat-Israel sendiri, untuk tujuan MENJATUHKAN Islam/umatnya dan untuk melaksanakan PENJAJAHAN Barat-Israel, ke atas negara-negara Islam yg. kaya minyak gas - di http://www.globalresearch.ca/fighting-al-qaeda-by-supporting-al-qaeda-in-syria-the-obama-administration-is-a state-sponsor-of-terrorism/5339728, Fighting Al Qaeda by Supporting Al Qaeda in Syria: The Obama Administration is a “State Sponsor of Terrorism”, By Prof Michel Chossudovsky, Global Research, June 19, 2013):

1. Menghuru-harakan China dan menambah kebencian pd. Islam/umatnya, oleh rakyat China dan Bukan Islam di M'sia serta seluruh dunia, kerana 'PENGGANAS' akan dituduh dari umat Islam Uighur Xinjiang kononnya. Tengoklah tuduhan si BETINABANGKAIBABIDAP dan lapuran EVANGELIS Star di http://www.thestar.com.my/News/Nation/2014/03/09/Missing-MAS-flight-Uighur-link/, Missing MAS flight: Authorities not ruling Uighur link out, March 9, 2014.

2. Maka, Malaysia dan China akan dipaksa utk. menerima kerjasama dari Barat-Zionis, terutamanya CIA dan MI6. dan inilah yg. dimahukan si PAP-DAPBANGKAI, yg. disyaki ditaja CIA-MI6-Mossad.

3. UMNO, k'jaan Islam/Melayu dan MAS kita akan terus dipersalahkan. Bahkan rakyat Cina di China juga akan dihasut membenci BUMIPUTERA Islam/Melayu di Tanah Melayu ini.

4. MAS akan dipaksa utk. bergabung dgn. syarikat Barat-Zionis - spt. sy. penerbangan Arab-Islam yg. telah di'Barat-Zionis'kan contohnya Emirate, Qatar dan Etihad Airlines (apalagi MAS makin dipenuhi konsultan luar termasuk dari Barat dan lihat di http://theunspinners.blogspot.com/2013/08/idris-jala-cadang-jual-omar-ong-jadi.html, Idris Jala cadang jual, Omar Ong jadi konsultan sebat komisyen?, by The Unspinners, 8/15/2013 )

Saya juga berharap mana-mana pegawai k'jaan terutamanya yg. Islam/Melayu jgn. bagi lagi maklumat terutamanya di WhatsApp dan Facebook tentang maklumat peribadi yg. menyeluruh atau awam, terutamanya tentang tugasan diplomatik di luar negara dan dlm. negara juga. Facebk dan WhatsApp dikuasai Mark Zuckerberg, yg. disyaki antara Zionis plg. licik tapi plg. mrbahaya - yg. disyaki agen CIA-Mossad.

Semoga ALLAH SWT menyelamatkan penumpang MAS ini semua, INSYA-ALLAH, tapi memang sedih betul.

Makcik Sambal Belacan.

Anonymous said...

Kalau ada kaitan dgn mossad. Kita kene lihat pula siapa agen mossad terbesar di msia?...

Dalang ni dah berjanji mcm2 pd pelobi yahudi dan pemimpin neo con amerika....

Adakah ini hukuman pada agen ini yg gagal...??

Maka rakyat msia yg jd pertaruhan....?? ....

Knowing mat salleh mereka takut nak mati.... mungkin yg bawa bhn letopan adalah kaldai...

Mossad rekrut them to be a kaldai...

They bring the bag without knowing what is inside....

Tp lepas tu.... ada persoalan yg lebih besar....

Mcmana bleh lpas kawalan mab.... ? Luggage bag scan bleh terlepas.... metal detector pon bleh lpas....

emmm......

Hang kebon

Anonymous said...

Lihat teori ex-CIA sendiri tentang 9/11, tentang kemungkinaa penglibatan CIA-Mossad - di http://www.presstv.ir/detail/2013/09/15/324167/excia-agent-911-lies-big-and-tragic/:

Ex-CIA agent: 9/11 lies bigger than already known

Sep 15, 2013

Many people including observers inside the United States have on frequent occasions called the September 11 attacks in New York an inside job.

Numerous theorists have spoken out over the past 12 years talking about the controlled demolition of the World Trade Center, Israeli complicity in the events, and many other issues.

Critics questioning the US version of the 9/11 attacks have indicated, among other things, to bombs and explosives planted at the World Trade Center that demolished the buildings, jubilant Israeli intelligence agents photographing the attacks, made-up phone calls from the planes, and a warning by the Mossad (the Israeli spy agency) one day before the attacks to Israeli Tower workers and occupants to stay away from the buildings.

A former CIA agent has also emerged with new revelations on the attacks, blaming the attack on the US intelligence apparatus.

Susan Lindauer talks about the CIA’s detailed knowledge of the time, target, and means of the 9/11 attacks over the months prior to the events.

“The lies are so much bigger than what you know and it’s so much deeper and it’s so much more tragic once you have the truth,” says Lindauer.

Her evidence shows how the World Trade Center buildings were brought down by controlled demolition. Lindauer explains how thermite bomb, “an extraordinary heat-reducing bomb” which “takes steel” and “creates molten steel,” with potential sulphur in it was planted at the buildings.

Makcik Sambal Belacan.

Anonymous said...

Jika pesawat malang ini diletupkan oleh sesiapa, tidak syak lagi ia adalah kerja extremist islam yang selalu menbunuh mangsa yang tidak bersalah. Dengan cuma beralasankan jihad, serta merta mereka ini diberi sokongan dari umat islam yang lain.

Blog Archive