Latest News

Dendam Datuk Shafie Apdal Tiada Impak

1. Dendam Datuk Shafie Apdal terhadap DS Najib kerana dipecat daripada Kabinet, tidak akan kemana-mana. 

2. Mempergunakan isu 1MDB dan derma RM2.6bilion sebagai maskot menghentam kerajaan pimpinan DS Najib, tidak berimpak kepada rakyat, sebabnya, latar belakang mantan menteri KKLW itu sendiri, semasa mempunyai kedudukan, tidakpun membela rakyat, melainkan hanya orang-orang tertentu yang mengelilingi beliau.

3. Tiada yang boleh dibanggakan atau ditinggalkan atau berbekas kepada rakyat secara umumnya yang menjadi legasi kepada MP Semporna itu, hanya tindakan beliau yang senantiasa menganggugugat kerajaan pimpinan Datuk Musa Aman, dengan mengumpul beberapa penentang dengan memberi habuan berbentuk projek di kawasan-kawasan tertentu. Tindakan beliau yang bercorak perintah dan pecah, akhirnya diketahui pimpinan pusat, yakni DS Najib Razak, apabila mantan "blueboy" beliau itu bertindak sebagai gunting dalam lipatan.

4. Krisis kepimpinan Umno Sabah bermula Tahun 2006, sebenarnya digerakkan oleh Shafie, sehingga berlakunya pengugguran berapa calon veteran Umno pada PRU-12, namun menyedari keadaan itu, beberapa pemimpin yang sebelumya sepayung dengan MP Semporna itu berpatah balik, dan kini telah menjadi satu pasukan kuat bersama Pengerusi Perhubungan Umno Sabah Datuk Musa yang juga Ketua Menteri Sabah.

5. Shafie jangan berangan lagi untuk kembali kepada kedudukan sepertimana beliau kecapi sebelum ini, kerana semua pihak menyedari nawaitu beliau.

3 Responses to "Dendam Datuk Shafie Apdal Tiada Impak"

Anonymous said...

Patut diNYAHkan saja si HIPOKRIT-HIPOKRIT BANGSAT ni dari UMNO! Tokey-tokey mana yg. depa ni dah JILAT dulu sampai sanggup MENGKHIANATI majoriti Bangsa BUMIPUTERA MISKIN yg. telah penat-lelah diBELA oleh YAB PM DS Najib kita, penyambungan dari legasi Almarhum Ayahanda beliau!

Betul mcm. HARAM JADAH si PENJILAT-PENJILAT DIKTATOR PENYAMUN/PEMBUNUH/PERASUAH-madey ni! Haritu aku ingat si madey ni dah MAMPOS!Memang patut BERAMBOS semua PENGKHIANAT amat TAMAK ni!

BANGSA Bumiputera Islam/Melayu terutamanya yg. MISKIN - JANGAN sekali lupa, yg. BANTU nek moyang, mak bapa kita yg. diTINDAS zaman PENJAJAH British/ZIONIS-KEPARAT (dan KULI-KULI PENYAMUN/PEROMPAK/PERASUAH depa) - sehingga BANGSA BUMIPUTERA kita boleh ramai keluaq dari KEMISKINAN (termasuk mendapat PENDIDIKAN percuma sehingga peringkat tertinggi) adalah kerana polisi sosio-ekonomi/politik DEB yg. dilaksanakan dgn. amat PENAT -LELAH, oleh Almarhum YAB Tun Abdul Razak Hussein dan Almarhum YAB TPM Tun Dr. Ismail Abdul Rahman TERCINTA kita - inilah LEGASI yg. amat diBENCI si puak PENGGANAS PENDATANG KAPIRDAJAL PAP/DAPBANGKAI BABI HARAM JADAH dan Ejen-ejen depa dr. Tokey-Tokey-DALANG-DUA-MUKA ni serta KULI-KULI depa dari pemimpin Islam/Melayu PENGKHIANAT sendiri yg. amat TAMAK/ANGKUH – awatlah depa ni semua tak MAMPOS aja?!

