Latest News

Tiada Kewajaran Umno Pertahan Shafie

1. MP Semporna Datuk Shafie Apdal, seharusnya tidak dipertahankan lagi dalam Parti Umno, kerana mantan Menteri KKLW itu, sudah menjelaskan dirinya bukan lagi sepasukan dengan para pemimpin parti yang lain.

2. Shafie mula bertindak tidak sependapat dan menongkah arus, apabila skandal pembelian sebuah bangunan oleh anak syarikat Mara di Melbourne, Sejak terbongkarnya isu itu, Shafie bertindak menyerang 1MDB syarikat milik Kementerian Kewangan, di mana Perdana Menteri merupakan penasihat kepada Lembaga Pengarah Syarikat tersebut.

3. Walaupun maklumat perniagaan 1MDB dikemukakan kepada kabinet yang berupa Fact Sheets, namun Shafie cuba menafikannya.

4. Akibat tindakan MP Semporna tersebut bagaikan gunting dalam lipatan dalam jemaah menteri, maka beliau dipecat daripada jawatan menteri berikutan rombakan kabinet persekutuan pada akhir Julai lalu.

5. Kini, Naib Presiden Umno itu bertindak bagaikan lawan kepada Umno. Antara tindakan beliau apabila mempersoalkan keputusan Speaker Dewan Rakyat- Tan Sri Pandikar berkaitan debat antara MP Petaling Jaya Utara daripada DAP dan anggota PAC Parlimen- Tony Pua dan Presiden 1MDB Arul Kanda Kandasamy. Selain itu, MP Semporna tersebut sudah sekata dengan Dato Seri Anwar Ibrahim berkaitan tindakan polis menyiasat Mantan Perdana Menteri- Tun Dr Mahathir, berkaitan berbagai dakwaan mantan PM tersebut kepada para pemimpin Umno, termasuk kononnya, ketua-ketua bahagian Umno dibeli DS Najib, atas sebab itu tidak mahu bersuara menentang PM ke-6 tersebut.

6. Selain itu, Shafie juga menentang penahanan Dato Khairuddin Hassan dan Mathias Chang dibawah Akta SOSMA.

7. Khairuddin dan Mathias chang cuba menimbulkan berbagai imej buruk terhadap negara, dengan membuat berbagai laporan di luar negara, sedangkan kandungan laporan yang dibuat itu, bukan berasaskan fakta benar, akan tetapi berupa maklumat yang ditokok tambah. Apa bezanya penahanan Khairuddin dan Mathias dengan penanahan kumpulan yang penyokong ISIS, walaupun penyokong atau anggota kumpulan itu belum bertindak? Walaupun secara fizikal ianya berbeza, namun tindakan Khairuddin dan Mathias lebih bahaya, kerana mengundang berbagai persepsi buruk terhadap perekonimian dan kewangan negara. 

8. Khairuddin yang merupakan dalang kepada penerbitan 50 Dalil mengapa Anwar tidak boleh menjadi Perdana menteri, merupakan orang pertama yang membuat laporan polis berkaitan 1MDB. Laporan itu disandarkan kepada maklumat yang diubah atau ditokok tambah oleh Sarawak reports, tujuannya untuk mengundang persepsi, kononnya berlaku salah guna kuasa dalam pengurusan syarikat milik kementerian kewangan tersebut.

9. Kumpulan yang mahu memalitkan imej buruk kepada DS Najib cuba memrekayasa berbagai maklumat, termasuk Laporan The Wall Street Journal, kononnya ada wang 1MDB disalurkan ke akaun peribadi Perdana Menteri. 

10. Tujuan kepada merekayasa berbagai maklumat palsu tersebut, semata-mata untuk memburukkan imej Perdana Menteri yang juga Menteri Kewangan, agar supaya pelabur luar negara kehilangan keyakinan terhadap kerajaan Malaysia, dan jika itu berlaku, maka ekonomi Malaysia merundum. Jika ekonomi Malaysia merundum, maka mereka mengharapkan rakyat akan memberontak dan menjatuhkan kerajaan.

11. Kini, rakyat perlu mengambil iktibar, bahawa serangan beberapa mantan pemimpin, bukannya bertujuan membela rakyat dan negara, sebaliknya mempunyai agenda peribadi, yakni mahu berkuasa.

