Latest News

Sodomi II: Mahkamah Bersedia Memberi Hukuman

Anwar berdepan antara 5-20 tahun penjara, kerana didapati bersalah meliwat bekas pembantu peribadinya pada 26 Jun 2008, di Kondominum Bukit Damansara.

Ketua Pembangkang itu dibebaskan oleh Mahkamah Tinggi pada 9 Januari 2012, kerana masalah teknikal, ternayata pada hari ini, mahkamah rayuan yang mendapati bahawa hakim Mohd Zabidin Md Diah terkhilaf.

Peguam negara diwakili Peguam Terkenal Tan Sri Shafee Abdullah.

Selepas keputusan tiga hakim mahkamah rayuan, peguam Anwar Karpal Singh begitu marah, menurutnya inilah akibat melantik seorang DPP Upahan dan seorang peguam lidah bercabang.

Akibat daripada didapati bersalah, maka Anwar kempunan menjadi calon PRK Kajang dan seterusnya menjadi MB Selangor, selain itu, Ketua Pembangkang itu akan kehilangan kerusi Parlimen Permatang Pauh.

Dalam hujah peguam Anwar, cerita lama berulang. Menurut Karpal anak guamnya menghidap sakit belakang, ada masalah jantung, tekanan darah tinggi. Laporan perubatan akan diserahkan kemudian. Karpal meminta masa, agar anak guamnya tidak dijatuhkan hukuman penjara serta mereta. Pendakwa yang diketuai Tan Sri Shafee Abdullah belum berhujah, apa kah membantah rayuan meringankan hukuman.

2 Responses to "Sodomi II: Mahkamah Bersedia Memberi Hukuman"

Anonymous said...

Syukur Alhamdullilah... dah lama Anuwar memporak perandakan rakyat dan negara.Takbirrrr !! AllaHuakbarr!!

Anonymous said...

karpal: cheh!! dpp upahan, lidah bercabang..bla..bla..bla
dpp: awak cakap apa? siapa org pertama dakwa anwar homoseks? berapa cabang lidah awak?
anwar: ada sikit masa lagi ni karpal. buatlah apa saja asal aku tak kena masuk lokap sementara menunggu hari isnin. upah kau jangan susah, sebut je berapa nak bla..bla..bla..
azizah: sedih ada gembirapun ada...(dalm hati je)
nurul: siap la ko azmin, masak la geng ko kitorang gulai!!!
azmin: adussss!!! dengan siapa aku nak mengadu...hik!hik!hik!
khalid: seb baik!!! itulah, ugut lagi aku, ambik kau...
aku: tengah stress nak siapkan skrip drama. camane nak endingkan drama ni ye...ish!ish!ish!

Blog Archive