Latest News

MH370: 15 Hari Pencarian- Masih Misteri

Telah 15 hari operasi mencari dan menyelamat Pesawat Penerbangan Malaysia (Mas) B777-200ER MH370 bersama 239 penumpang termasuk krew sehingga kini masih misteri.

Walaupun teknologi canggih daripada berbagai negara yang terlibat dalam operasi mencari pesawat malang itu, namun hingga kini belum ada kepastian di mana pesawat itu berada.

Pada 16 Mac, Imej satellite mendapati dua objek 1,500 batu barat laut Perth, namun selepas tiga hari operasi mencari, tidak juga dijumpai dua objek tersebut. Tengah hari tadi, pihak China pula menemukan melalui imej satellite satu objek yang dipercayai serpihan pesawat malang itu, ditemukan 120 batu daripada imej yang diberikan satellite Amerika.

Operasi mencari dan menyelemat kini, tertumpu di bahagian Selatan.

Pasukan pencari tidak lagi berminat mengetahui mengapa pesawat itu terbang ke Selatan atau utara, yang paling penting adalah menemui pesawat itu.

5 Responses to "MH370: 15 Hari Pencarian- Masih Misteri"

Anonymous said...

Jika kawasan yg terlalu besar usaha mencari mmg sukar. Kenapa gomen x mau guna kaedah remote sensing. Bli lah imej wvII dgn resolusi spatial 0.5m. Ataupon imej radar base mcm terrasar x. Back scatterd radar di lautan sudah tentu dpt lihat objek warna putih. Lepas tu compare dgn imej wvII pada tarikh yg sama. Gerenti dpt indication. Lepas tu bru hantar kapal terbang cari ke koordinate tu.

Kalau nak cari guna kapal terbang secara rambang. Kos terlalu tinggi. Lg pon bergantung pada cuaca.

Anonymous said...

Bah. pertama:

BENCI betul si media-media besar KAPIR Barat-ZIONIS DAJAL seolah macm. suka sgt bila NEGARA ISLAM jadi kecoh; saya syak keluarga-keluarga mangsa tu DIHASUT si PEMBANGKANGPELIWATSONGSANG utk. MENGAMOK, supaya dpt. menunjukkan seolah K'jaan kita 'lemah'! K'jaan kita jgn. TUNDUK dan salahkan POLIS kita yg- berhak mengawal keadaan huru-hara itu! Dan hari ni EVANGELIS Star bukan main galak heboh tentang pegawai tertinggi ISLAM/Melayu kita diHERDIK oleh keluarga mangsa di China – GERAMnya aku!

Dan rejim Australia dan si media-media besar Barat-ZIONIS DAJAL pun si PENIPU besar!
Yg. herannya kenapa MAS tak dikesan dr. awal, oleh satellite spy-kongsi Australia/CIA di Australia mahupun pengkalan US di Diego GarCIA, walaupun CIA dah yakin MAS melintasi atau terhempas di Lautan Hindi sebelum ini (lihat di http://www.nst.com.my/nation/general/could-vital-info-be-down-under-1.520539, Could vital info be Down Under?, By HARIS HUSSAIN AND FARRAH NAZ KARIM, 19 March 2014)! Disyaki cebisan pesawat kalau jumpa, dibawa dr. Diego Garcia spt. yg. telah diramalkan Cabal Times dlm 'poll' dan artikelnya, dr. awal lagi!

Lihat pengkalan tentera US di Diego GarCIA telah membatalkan semua penerbangan selama 3 HARI pd. hari MAS hilang (walau pengkalan Diego GarCIA ini juga ada 2,000 pekerja bukan tentera contohnya kontaktor dll – tapi latarbelakang dan pergerakan pekerja-pekerja ini dan pelawat -pelawat ditapis/dikawal dgn. ketat, dan kenderaan bermotor persendirian tak dibenarkan; lihat di http://www.militaryinstallations.dod.mil/pls/psgprod/f?p=132:CONTENT:0::NO::P4_INST_ID,P4_INST_TYPE:930%2CINSTALLATION )!

Maka, K’jaan kita JANGANlah nak PERCAYA sgt. si KAPIR DAJAL Intelligence FBI/CIA/Pentagon-MI6-NATO (Barat) (yg. sebenaqnya sudah dikuasai Mossad-Israel/ZIONIS)! CIA dan ejen tempatannya dr. PENGGANAS Red Bean serta PEMBANGKANGPELIWATSONGSANG, tak habis-habis nak mengalih perhatian dari DIEGO GARCIA di tengah Lautan Hindi! Dan pi MAMPOSlah si DALANG-DUA-MUKA White HouseZIONIS itu!

