Latest News

Implikasi Siasatan FBI Terhadap DS Najib

1. KITA hanya mengetahui bagaimana siasatan FBI dijalankan melalui filem buatan Amerika. Siasatan yang kita tonton menggambarkan bagaimana dahsyatnya pihak penyiasat terhadap subject yang disiasat, yang membawa gambaran "there is no single stone left un-turn".

2. Jika benar, laporan kononnya FBI telah memulakan siasatan terhadap RM2.6bilion yang dimasukkan ke dalam akaun peribadi Perdana Menteri, di mana siasatan dihubungkaitkan dengan pegubahan wang haram, maka menjadi sangat malang kepada DS Najib, kerana beliau akan menjadi Ketua Kerajaan Malaysia malah dirantau ini dibabitkan dengan tindakan seumpama itu.

3. FBI sangat peka terhadap pengubahan wang haram, sebagai impak kepada pengeboman twin Tower New York dimana pengeboman tersebut mendapat jolokkan September 11 (11/9) dan sehingga kini diungati sebagai tindakan paling ganas tempat awam di abad moden ini.

4. Jika siasatan FBI dianggap serius, maka ianya boleh menjadi penghalang kepada Perdana Menteri untuk membuat lawatan ke sebarang negara, kerana mungkin sahaja agen FBI berada di negara berkenaan, untuk membuat penangkapan. Setakat ini, memang belum ada sebarang kenyataan bahawa DS Najib merupakan individu yang dikhendaki, namun kena beringat malang tidak tidak berbau.

5. Jika demikianlah duduk perkara ini, DS Najib besar kemungkinan bertindak "self isle" dengan tidak melakukan lawatan ke luar negara. Jika demikian, kemungkinan beliau menjadi ketua kerajaan sebaris dengan Mugabe atau Bashir daripada Sudan, terpaksa duduk di dalam negara.

6. Tun Dr Mahathir pernah membayangkan, bahawa DS Najib bakal ditangkap jika melawat luar negara. Walaupun kenyataan itu tanpa merujuk sebarang sumber dan hanya bercorak spekulasi, namun berasaskan keadaan terkini, ada kemungkinan kenyataan mantan Perdana Menteri itu mempunyai kebenaran.

7. Mungkin, dalam diam Perdana Menteri sedang menggunakan "cable" dengan golfing partner beliau Presiden Amerika Barack Obama, dan ceriminan itu akan dilihat, jika lawatan Obama ke Malaysia pada November ini menjadi kenyataan. Jika Obama ke Malaysia, maka untuk sementara waktu, DS Najib akan terhindar daripada tindakan FBI.

8. Jika DS Najib menghalang dirinya untuk ke luar negara, beliau mempunyai masa melawat seluruh pelosok tanah air, dan jika ini berlaku, maka dengan sendirinya memadam tomahan, bahawa Perdana Menteri yang paling kerap melawat negara telah bertukar selera sebagai Perdana Menteri yang melawat seluruh cerok negara, sebenarnya itulah yang terbaik, kerana pemimpin yang diangkat oleh rakyat mengabdi kepada rakyat.

12 Responses to "Implikasi Siasatan FBI Terhadap DS Najib"

gabenor johor said...

jika PM berkata benar selama ini ttg kes 1MDB dan RM2.6b maka dia x perlu takut melainkan Polis Dunia Amerika melakukan sesuatu yg diluar daripada kebenaran

Anonymous said...

jika terbukti duit yg masuk akaun Najib secara haram, betapa malang nya Najib & Malaysia, tapi jika tidak ada bukti, Najib boleh ketawa & pusing satu dunia. Ini bukan campur tangan pihak asing utk menukar kjaan, hanya menyiasat apakah ada penyelewangan.

jgn jadi bodoh!!! said...

kau nk berbohong sampai bila jibby??org buta n bodoh mmbuta tuli boleh la kau tipu!! betul tak admin??ni gabenor negara TS Zeti minta jawab isu 1mdb sblm nk pulihkan nilai ringgit!!jawabkan admin.mahkamah juga perintahkn jib,adnan dan raof jawab saman Ainina!!jgn nk tukar hakim plak!!!

