Latest News

Demi Sang Ayah- Nurul Sanggup Jadi Pengkhianat Negara

Nurul Izzah dan Jacel Kiram III di Manila
1. Hanya kerana sang ayah, Nurul Izzah sanggup menjadi pengkhianat negara. Kesanggupan Nurul Izzah yang juga Naib Presiden PKR dan MP Lembah Pantai bersengkokol dengan anak Jamalul Kiram III sebagai alat pendorong pembebasan ayahnya yang disabit kesalahan meliwat bekas pembantu lelaki beliau.

2. Jacel pada Tahun 2013, salah seorang jurucakap Kiram III di mana lebih 200 pengganas Sulu menyerang Kg Tanduo Lahad Datu, dan seterusnya anak Kiram itu menyokong serangan tersebut, sambil menyatakan, bahawa Sabah merupakan milik kesultanan Sulu.

3. Semasa serangan pengganas sulu itu, 10 anggota keselamatan terkorban kerana dibunuh pihak pengganas. Ekoran tindakan pengganas sulu itu, pasukan keselamatan menggunakan kekuatan yang ada menyerang habis-habisan dan berjaya membunuh 68 pengganas sulu,dan selebihnya berjaya ditangkap, dan sebahagian sedang dibicarakan di Mahkamah di Sabah, termasuk seorang anggota polis yang bersengkokol dengan pengganas.

4. Tidak salah, bagi Nurul Izzah dan Tian Chua berjumpa dengan sesiapa sahaja di Manila untuk tujuan propaganda dan mendapat sokongan luar negara bagi pembebasan ayahnya yang dipenjara, namun mempergunakan seseorang yang dianggap musuh negara seperti Jacel Kiram III bagi menyokong pembebasan ayahnya, merupakan satu tindakan pengkhianatan kepada negara, khususnya, keluarga anggota keselamatan yang terkorban dan rakyat Sabah.

5. Benarlah, kenyataan Ketua Polis Negara- Tan Sri Khalid Abu Bakar, apapun kelengkapan yang akan disediakan pada ESSCOM di ESSZONE, tidak akan dapat mengekang penceroboh rentas sempadan, jika ada rakyat negara ini menjadi tali barut dan petualang.

6. Sebelum serangan pengganas sulu di Kg Tanduo, Lahad Datu, Dato Seri Anwar Ibrahim selaku Ketua Pembangkang masa itu, apabila datang ke Sabah semasa ceramah politik, kerap sekali mendendangkan lagu- TANYA NAJIB KENAPA GOYANG- SEBAB SABAH AKAN HILANG.

7. Malah, selepas pengganas sulu menyerang Kg Tanduo, Tian Chua pernah berkata, ianya hanya merupakan sandiwara Umno.

8. Kejadian di Manila pada 9 November, akhirnya terdedah, siapa sebenarnya yang bersengkokol dengan pengganas.. rupanya Tian Chua dan Nurul Izzah.

9. Melihat kepada tindakan Nurul dan Tian Chua, apapun tindakan mereka seterusnya, apakah memohon maaf secara terbuka kepada rakyat Sabah, tidak akan dapat diterima, sebaliknya, Kerajaan Sabah perlu persona non-grata kepada dua pemimpin PKR itu selama-lamanya.

1 Response to "Demi Sang Ayah- Nurul Sanggup Jadi Pengkhianat Negara"

Anonymous said...

Sedap body anak kiram ni

Blog Archive