Latest News

MH370: Polis Sita Akaun Bank Para Krew

Masuk hari k-17, mencari dan menyelamat pesawat penerbangan Malaysia (Mas) B777-200ER MH370, di mana pada masa ini lokasi pencarian diperhebat di satu kawasan terpencil 1,500 batu barat laut Perth, Australia.

Tanda-tanda bahawa pesawat MH370 terhempas di laut semakin mendekati kenyataan, apabila satellite Australia, China dan Perancis menemukan imej berukuran besar dan dipercayai objek seperti itu berasal daripada pesawat seperti B777.

Selain itu, penemuan pallet kayu bersama ikatan berbagai warna, juga ditemui. Pallet kayu seperti itu, biasanya digunakan dalam pesawat atau kapal laut. 

Dalam perkembangan terakhir, polis merampas semua akaun kepunyaan krew pesawat malang MH370, termasuk data hubungan telepon.

MH370 yang membawa 239 penumpang termasuk krew berlepas daripada KLIA pada 12.41 pagi Sabtu 8 Mac laluan Kuala Lumpur Beijing, sepatutnya mendarat di destinasi akhirnya pada 6.30 pagi yang sama, namun hingga kini tidak pernah sampai.

Kehilangan pesawat MH370, merupakan salah satu kehilangan pesawat misteri terbesar abad ini. Manakan tidaknya, perkembangan teknologi komunikasi, ketenteraan, dan radar pengesan, tidak mampu mengesan kehilangan pesawat berbadan lebar seperti B777; walaupun kali terakhir radar tentera Malaysia mengesan pesawat malang itu 2.40 pagi Sabtu 320 km di utara pulau pinang; selepas itu, tiada lagi tanda-tanda di mana pesawat malang itu.  Clue yang ada hanya pada blips/pings pesawat yang diterima satellite, bahawa enjin pesawat itu beroperasi sehingga 8.11 pagi 8 Mac.

Dengan diperolehinya clue serpihan yang dipercayai milik pesawat malang itu, maka harapan untuk menemukan pesawat malang itu dalam masa terdekat adalah tinggi. Namun apa kah yang berlaku dengan penumpang? lebih 2 minggu,kalau lah penumpang berada di atas raft pesawat yang mampu menampung 290 penumpang, apa kah keadaan mereka? mungkin masih ada yang selamat? akan tetapi keadaan suhu yang sejuk di kawasan itu serta angin yang menerpa kawasan itu, kita hanya mampu untuk berharap.

4 Responses to "MH370: Polis Sita Akaun Bank Para Krew"

Anonymous said...

Setakat nk taburkan pallet kayu tu.. kerja mudah sgt bg CIA-US dn sekutu2nya.. kenapa saksi2 mata di Pulau Maldives, Andaman yg melihatg pesawat trbang rendah dinafikan tanpa jawapan konkrit.. apa yg terbang sebenarnya?

Kenapa Malaysia terlalu taksub dgn data radar, sedangkan data radar boleh ditipu oleh negara2 sekutu CIA ini.. imej statik satelit seperti rakaman imej biasa yg boleh ditipu.

Kenapa Diego Garcia tidak disentuh oleh Amerika wpun ramai yg mendakwa ada konspirasi? Andaman -India menutup sebahagian RADAR dn mengatakn tiada pesawat lalu..
ingtlah kronologi awal pesawat MH370 menunjukkan ia di hijacked secara terancang.. teknologi tersembunyi..

Malaysia ditipu rasanya oleh Amerika dn sekut2nya.. Diego Garcia pusat konspirasi!

Anonymous said...

apa boleh buat. mungkin kargo berharga yg dimuatkan dlm mh370 tu ada kaitan dgn kematian 2 ex-US navy di kepulauan seychelles pd tarikh yg sama pesawat hilang. disyaki 2 lelaki malang tu mati dlm keaadan mencurigakan yg seblm ini mengiringi kargo berkenaan seblm kargo tu diterbangkan ke dubai dr seychelles kemudian ke kl- beijing dan destinasi akhirnya pulau hainan.

atau ada kaitan dgn di antara penumpang berharga dari Freescale. 4 billionaire to be yg tak sempat menandatangai hak milik patern die wafer tu. mana tau. tp ada ke siasatan ke atas dakwaan2 kes2 ini dibuat?

Anonymous said...

Bah. pertama:

BENCI betul si media-media besar KAPIR Barat-ZIONIS DAJAL seolah macm. suka sgt bila NEGARA ISLAM jadi kecoh; saya syak keluarga-keluarga mangsa tu DIHASUT si PELIWATPEMBANGKANGSONGSANG utk. MENGAMOK, supaya dpt. menunjukkan seolah K'jaan kita 'lemah'! K'jaan kita jgn. TUNDUK dan salahkan POLIS kita yg- berhak mengawal keadaan huru-hara itu! Dan hari ni EVANGELIS Star bukan main galak heboh tentang pegawai tertinggi ISLAM/Melayu kita diHERDIK oleh keluarga mangsa di China – GERAMnya aku!