#pecatJibby
#selamatkanUmno

jgn jadi bodoh!!! said...

kau nk berbohong sampai bila jibby??org buta n bodoh mmbuta tuli boleh la kau tipu!! betul tak admin??ni gabenor negara TS Zeti minta jawab isu 1mdb sblm nk pulihkan nilai ringgit!!jawabkan admin.mahkamah juga perintahkn jib,adnan dan raof jawab saman Ainina!!jgn nk tukar hakim plak!!!

#pecatJibby
#selamatkanUmno

Anonymous said...

Berani kerana Benar.
Dato Seri Najib, kebenaran akan dibuktikan?
Siapa Salah tetap Salah.
Yang benar menjadi HERO.

Anonymous said...

PM Najib mungkin boleh menyelamatkan keadaan, maruah Malaysia dan dirinya sendiri jika penderma bangsa Arab itu tampil mengaku dan mengemukan semua bukti penghantaran wang derma 700 juta US kedalam akaunnya diAmbank. Bahasa retorik dan maksud yang berbelit belit untok mengabui mata selalunya orang putih tidak ambil kira, malah tambah tidak percaya. Cuba cuba lah pujuk dan rayu orang Arab itu untok minta tolong mana tahu dia berlembut hati. Setuju dengan AYT bahawa jika PM sebok sepanjang masa dari Perlis sampai keSabah dalam masa sebulan dua akan datang sememangnya ada sesuatu yang tidak betul.

Anonymous said...

Bab dana untuk menjatuhkan Najib yg aku baca berjumlah rm2 bilion, x mahu tanya kah? Akaun mana masuk, siapa balun duit tu, siapa penyumbang? Rakyat juga perlu tahu hal ini. Kenapa senyap x dibentang kepada rakyat? Walhasil pembangkang, Tun dan sewaktu dengannya tu memang hipokrit besar.

Anonymous said...

Kem. Luaq apahal diam aja psl. ni?! Strategi DAJAL puak TERORIS-TERORIS PKRHOMO/DAPBANGKAI-SIAL-si-PORNORASIS-EJEN/KULI-CIA-NATO/ZIONIS-MOSSAD/FREEMASON-PEROMPAK/PENJENAYAH/PERASUAH-no1 ini - adalah untuk MENJAHANAMKan terusan IMEJ dan JAWATAN YAB PM BUMIPUTERA Islam/Melayu, UMNO/mana-mana institusi BUMIPUTERA dan KERAJAAN kita di NEGARA ISLAM kita ni di global!

Buatlah "COUNTER-ATTACK" dgn. amat AGRESIF dan BERANI, spt. Rusia dan China, yg. takkan benarkan NEGARA BERDAULAT serta pemimpin depa diBULI mana-mana si rejim-rejim Barat/ZIONIS-FREEMASON KEPARAT! Beri AMARAN secara "consistent" dari KEDUTAAN/KEM. LUAQ bahawa NEGARA BERDAULAT kita sama sekali TIDAK akan benaqkan CAMPURTANGAN rejim-rejim PENGGANAS ISrael-Zionis/NATO-Barat dgn- falsafah ‘demokrasi/hak asasi’-SAMPAH depa yg. tak habis-habis MENJAJAH/MEROMPAK Dunia Islam yg. amat kaya minyak/gas- Thorium/Uranium (utk. pembuatan senjata NUKLEAR) serta MEMBUNUH/MEROGOL umat Islam dlm. GENOSID yg. MENINGKAT sewenangnya – termasuk untuk sindiket pemerdagangan ORGAN dan PEDOPHILIA , untuk puak KANIBAL (“Cannibal“) Zionis-Freemason! Tengoklah juga rejim TENTERA Thailand/Myanmar dlm. ASEAN yg. amat PANTANG negara berdaulat depa diJAHANAMKan MUSUH dari luaq melalui EJEN/KULI-tempatan depa terutamanya puak PENGGANAS anti-Islam Thaksin!

