Latest News

Himpun Turun Malam Tahun Baru: Pakatan Mahu Menipu Rakyat

Mengambil kesempatan pada malam tradisi setiap menymbut Tahun Baru di Dataran Merdeka, yang biasanya dihadiri ribuan orang bagi menyambut pergantian Tahun, menunjukkan bahawa Pakatan Rakyat tiada kemampuan lagi menarik sokongan orang ramai.

Pakatan melihat, bahawa orang ramai telah bosan dengan karenah dan tipu muslihat seperti mana berlaku dinginnya sambutan terhadap jelajah 505 yang dianjurkan mereka selepas PRU-13 lalu.

Kehadiaran orang ramai untuk tujuan berhibur pada malam tahun baru di daratan merdeka nanti, sudah tentunya akan tercalar dengan kehadiran beberapa kerat penyokong Pakatan Rakyat, dan mungkin dihadiri oleh pemimpin mereka.

Adalah malang, jika ada keluarga yang datang ke Dataran Merdeka, semata-mata kerana beriadah, kemudian terpalit dengan gerakan kekacauan yang ditimbulkan oleh penyokong Pakatan Rakyat, apatah lagi mereka terganggu jika kekacaun yang ditimbulkan disuraikan oleh pihak berwajib.

Sebenarnya Pakatan Rakyat, sungguh bijak mencari peluang, peluang seperti menyambut Tahun Baru, adalah peluang keemasan yang sebenarnya mereka tunggu-tunggu.

Pakatan Rakyat sebenarnya, sudah kehilangan arah tuju, kerana kegagalan mereka menang melalui sistem demokarsi. Pada PRU-13 lalu, mereka hanya mendapat 89 Kerusi Parlimen, jauh ketinggalan berbanding Barisan Nasional 133.

Meskipun Pakatan tiga parti itu ketinggalan 44 kerusi, tetapi masih menganggap mereka adalah pilihan rakyat, kerana mereka menganggap bahawa undi popular yang mereka perolehi kononnya, merekalah pilihan rakyat.

Dari zaman azali lagi, bahawa sistem pilihanraya di negara ini adalah atas jumlah kerusi berasaskan demokrasi berparlimen, bukan atas jumlah populriti.

Mereka mengubah padangan orang ramai, bahawa kononya pilihanraya adalah berasaskan jumlah populariti, dengan itu mereka mahu mengubah apa yang dalam perlembagaan negara, tentang bagaimana pemerintahan negara dibentuk.

Himpun Turun pada Malam Tahun Baru, merupakan kali ketiga Pakatan Rakyat mengambil peluang terhadap kehadiran orang ramai di Dataran Merdeka.

Sempena menyambut kedatangan Tahun 2014, mereka memanfaatkan peluang sekali lagi, dengan memgunakan Isu Kenaikan harga barang akibat daripada pengurangan subsidi terhadap minyak dan gula, serta kenaikan tarif elektrik bermula 1 januari 2014.

Sebenarnya, sebelum subsidi dikurangkan pun, kenaikan harga barang dilakukan secara sistemtik dalam semua rantai perniagaan, di mana mereka yang terlibat adalah majoritinya adalah penyokong Pakatan Rakyat.

Salah satu fakta yang perlu diambil kira, bahawa harga minyak tidak hubungan langsung dengan kenaikan atau turunnya harga barangan, apabila pada tahun 2006, harga minyak dinaikan kepada RM 2.70 selitar, akibat kenaikan itu, maka harga barangan meningkat berkali ganda, namun apabila harga minyak diturunkan pada harga asal, yakni RM1.70 seliter, harga barang tidak ikut turun dan sebaliknya bertahan sehingga kini.

Sebenarnya penyokong pakatan, mempunyai dua pelan untuk menjatuhkan kerajaan, pelan A mereka adalah melalui sistem pilihanraya, Pelan B mereka adalah melalui demonstrasi. Salah satu elemen melalui Pelan B mereka ini, adalah menimbulkan keresahan kepada rakyat, seperti kenaikan harga barangan.

Namun, Pelan B yang mereka lakukan, seperti Jelajah 505 selepas PRU-13 lalu, tidak mendapat sambutan orang ramai, malah kini mereka dilihat sebagai penipu besar, terutama berkaitan dengan isu 40,000 pengundi bangla, yang mereka dakwa turut mengundi pada PRU-13 lalu.

Kini, rakyat semakin hari, semakin menyadari bahawa kebanyakan hujah atau kenyataan para pemimpin Pakatan Rakyat, adalah kenyataan palsu dan kenyataan putar belit. Menyadari keadaan itu, maka sambutan orang ramai terhadap tindakan mereka, seperti demonstrasi, tidak mendapat sambutan lagi, atas sebab itu MEREKA MENGAMBIL PELUANG MALAM MENYAMBUT TAHUN BARU 2014 DI DATARAN MERDEKA, kerana mereka tahu, saban tahun Dataran itu penuh dengan orang ramai, penduduk Kota Raya Kuala Lumpur.

Tindakan mereka ini, sebenarnya adalah tindakan yang amat tidak terpuji, bagaikan, jika Umat islam sedang mengelilingi Kaabah, kerana menyempurnakan ibadat Haji, dan jika terdapat orang nakal, memasang Patung Nabi Isa di Tengah Kaabah dengan bertandakan salib, maka mereka akan berkata, bahawa umat islam yang hadir di Kaabah itu, semata-mata kerana Nabi Isa. Ini satu Penipuan.

1 Response to "Himpun Turun Malam Tahun Baru: Pakatan Mahu Menipu Rakyat"

Rakan Media Rakyat News said...

Assalamualaikum,


Kami meminta jasa baik agar dapat menyenaraikan Rakyat News dalam blog list anda.

Sekian, Jutaan Terima Kasih.


Rakyat News

http://www.rakyatnews.my/

Blog Archive