Latest News

MH370: Might Be Crashed!!!

Two pieces of floating debris that could be from missing Malaysian Airlines flight MH370 have been spotted in the Indian Ocean hundreds of miles south west of Australia this morning. John Young, pictured left, of the Australian Maritime Safety Authority said one object spotted by a satellite was 78ft long and was the most promising lead in the search for the Boeing 777 that has been missing for 12 days. Four aircraft have been sent to investigate the sighting in the circled area around 1553 miles off the coast of Perth. Mr Young said merchant ship HMAS Success would concentrate on pinpointing the debris and not continue searching the rest of the southern zone until it had been found or ruled out. He added that poor visibility could hamper both air and satellite efforts.related stories A and B

3 Responses to "MH370: Might Be Crashed!!!"

Mak Bedah said...

Press Conference setiap hari patut dihentikan untuk mengelak salah fahaman antara media dan kerajaan Malaysia.

1. Sidang Media pada jam 5.30 petang di tv3 dan Channel News Asia setiap hari yang diketuai oleh D Hishamuddin sepatutnya diberhentikan seketika sehingga pesawat MH370 dapat dikesan.

2. Sungguh buang masa dan menambahkan stress bagi pegawai MAS yang dua tu, kerana mereka terpaksa menentang hentaman wartawan-wartawan yang menyoal soalan yang tidak menasabah dan menindas pemikiran pegawai yang sedang resah dan risau akan masa depan mereka.

3. Mengapa keluarga kapten semua tidak ditangkap di Perth? Kerajaan Australia boleh disuruh jalankan arahan ini. Kerajaan Malaysia mesti kuatkan syak mereka terhadap bapa dan suami keluarga ini. Banyak informasi yang boleh dikorek oleh PDRM.

4. Tv 3 dan Channel News Asia serta tv1 tidak sepatutnya menginterview beberapa orang yang memuji kapten zaharie untuk mengelakkan prasangka terhadap masa’alah mental kapten zaharie.

5. Sudah terang lagi bersuluh hampir 80 persen kapten zaharie dan pemimpin pkr khususnya bertanggung jawab dalam perkara ini, kerana selama ini pemimpin pembangkang dan NGO menghasut rakyat terlampau sangat terhadap membencikan kerajaan BN.

Penghasutan membencikan kerajaan dan turut bersedih tentang hukuman pemimpin pkr yang homo sehingga membunuh seramai 239 penumpang dengan senjata pesawat adalah dosa yang tak dapat dima’afkan. Mengambil tindakan yang terlalu kejam kerana sudah dicucuk oleh pemimpin pkr mereka anWar homo.

Anonymous said...

Cuba pikir teori ni
.Bebape bulan lepas US dgn Australia kantoi spying kat Malaysia
.Pastu MAS punya pesawat hilang dari radar.Australia trs offer bantuan kat l c selatan.US relax dulu.
.Mamat Iran yg pakai fake passport tu pun immediately declare clean dr Interpol.
.Dh lbh kurang seminggu br dpt tau aircraft turn tuwards west facing indian ocean.US dh kelam kabut sket nk interfere,cari background pilot,engineer etc etc..Flight Sim,laptop kapten tu pun kena amik.nk cari salah..scape goat.
.Latest news as on today Australia trace something close to their shore tengah2 indian ocean.
.Macam pelik je.Kalau yg mampu dapatkan flite data recorder dgn cockpit voice recoder tgh2 laut dalam tu pun rasanya diorang (US and maybe Australia)
Kalau org lain jumpa pun tak FAA,NTSB or boeing yg boleh extract data dari FDR,CVR tu.
.So kalau sume evident ada kat diorang,FDR,CVR, sume history file laptop,flight sim kapten tu....Macam dah tau sapa yg akan didapati bersalah!!

Tapi yg paling peliknya..
KENAPA MAS MH370?
APA ADA DALAM PESAWAT TU?

Anonymous said...

Hmmm!!....lnteresting..

Blog Archive