Sebab itu patut HARAMKan NGO-NGO TERORIS NDI/NED yg. diTAJA SOROS-CIA/MOSSAD-ISrael, yg. sebenaqnya DALANG utama MENAJA puak TERORIS-TERORIS parti/NGO-NGO DAPBANGKAI/PKRHOMO serta NGO-NGO Barat/ZIONIS-FFREEMASON lain spt. S. Repot, HRWsial; Transparency InternationalKEPARAT (berpusat di Jerman) dan BMFBangkai BABI yg. berpusat di Basel, Swizerland (Basel diKUASAI Jerman - di mana Jerman adalah pusat ISrael-ZIONIS/FREEMASON-no-1 di EU)!

Nek Tempoyak.

Anonymous said...

Dan Kem. Luaq - beri amaran pd. FBI/CIA-JILAKA depa; sebelum nak asyik masuk campur hal ehwal dunia Islam, baik pi TANGKAP si TERORIS/PERASUAH/PEROMPAK/PEMBUNUH Yahudi Zionis SOROS/CIA KEPARAT depa sendiri tu – lihat bagaimana NGO-NGO NED-CIA/Soros ini memutarbelitkan isu ‘hak asasi, kebebasan dan demokrasi’ untuk menghuru-harakan sesebuah negara, untuk digantikan dgn. rejim-rejim anti-Bumiputera dan pro-Zionis-ISrael-Soros; lihat di http://landdestroyer.blogspot.my/2011/04/exposing-international-arbiters.html, Exposing the International Arbiters , The corporate funded exploitation of freedom, democracy, and human rights, by Tony Cartalucci, Bangkok, Thailand April 10, 2011!

Yg. mana ini juga berdasarkan industri RASUAH BERATUS BILIION utk. industri senjata Barat/ISrael - apabila depa MENYERANG Dunia Islam!

Dan lihat siapa PENGGANAS Soros-GILA-RASUAH ini (juga lihat pertalian dgn. Bank-bank Switzerland yg. juga amat pro-RASUAH- lepas tu K’jaan Switzerland nak MENYIASAT 1MDB kita; dasar si PENIPU nak MAMPOS!) ; di - http://www.bibliotecapleyades.net/sociopolitica/secretsoc_20century/secretsoc_20century10.htm, GEORGE SOROS AND THE ROTHSCHILD CONNECTION:

…..Who was George Soros?

….The official story says that he was born in 1930 to Jewish parents and as a teenager had been chased from Budapest by the Nazis…..

William Engdahl knows this to say about him:

“Soros speculates on the world’s financial markets via his secret off-shore company Quantum Fund NV, a private Investment fund that handles a portfolio of four to seven billion US$ for several “clients”. The Quantum Fund is registered in the tax haven of the Netherlands Antilles in the Caribbean. In order to evade control of his financial activities by the U.S. administration not a single U.S. citizen sits on the board of Quantum. Its directors are a curious mixture of Swiss and Italian financiers.

“Soros has been identified as a front man of the Anglo-French Rothschild banking group. Understandably neither he nor the Rothschilds want this important fact to be public, so the tight links to his friends in the London ‘City’, in the British foreign ministry, in the state of Israel and to his mighty friends in the American Establishment would stay concealed.”
Among the members of the board of the Quantum Fund is one Richard Katz. He is at the same time head of the Rothschilds Italia S.p.A. in Milan and is also on the board of the commercial bank N.M. Rothschild & Sons in London. Another member of the board is Nils O. Taube.