Lagipun, hairan betul media-media besar Barat-Zionis terutamanya CNN, tak lansung bangkitkan kenapa pengkalan militari US di Diego GarCIA ini, dgn. sistem satelit yg. pasti amat canggih, tak dapat kesan lansung MAS di RADARnya, kalau kononnya melintasi Lautan Hindi ke atas Kepulauan Andaman dari awal lagi!

Makcik Sambal Belacan – PERTAHAN Islam dan umatnya, Raja-Raja Melayu/PM-TPM/UMNO/Bahasa Melayu, hak BUMIPUTERA Melayu dan BUMIPUTERA lain; dan hak orang miskin dari semua bangsa yang hormat Islam, dan bangsa dan hak Bumiputera (Bumiputera juga bermakna Pribumi/Orang Asal-Asli/Indigenous/Native/Aboriginal/First Nation).

Anonymous said...

Bah. Kedua:

Sedgkn tentu pengkalan militari US ini akan memantau seluruh Lautan Hindi di RADARnya utk. kemungkinan ia disasarkan ‘teroris’ melaui laut atau udara, termasuk melalui peluru berpandu (yg. takkan ada radar pun). Tapi CIA/Pentagon sebelum ini tahu pula MAS dah ‘terhempas’ di Lautan Hindi – sekarg. dah nafi pula! Lihat di di http://maelpengerang.blogspot.com/2014/03/mh370-prayformh307-kenapa-satellite.html, Kenapa Satellite Amerika Gagal Kesan MH370? , March 15, 2014; dan https://www.facebook.com/PeopleForTrueRuleOfLaw/posts/10203269067105644, A MILITARY HIJACK BY AMERICAN AWACS PLANES (over patent rights owned by a Rothschild)?; http://www.mazidulakmal.com/2014/03/diego-garcia-satu-kebarangkalian.html, DIEGO GARCIA : SATU KEBARANGKALIAN, Mac 20, 2014; dan http://musramrakunman.blogspot.com/2014/03/mh370-masuk-hari-ke-14-kehilangannya.html, MH370: Masuk Hari ke-14 Kehilangannya- Sebenarnya Amerika Tahu Di Mana Pesawat Itu, 20 March 2014.

Lihat di http://beforeitsnews.com/global-unrest/2014/03/flight-mh370-mystery-diego-garcia-suspended-all-flights-on-march-8th-for-72-hrs-2458394.html:

Flight MH370 Mystery. Diego Garcia Suspended All Flights On March 8th for 72 hrs.

March 19, 2014
(Before It's News)

By now, it should be obvious to people they are hiding something in Diego Garcia. The latest info just piles on top of a mountain of evidence that flight 370 is in a hangar in Diego Garcia.

….Notice they have completely erased all posts between March 6th, and March 9th. There is some very weird stuff going on down in creepy Diego Garcia, a place where the US operates completely independant of the constitution.

Edit to add, here is a link to the Diego Garcia Passenger facebook page with the March 8th flight schedule. Notice all other flight schedules throughout the month all had several flights schedules. The fact that no flight were scheduled for 3 days during the time MH370 went missing, all maintenance crew most likely were off on leave. Great time to sneak in an aircraft.

https://www.facebook.com/pages/Diego-Garcia-Passenger-Terminal/242934902443795

Makcik Sambal Belacan.

Anonymous said...

Rasanya pesawat itu diprogram oleh komputer untuk terbang dan mendarat dgn selamat secara autopilot di Lapangan Terbang Antarabangsa Chinggis Khaan, pd kedudukan koordinat 47.84, 106.77. Mintalah Najib hubungi ketua negara di sana. Sebagai PM dia sepatutnya berusaha mengetahui nasib pesawat MAS, anak kapal dan penumpang penerbangan negara. Peranan Rosmah boleh membantu menyelesaikan masalah peringkat antarabangsa, inilah masa yg amat sesuai melaksanakan peranan itu. Diyakini Rosmah akan berjaya membantu.

Anonymous said...

OI anon 2.05, lu ni ANJING DAPBANGKAIBABIkah?

JIJIK mulut lu yg. memang mcm. BANGKAI penuh ulat - lu banyak lahap itu BABI punya KANGKANGkah?! Atau lu mabuk minum itu KENCING BABI aahhh?!

Blog Archive