Memang makin BANGSAT HARAM JADAH si madey-PEMBENCI-Bangsa BUMIPUTERA Islam/Melayu kita ni (ya, TOPENG SIALnya dah TERDEDAH akhirnya – sampai boleh MENYOKONG si PENGGANAS BerSHIT BANGKAI BABI–ejen SOROS-NED/CIA-MOSSAD)! SPRM buka balik kes Tokey-Tokey PENYAMUN-BANGKAI BABI-PENJILAT-madey ni – lihat di http://ibm-akusayangumno.blogspot.my/2015/10/cina-balaci-era-tun-mamak-mahathir.html , CINA BALACI ERA TUN MAMAK MAHATHIR MUNCUL DAN DESAK NAJIB UNDUR?..LU SAPA? SABTU, Posted by Ismail Bukit Mas, 03 OKTOBER 2015! Buka balik kes-disyaki-PENIPUAN 12.5 BILLION dalam kes “Port Klang Free Zone”(PKFZ) dan skandal PERWAJA Steel – semuanya berlaku di bawah si PENYAMUN-madey ni!

Nek Tempoyak.

Anonymous said...

Dan tengok TOKEY-TOKEY PENYAMUN lain yg. juga jadi hartawan anak-beranak berBILLION masa zaman Madey; DASYATnya! Lihat di - http://theunspinners.blogspot.my/2015/10/politik-najib-dibunuh-kerana-tak.html , Politik Najib dibunuh kerana tak sambung YTL Power?, Posted by The Unspinners at 10/07/2015; di - http://wwwmegatpanjialam.blogspot.my/2015/10/mansuh-ipp-mansuh-ap-mansuh-perniagaan.html, MANSUH IPP, MANSUH AP, MANSUH PERNIAGAAN MESIN SLOT... PATUTLAH BERIA-IA DESAK NAJIB LETAK JAWATAN!!!; dan di - http://theflyingkick.blogspot.my/2015/10/bapanya-perah-duit-rakyat-malaysia.html , BAPANYA PERAH DUIT RAKYAT MALAYSIA MENERUSI KONSESI IPP, ANAK PEREMPUANNYA ANTARA 50 ORANG 'WANITA BERKUASA DI ASIA' DI SINGAPURA!!! October 13, 2015!

Semua Tokey-Tokey yg. sebenaqnya PEMUJA DAPBANGKAI BABI ni, aku syak akan DEDAHkan rahsia PEYAMUNAN/PENIPUAN-si DIKTATOR madey kalau dia tak ikut GULINGkan YAB PM kita serta LEGASI gemilang Ayahanda beliau, Almarhum YAB Tun Abdul Razak Hussein (dan juga Almarhum YAB TPM Tun Dr. Ismail Abdul Rahman) – yg. amat diBENCI oleh puak PENGGANAS PAP/DAPBANGKAI BABI!

SPRM buka juga balik kes Pulau TIOMAN di JOHOR, di mana disyaki tanah kampung BUMIPUTERA Islam/Melayu diPAKSA jual dgn. amat MURAH kat si Pendatang KAPIRDAJAL termasuk dari SingaPORK dan si tokey-PENJILAT PENGKHIANAT Kedah ni! Siasat juga satu lagi hotel mewah VincentPENJILAT ni kat Langkawi - JANGAN pula keadaan pengambilan tanah org. kampung yg. sama spt. di Tioman! Kat siapa RAKYAT boleh MENGADU no, kalau si SPRM ni tak buat KERJA dia dgn. betul – takkan SPRM ni KEBAL undg-undg. pula (yg. ganjilnya bukan main BERAPI nak SIASAT IMDB dan YAB PM kami saja – tapi isu DEIG tu mahupun DERMA utk. PKRHOMO/DAPBANGKAI BABI dr. CIA-Mossad/Soros-NED/PAP, awat SPRM ni senyap aja?)!

Sudah tiba masanya, para KETURUNAN penduduk kpg. Islam/Melayu kami termasuk dlm. peristiwa KEJAM dlm. PEMBUNUHAN Memali di Kedah, serta PERAMPASAN tanah kpg. di TIOMAN (dan mungkin Langkawi) ini berhak dpt. KEADILAN dan PAMPASAN yg. sewajarnya!

Nek Tempoyak.

Anonymous said...

x baik berdendam. Buang yg keruh ambil yg jernih. Biduk lalu kiambang bertaut.

Blog Archive