12. Melihat tindakan Shafie, sudah tiba masanya, Parti Umno memecat MP Semporna itu, kerana keberadaanya dalam parti bukan boleh menguatkan parti, malah merebahkan dan menghancurkan parti.

8 Responses to "Tiada Kewajaran Umno Pertahan Shafie"

Anonymous said...

Yang pasti kerusi Parlimen milik BN dibawah DS Shafie bukan lagi menjadi milik BN dalam PRU14 nanti

jgn jadi bodoh!!! said...

jilat lah wahai penjilat2 jibby!! Umno akan kalah teruk selepas ini!! anda semua masih dibuai mimpi basah!!

#pecatJibby
#selamatkanUmno

Anonymous said...

ko teruskan la artikel2 menjilat ahjib nie...jilat puas2, perah lah duit tu selaghi boleh perah...tiba PRU nti ko tau la nasib ko...

Undi aku di DUN Rengit mmg dpt kt PAS nti....makin hari makin muak aku dengan artikel2 penjilat najib...bai bai umno..

Anonymous said...

Kau ckap din tuduh kononya ada wang 2.63 bilion masuk akaun najib. Konon bontot kau. Najib sndri dh ngaku. Mental la kau ni bloger sauh.
2.63 bilion tu la punca plbur mluat tgok kpala bpak pnyamun kt malysia ni. Yg kau nk slahkn din, matias ngan syafie apehal.
Dan apesal plak kau tak kondem wsj, jazira ngan sr gak. Ke otak kau tu waras stiap hari selasa je.
Malu la ngan diri kau sndiri.

Anonymous said...

saya sokong artikal anda....insyaAllah masa akan menentukan Dato Najib dipihak yang benar.Abaikan saja komen-komen berbau penghinaan....

Anonymous said...

Patut diNYAHkan saja si HIPOKRIT-HIPOKRIT BANGSAT ni dari UMNO! Tokey-tokey mana yg. depa ni dah JILAT dulu sampai sanggup MENGKHIANATI majoriti Bangsa BUMIPUTERA MISKIN yg. telah penat-lelah diBELA oleh YAB PM DS Najib kita, penyambungan dari legasi Almarhum bapa beliau!

Betul mcm. HARAM JADAH si PENJILAT-PENJILAT DIKTATOR PENYAMUN/PEMBUNUH/PERASUAH-madey ni! Haritu aku ingat si madey ni dah MAMPOS!

PEMBUNUHAN Memali tu pun depa ni nak halalkan?! Dasar puak BANGKAI dr. JAMBAN TERORIS-TERORIS PKRHOMO/DAPBANGKAI-SIAL-si-PORNORASIS-EJEN/KULI-Barat/ZIONIS-SOROS/FREEMASON-PEROMPAK/PENJENAYAH/PERASUAH-no-1, yg. terus nak menSABOTAJ NEGARA ISLAM, pusaka nenek moyang berzaman kita ini!

Memang patut BERAMBOS semua PENGKHIANAT amat TAMAK ni!

BANGSA Bumiputera Islam/Melayu terutamanya yg. MISKIN - JANGAN sekali lupa, yg. BANTU nek moyang, mak bapa kita yg. diTINDAS zaman PENJAJAH British/ZIONIS-KEPARAT (dan KULI-KULI PENYAMUN/PEROMPAK/PERASUAH depa) - sehingga BANGSA BUMIPUTERA kita boleh ramai keluaq dari KEMISKINAN (termasuk mendapat PENDIDIKAN percuma sehingga peringkat tertinggi) adalah kerana polisi sosio-ekonomi/politik DEB yg. dilaksanakan dgn. amat PENAT -LELAH, oleh Almarhum YAB Tun Abdul Razak Hussein TERCINTA kita - inilah LEGASI yg. amat diBENCI si puak PENGGANAS PENDATANG KAPIRDAJAL PAP/DAPBANGKAI BABI HARAM JADAH dan Ejen-ejen depa dr. Tokey-Tokey-DALANG-DUA-MUKA ni serta KULI-KULI depa dari pemimpin Islam/Melayu PENGKHIANAT sendiri yg. amat TAMAK/ANGKUH – awatlah depa ni semua tak MAMPOS aja?!

