Latest News

Hubungan Sulit Anwar-Shamsidar -Terus menghantui Wan Azizah

Memasuki tahun ke-14 hubungan sulit antara Anwar dan Shamsidar, terus menghantuai Wan Azizah. Berdiam dirinya Presiden PKR itu, bertambah misteri lagi perbuatan itu.

Pada kebiasaannya, berdasarkan adab masyarakat negara ini, berdiam dirinya seseorang dalam sesuatu perkara, bermakna mengiakan perkara itu.

Memang dalam agama, menutup keaiban seorang suami, dituntut daripada seorang isteri; namun jika dilihat daripada skop besar, Wan Azizah mempunyai tanggungjawab besar kepada rakyat umum, kerana statusnya sebagai Presiden sebuah parti.

Selain itu, beliau juga mempunyai tanggungjawab moral kepada penyokongnya, berhubung kedudukan suaminya, kerana suaminya itu, bercita-cita menjadi Perdana Menteri Malaysia.

Yang bertambah-tambah pelik lagi, adik kepada Azmin Ali-Ummi Hafilda, sehingga kini, terus mengulangi dakwaannya terhadap kakak iparnya itu. Meskipun diulang-ulang, tiada sedikitpun tindakan daripada Azmin, mahupun Anwar sendiri, apatah lagi Shamsidar.

Berdiam dirinya mereka, bertambah-tambah lagi keyakinan rakyat, bahawa perbuatan terkutuk itu memang berlaku dan benar.

Jikalah ditakdirkan, bahawa Anwar menjadi Perdana Menteri, untuk pertamakalinya, negara islam seperti Malaysia diketuai oleh seseorang yang diragui moralnya.

Namun, kerana doa rakyat, yang mengharapkan negara ini diterajui oleh seseorang yang tidak mempunyai krisis moral, akan tersenantiasa diizinkan oleh Allah.

3 Responses to "Hubungan Sulit Anwar-Shamsidar -Terus menghantui Wan Azizah"

snor4057 said...

kalau anuar iadi PM, dia akan ceraikan wan jijah, azmin akan cerai kan shamsidar. Wan jijah dan Azmin akan bawa diri masingx, nuar dan shamsidar akan bernikah, itulah taraf PM malaysia, sama ceritanya macam PM sekarang

Adi Kencana said...

Skandal yg berterusan...

NAK ALIH DARI ISU RAMPASAN PADANG PKNS & RM3 BILION ANWAR, NIK NAZMI BUKA ISU BASI ISTIJUARA. Baca di sini!!

http://apakecoh2.blogspot.com/

merah mato said...

Salam perjuangan,
Blog tuan telah sy follow dan dipautkan di blog sy. Harap tuan dapat follow & link kan blog sy di blog tuan yang hebat ini 

http://merahmato.blogspot.com

Blog Archive