He is a partner in the London investment group St. James’ Place Capital which counts Lord Rothschild among its main partners. A frequent partner of Soros in several of his speculations – especially in the driving up of the gold quotation – is Sir James Goldsmith, a relative of the Rothschild dynasty. On the board of Quantum we also find the heads of some highly “discreet” Swiss private banks (who help the syndicated of organized crime – weapons and drugs – to launder their money)…….

Nek Tempoyak.

Anonymous said...

Juga lihat lagi si Soros BANGKAI BABI ni, org. kanan Empayar Yahudi Zionis Rothschild yg. menubuhkan ISrael HARAM JADAH, juga sebenaqnya DALANG belakang NED/CIA-MOSSAD (Barat keseluruhannya sudah diKUASAI ZIONIS/ISrael-Mossad) dan adalah PERASUAH/PENIPU/PEROMPAK/PENGGANAS-no-1 dunia - lihat di - http://www.prisonplanet.com/soros-criminal-conviction-exposes-human-rights-scam.html , Soros Criminal Conviction Exposes “Human Rights” Scam: Soros leverages “human rights” for personal gain – as does his global NGO empire, Tony Cartalucci, Prisonplanet.com, March 28, 2012:

…..Soros has built a global empire of networked nongovernmental organizations (NGOs) allegedly promoting “human rights,” “freedom,” “democracy,” and “transparency.” His Open Society Institute funds amongst many others, Amnesty International (page 10), Global Voices, and Human Rights Watch. In reality these NGOs constitute a modern day network of imperial administrators, undermining national governments around the world and replacing them with a homogeneous “civil society” that interlocks with “international institutions” run from and on behalf of Wall Street and London. And contrary to popular belief, Soros has built this empire, not against “conservative” ambitions, but with their full cooperation.

It is difficult to find a cause Soros’ Open Society Institute supports that is not also funded, directed, and backed by the US State Department-funded, Neo-Conservative lined National Endowment for Democracy (NED) and its various subsidiaries including Freedom House, the International Republican Institute (IRI) and the National Democratic Institute (NDI)……

Begitu juga NGO-NGO Jerman/Barat cthnya Transparency InternationalBANGKAI BABI, yg. juga diTAJA si Soros tu, yg. asyik diPUJA media AwaniKEPARAT, yg. asyik nak masuk hal-ehwal kat Malaysia ni, awat tak KUTUK rejim Jerman/Barat depa yg. asyik MENJILAT rejim PENGGANAS, ISrael - lihat di http://www.presstv.ir/detail/2014/02/22/351741/germany-offers-to-represent-israel/, Germany offers to represent Israel in some Muslim countries, Feb 22, 2014!

Jadi si SPRM tu, apahal buat 'conference' bergabung dgn. Transparency InternationalZIONIS-KEPARAT (yg. berpusat di Jerman) dan GreenpeaceZIONIS-KEPARAT satu lagi baru-baru ini?! Maka, aku dari akaq umbi RAKYAT harap PDRM akan MENYIASAT juga latarbelakang dan AKAUN pegawai-pegawai tertinggi SPRM ni; takkan depa ni KEBAL undang-undang pula!

Nek Tempoyak.

Anonymous said...

Maka, patutnya PDRM buka SIASATAN terhadap SOROS-NED/CIA-MOSSAD yg. MENAJA NGO-NGO/media-media PENGGANAS BANGKAI BABI termasuk si BerSHIT-RASIS-PORNO-HOMO tu, yg. dok MEMBIAK kat JAMBAN PENDATANG KAPIRDAJAL TERORIS-TERORIS PKRHOMO/DAPBANGKAI-SIAL-si-PORNORASIS-EJEN/KULI-CIA-NATO/ZIONIS-MOSSAD/FREEMASON-PEROMPAK/PENJENAYAH/PERASUAH- no 1 - yg. dpt. DERMA BERJUTA termasuk dr. REJIM-REJIM PENGGANAS Barat-Zionis/ISrael-CIA-Mossad/Soros; yg. sampai nak MENGGULINGkan YAB PM BUMIPUTERA Islam/Melayu, UMNO/mana-mana institusi BUMIPUTERA dan KERAJAAN kita di NEGARA ISLAM kita ni!