Dan rejim Australia dan si media-media besar Barat-ZIONIS DAJAL pun si PENIPU besar!
Yg. herannya kenapa MAS tak dikesan dr. awal, oleh satellite spy-kongsi Australia/CIA di Australia mahupun pengkalan US di Diego GarCIA, walaupun CIA dah yakin MAS melintasi atau terhempas di Lautan Hindi sebelum ini (lihat di http://www.nst.com.my/nation/general/could-vital-info-be-down-under-1.520539, Could vital info be Down Under?, By HARIS HUSSAIN AND FARRAH NAZ KARIM, 19 March 2014)! Disyaki cebisan pesawat kalau jumpa, dibawa dr. Diego Garcia spt. yg. telah diramalkan Cabal Times dlm 'poll' dan artikelnya, dr. awal lagi!

Lihat pengkalan tentera US di Diego GarCIA telah membatalkan semua penerbangan selama 3 HARI pd. hari MAS hilang (walau pengkalan Diego GarCIA ini juga ada 2,000 pekerja bukan tentera contohnya kontaktor dll – tapi latarbelakang dan pergerakan pekerja-pekerja ini dan pelawat -pelawat ditapis/dikawal dgn. ketat, dan kenderaan bermotor persendirian tak dibenarkan; lihat di http://www.militaryinstallations.dod.mil/pls/psgprod/f?p=132:CONTENT:0::NO::P4_INST_ID,P4_INST_TYPE:930%2CINSTALLATION )!

Maka, K’jaan kita JANGANlah nak PERCAYA sgt. si KAPIR DAJAL Intelligence FBI/CIA/Pentagon-MI6-NATO (Barat) (yg. sebenaqnya sudah dikuasai Mossad-Israel/ZIONIS)! CIA dan ejen tempatannya dr. PENGGANAS Red Bean serta PELIWATPEMBANGKANGSONGSANG, tak habis-habis nak mengalih perhatian dari DIEGO GARCIA di tengah Lautan Hindi! Dan pi MAMPOSlah si DALANG-DUA-MUKA White HouseZIONIS itu!

Lagipun, hairan betul media-media besar Barat-Zionis terutamanya CNN, tak lansung bangkitkan kenapa pengkalan militari US di Diego GarCIA ini, dgn. sistem satelit yg. pasti amat canggih, tak dapat kesan lansung MAS di RADARnya, kalau kononnya melintasi Lautan Hindi ke atas Kepulauan Andaman dari awal lagi!

Makcik Sambal Belacan – PERTAHAN Islam dan umatnya, Raja-Raja Melayu/PM-TPM/UMNO/Bahasa Melayu, hak BUMIPUTERA Melayu dan BUMIPUTERA lain; dan hak orang miskin dari semua bangsa yang hormat Islam, dan bangsa dan hak Bumiputera (Bumiputera juga bermakna Pribumi/Orang Asal-Asli/Indigenous/Native/Aboriginal/First Nation).

Anonymous said...

Bah. Kedua:

Sedgkn tentu pengkalan militari US ini akan memantau seluruh Lautan Hindi di RADARnya utk. kemungkinan ia disasarkan ‘teroris’ melaui laut atau udara, termasuk melalui peluru berpandu (yg. takkan ada radar pun). Tapi CIA/Pentagon sebelum ini tahu pula MAS dah ‘terhempas’ di Lautan Hindi – sekarg. dah nafi pula! Lihat di di http://maelpengerang.blogspot.com/2014/03/mh370-prayformh307-kenapa-satellite.html, Kenapa Satellite Amerika Gagal Kesan MH370? , March 15, 2014; dan https://www.facebook.com/PeopleForTrueRuleOfLaw/posts/10203269067105644, A MILITARY HIJACK BY AMERICAN AWACS PLANES (over patent rights owned by a Rothschild)?; http://www.mazidulakmal.com/2014/03/diego-garcia-satu-kebarangkalian.html, DIEGO GARCIA : SATU KEBARANGKALIAN, Mac 20, 2014; dan http://musramrakunman.blogspot.com/2014/03/mh370-masuk-hari-ke-14-kehilangannya.html, MH370: Masuk Hari ke-14 Kehilangannya- Sebenarnya Amerika Tahu Di Mana Pesawat Itu, 20 March 2014.

Lihat di http://beforeitsnews.com/global-unrest/2014/03/flight-mh370-mystery-diego-garcia-suspended-all-flights-on-march-8th-for-72-hrs-2458394.html:

Flight MH370 Mystery. Diego Garcia Suspended All Flights On March 8th for 72 hrs.

March 19, 2014
(Before It's News)

By now, it should be obvious to people they are hiding something in Diego Garcia. The latest info just piles on top of a mountain of evidence that flight 370 is in a hangar in Diego Garcia.

….Notice they have completely erased all posts between March 6th, and March 9th. There is some very weird stuff going on down in creepy Diego Garcia, a place where the US operates completely independant of the constitution.

Edit to add, here is a link to the Diego Garcia Passenger facebook page with the March 8th flight schedule. Notice all other flight schedules throughout the month all had several flights schedules. The fact that no flight were scheduled for 3 days during the time MH370 went missing, all maintenance crew most likely were off on leave. Great time to sneak in an aircraft.

https://www.facebook.com/pages/Diego-Garcia-Passenger-Terminal/242934902443795

Makcik Sambal Belacan.

Blog Archive