Latest News

Desak DS Najib Letak Jawatan: Apa Kah Tun Dr Mahathir Tidak Bosan?

APAKAH Tun Dr Mahathir tidak bosan mendesak DS Najib Razak letak jawatan? Perdana Menteri berkali-kali menyatakan TIDAK AKAN SEKALI MENYERAH, malah akan meneruskan tugas sehingga Dewan Rakyat dibubarkan. 

Cuba bayangkan kuasa ditangan DS Najib. Perdana Menteri hanya akan meletakan jawatan jika kehilangan sokongan. Telah dibuktikan majoriti ahli parlimen Bn menyokong Perdana Menteri ke-6 itu. Dua kejadian menunjukkan bahawa DS Najib mendapat sokongan. Pertama semasa menggantung Lim Kit Siang dan kedua usul menolak bajet2016 oleh pihak pembangkang.

Di peringkat Majlis Tertinggi parti pula, Presiden mendapat sokongan padu. Manakala di peringakat bahagian Umno, sekurangnya 156 bahagian menyatakan sokongan padu. Melihat mekanisme perlantikan Perdana Menteri dan kedudukan Perdana Menteri, tiada cara untuk mempaksa DS Najib meletakan jawatan.

Gerakan menggunakan undang-undang dengan menggunakan isu RM2.6bilion dan 1MDB juga tidak berjaya, kerana Peguam negara telah menyatakan bahawa DS Najib tidak melakukan salah laku. 

Berasaskan kepada keadaan itu, apak kah Tun Dr Mahathir masih tidak faham? atau benarlah kata Menteri Komunikasi dan Multimedia- Datuk Dr Salleh Tun Said, bahawa keadaan mantan Perdana Menteri seperti kaset rosak!!!.

6 Responses to "Desak DS Najib Letak Jawatan: Apa Kah Tun Dr Mahathir Tidak Bosan?"

Anonymous said...

Tun nak pamerkan pada dunia yang dia masih memiliki cengkaman.... Cuba bayangan... apa akan berlaku Jika benar2 "counsil of elder" ujud.... gerenti Tun akan jadi Dan terus kekal sebagai "PM" paling lama dalam sejarah dunia..... mencatur dasar Dari bawah katil... kalaupun tidak Dari bawah selimut.

Anonymous said...

Tun sedang tido xlena.. ada benda akn terburai keluar.. benda busuk lama zaman dia jd PM yg ampuh dgn ISA dulunya.. mbgkin sbb itu dia amat marah bila Ghani Patail xmnjadi AG lagi, jadi diterbalikkn propagnda tuduhan hasutan konon AG skrg berpihak kepada DS Najib, maka itulah sbnrnya menjelaskn dia sbg PM dulu, Ghani Patail menjadi perkakas beliau utk tutup isu penyelewengn dan ugutan pd mngsa politiknya.

Dhsyat Madey.. diusia begitu hati org baik2 akn byk berada di diskusi2 Agama, majlis2 brsama rakyat bwhan, byk berada di sejadah solat, lainnmcm perangainya.. adakah nyanyuk atau kaffarah kezaliman lampau?

Anonymous said...

yang tidur tak lena najib dan kuncunya..termasuk ketua umno bahagian. apa tidaknya.. cash dah berkurangan sebab tembelang dah pecah. Harga dedak semakin meningkat untuk ditaburkan beri makan ayam. rakyat malaysia semakin hari semakin ramai yang hilang keyakinan pada najib untuk terus memimpin negara.

Anonymous said...

Nampak gayanya Tun M yg banyak menabur dedak basi....yg betul2 pelahap je yg masih termakan dedak pemberian Tun ni.

Udah2 lah tu Tun. Berehat lah. Jangan nnt Mokhzani pulak jadi mangsa.

Anonymous said...

Zaman Najib PM xwujud 'kuncu' rasanya sbb xde rasuah atau projek mega nk disuap pada 'kuncu' seperti vincen tan, robert kuok, francis yeoh, goh tong, etc.

Klu ye wujud kuncu ialah seluruh rakyat negara ini yg trmasuk dlm program2 bantuan pelbagai jenis tu.. hebatlah Najib dr Madey klu mcm tu.. 'kuncu' berjuta org.. tnggal xde bantuan seluar dalam je yg Najub x cash kn. So, kita nk PM yg kuncu kn sekor dua kroni keparat korporat penyangak atau PM yg kuncukan rakyat jelata dgn bantuan bebas?

Pemakan dedak expired Madey dh habis busuk main fitnah Najib, skrg tungguh CASH lah dr Yang Maha Esa. Tk usahlah upah penyangak muflis spt khairudin tu, carilah figure yg bersih sikit kalau ye pun nk upah sbg balaci.

Kita nk tengok kes manipulasi pasaran saham 1998 melibatkan tun madey ini akn dijawab atau tidak. Mukhriz nk join PAN atau PKR atau DAP lps ni kot.. sbb byk kes nk kena lawan utk protect adik beradiknya dan bapa serta sedara2 mummy nya yg mna UMNO xblh lg protect dn kompromi.

Kes pembunuhan kejam Memali juga antara sejarah hitam PM kukubesi yg fail siasatannya entah di mana. Sejarah tak boleh diubah..tunggulah pembalasan dari-NYA.















Anonymous said...

Sangat setuju dengan Saleh Keruak. Malaysia dikedudukan yg lebih baik dan aman tanpa campur tangan tun dn kroni2nya dalam kerajaan. Kesimpulannya, pembangkang, Tun dn Anwar sama, mengkucar kacirkan negara dengan fitnah kerana kemarukkan kuasa dan kekayaan negara.

Blog Archive