Lihat artikel-artikel BERNAS ini di - http://semuthitam80.blogspot.com/2015/08/sumber-dana-pkr-dan-dapigs-pulak.html , SUMBER DANA PKR DAN DAPigs PULAK DIBONGKAR!!!, Posted by Semut Hitam; dan di - di http://theunspinners.blogspot.com/2015/08/bila-dap-pkr-suaram-dan-bersih-nak-akui.html , Bila DAP, PKR, Suaram dan Bersih nak akui terima dana dari judi haram, PAP dan CIA?, Posted by The Unspinners at 8/02/2015!

Juga artikel-artikel BERNAS lain di -http://alamijiwaparadox.blogspot.com/2015/08/yahudi-laknaktullah-hulur-bantuan-untuk.html,YAHUDI LAKNAKTULLAH HULUR BANTUAN UNTUK JAHANAMKAN MALAYSIA!! : USAHA SEKUTU ISRAEL UNTUK PERALIHAN REGIM DI MALAYSIA DENGAN SALURAN DANA BERJUTA DOLLAR KEPADA PAKATAN RAKYAT, August 03, 2015; dan di - http://alamijiwaparadox.blogspot.com/2015/08/ambiga-terima-jutaan-ringgit-derma-dana.html, AMBIGA TERIMA JUTAAN RINGGIT DERMA DANA ASING UNTUK GULINGKAN KERAJAAN: BUKTI WANG ASING DALAM PEMBIAYAAN KEMPEN PAKATAN PEMBANGKANG, August 04, 20!

Maka, LAWAN dan LAWAN balik dgn. amat BERANI PDRM/KDN/Kem. Luaq; mcm. RUSIA dan China sbg. NEGARA BERDAULAT -JANGAN sekali biaqkan YAB PM BUMIPUTERA Islam/Melayu serta KERAJAAN/NEGARA ISLAM kita ini terus diHINA, diGERTAK dan mahu diGULINGkan sewenangnya oleh puak PENGGANAS tempatan dan luaq ni semua!

Nek Tempoyak.

PAK JUNAIDI said...

SAYA SANGAT BERSYUKUR ATAS REJEKI YANG DIBERIKAN KEPADA SAYA DAN INI TIDAK PERNAH TERBAYANKAN OLEH SAYA KALAU SAYA BISA SEPERTI INI,INI SEMUA BERKAT BANTUAN MBAH RAWA GUMPALA YANG TELAH MEMBANTU SAYA MELALUI NOMOR TOGEL DAN DANA GHAIB,KINI SAYA SUDAH BISA MELUNASI SEMUA HUTANG-HUTANG SAYA BAHKAN SAYA JUGA SUDAH BISA MEMBANGUN HOTEL BERBINTANG DI DAERAH SOLO DAN INI SEMUA ATAS BANTUAN MBAH RAWA GUMPALA,SAYA TIDAK AKAN PERNAH MELUPAKA JASA BELIAU DAN BAGI ANDA YANG INGIN DIBANTU OLEH RAWA GUMPALA MASALAH NOMOR ATAU DANA GHAIB SILAHKAN HUBUNGI SAJA BELIAU DI 085 316 106 111 SEKALI LAGI TERIMAKASIH YAA MBAH DAN PERLU ANDA KETAHUI KALAU MBAH RAWA GUMPALA HANYA MEMBANTU ORANG YANG BENAR-BANAR SERIUS,SAYA ATAS NAMA PAK JUNAIDI DARI SOLO DAN INI BENAR-BENAR KISAH NYATA DARI SAYA.BAGI YANG PUNYA RUM TERIMAKASIH ATAS TUMPANGANNYA.. BUKA DANA GHAIB MBAH RAWA GUNPALA

Blog Archive