Memang makin BANGSAT HARAM JADAH si madey-PEMBENCI-Bangsa BUMIPUTERA Islam/Melayu kita ni (ya, TOPENG SIALnya dah TERDEDAH akhirnya – sampai boleh MENYOKONG si PENGGANAS BerSHIT BANGKAI BABI–ejen SOROS-NED/CIA-MOSSAD)! SPRM buka balik kes Tokey-Tokey PENYAMUN-BANGKAI BABI-PENJILAT-madey ni – lihat di http://ibm-akusayangumno.blogspot.my/2015/10/cina-balaci-era-tun-mamak-mahathir.html , CINA BALACI ERA TUN MAMAK MAHATHIR MUNCUL DAN DESAK NAJIB UNDUR?..LU SAPA? SABTU, Posted by Ismail Bukit Mas, 03 OKTOBER 2015! Buka balik kes-disyaki-PENIPUAN 12.5 BILLION dalam kes “Port Klang Free Zone”(PKFZ) dan skandal PERWAJA Steel – semuanya berlaku di bawah si PENYAMUN-madey ni!

Nek Tempoyak.

Anonymous said...

Dan tengok TOKEY-TOKEY PENYAMUN lain yg. juga jadi hartawan anak-beranak berBILLION masa zaman Madey; DASYATnya! Lihat di - http://theunspinners.blogspot.my/2015/10/politik-najib-dibunuh-kerana-tak.html , Politik Najib dibunuh kerana tak sambung YTL Power?, Posted by The Unspinners at 10/07/2015; di - http://wwwmegatpanjialam.blogspot.my/2015/10/mansuh-ipp-mansuh-ap-mansuh-perniagaan.html, MANSUH IPP, MANSUH AP, MANSUH PERNIAGAAN MESIN SLOT... PATUTLAH BERIA-IA DESAK NAJIB LETAK JAWATAN!!!; dan di - http://theflyingkick.blogspot.my/2015/10/bapanya-perah-duit-rakyat-malaysia.html , BAPANYA PERAH DUIT RAKYAT MALAYSIA MENERUSI KONSESI IPP, ANAK PEREMPUANNYA ANTARA 50 ORANG 'WANITA BERKUASA DI ASIA' DI SINGAPURA!!! October 13, 2015!

Semua Tokey-Tokey yg. sebenaqnya PEMUJA DAPBANGKAI BABI ni, aku syak akan DEDAHkan rahsia PEYAMUNAN/PENIPUAN-si DIKTATOR madey kalau dia tak ikut GULINGkan YAB PM kita serta LEGASI gemilang bapa beliau, Almarhum YAB Tun Abdul Razak Hussein – yg. amat diBENCI oleh puak PENGGANAS PAP/DAPBANGKAI BABI!

SPRM buka juga balik kes Pulau TIOMAN di JOHOR, di mana disyaki tanah kampung BUMIPUTERA Islam/Melayu diPAKSA jual dgn. amat MURAH kat si Pendatang KAPIRDAJAL termasuk dari SingaPORK dan si tokey-PENJILAT PENGKHIANAT Kedah ni! Siasat juga satu lagi hotel mewah VincentPENJILAT ni kat Langkawi - JANGAN pula keadaan pengambilan tanah org. kampung yg. sama spt. di Tioman! Kat siapa RAKYAT boleh MENGADU no, kalau si SPRM ni tak buat KERJA dia dgn. betul – takkan SPRM ni KEBAL undg-undg. pula (yg. ganjilnya bukan main BERAPI nak SIASAT IMDB dan YAB PM kami saja – tapi isu DEIG tu mahupun DERMA utk. PKRHOMO/DAPBANGKAI BABI dr. CIA-Mossad/Soros-NED/PAP, awat SPRM ni senyap aja?)!

Sudah tiba masanya, para KETURUNAN penduduk kpg. Islam/Melayu kami termasuk dlm. peristiwa KEJAM dlm. PEMBUNUHAN Memali di Kedah, serta PERAMPASAN tanah kpg. di TIOMAN (dan mungkin Langkawi) ini berhak dpt. KEADILAN dan PAMPASAN yg. sewajarnya!

Nek Tempoyak.

Anonymous said...

Bagusla...bukannya ada apa2 di banggakan di semporna bawah shafiee, jambatan pbb hingga ke hari ne habuk pn tak nampak. Kalau lubuk pendatang philipine aku setuju dan aku percaya ramai orang setuju terutamanya penduduk semporna bahawa semporna adalah serambi tawi tawi.

Blog Archive